ΔΙΕΘΝΗ

Επι-μένει… στη Γερμανία ο Πρωτοψάλτης (fotos)!

Επι-μένει… στη Γερμανία ο Πρωτοψάλτης (fotos)!

Ο διεθνής μας άσος θα συνεχίσει τις υψηλές του “πτήσεις” με τα “Ζέπελιν” της Φριντριχσχάφεν και τη νέα σέζον, καθώς ανανέωσε τη συνεργασία με την φιναλίστ της Bindesliga και Kυπελλούχο Γερμανίας.

protopsaltsi_koupes

Υπό τις οδηγίες του Βέλγου τεχνικού Βίταλ Χέινεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, που αύριο επιστρέφει στην Κύπρο και τον Ιούλιο θα ξεκινήσει την προετοιμασία του με την Εθνική ομάδα, ενόψει των φετινών Μεσογειακών Αγώνων.

kypello_protopsaltis

Ο 24χρονος άσος από την Λεμεσό, με τις εντυπωσιακές φετινές εμφανίσεις του θεωρείται “υπερπολύτιμος” για τη διοίκηση της γερμανικής ομάδας στην επίτευξη των, όπως πάντα υψηλών, στόχων της.

metalia_protopsaltis PROTOPSALTIS_FRIEDRICHSHAFEN

Και δικαιολογημένα θεωρείται αναντικατάστατος, αφού ο Πρωτοψάλτης τη σεζόν που τελείωσε, εκτός από τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τελικού Κυπέλλου, αναδείχθηκε 9 φορές “χρυσός” MVP στους αγώνες της ομάδας του, αφήνοντας δεύτερο στη λίστα τον Ιγκορ Γκρομπέλνι της Τιρόλ Ίνσμπρουκ με 8 αντίστοιχους ατομικούς τίτλους.

protopsaltis_mvp

Παράλληλα ο διεθνής μας άσος ήταν και ο τρίτος καλύτερος παίκτης στα πλέι οφ της Bundesliga. Σε συνολικά 9 αγώνες της εν λόγω φάσης του πρωταθλήματος, αναδείχθηκε με 109 τρίτος σκόρερ, πίσω από τους Αυστραλούς άσους της πρωταθλήτριας Μπερλίν, Πολ Κάρολ (διαγώνιος, 132π) και Γουάιτ Άνταμ (ακραίος, 142π), που είχαν όμως ένα ματς περισσότερο από τον Έλληνα ακραίο, ο οποίος κατέλαβε επίσης και την 5η θέση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

protopsaltis_play off

“Τίτλοι τέλους” για Τίσερ

Εκτός από τον Πρωτοψάλτη η Φριντρισχάφεν κράτησε για άλλη μια χρονιά τους κεντρικούς Φίλιπ Κόλιν και Γιάκομπ Γκούντορ, ενώ απέκτησε για 2 χρόνια τον πασαδόρο της TSV Χέρσινγκ, Μάρτιν Κρούγκερ, στη θέση του πρώην πρωταθλητή Ολυμπιακού και Ηρακλή, Σιμόν Τίσερ, που στα 36 του χρόνια “κρέμασε τη φανέλα” του. Παρελθόν επίσης αποτελεί και ο β’ πασαδόρος Τόμας Κοτσιάν, που μεταπήδησε στην Ντούρεν.