ΑΓΩΝΕΣ

Επιστροφή στις νίκες για Φοίνικα Σύρου

Επιστροφή στις νίκες για Φοίνικα Σύρου

Με κορυφαίους τους Μιχάλοβιτς και Χαραλαμπίδη ο Φοίνικας Σύρου επέστρεψε στις νίκες και με το 3-0 επί του Πήγασου Πολίχνης επανήλθαν τα χαμόγελα στους «Πειρατές» που διατήρησαν το εντός έδρας αήττητο τους.

Το τρίποντο που είχε στόχο εξ αρχής πανηγύρισε στην Ερμούπολη ο Φοίνικας. Ο Δημήτρης Καζάζης αν και είχε εκτός τους Τζούριτς και Ιερεζουέλο, είδε με ικανοποίηση τους παίκτες του να βγάζουν επιθετικό πλουραλισμό και να φθάνουν στο «καθαρό» 3-0 επί του Πήγασου που έδειξε απειλητικός στο 2ο σετ όταν και το έχασε στις λεπτομέρειες.

Ο Φοίνικας ξεκίνησε με ένα 4-1 θέλοντας να επιβάλει ρυθμό και παίζοντας κυρίως πρώτο χρόνο, ενώ ο Πήγασος είχε αρκετά χαμένα σερβίς στο ξεκίνημα αυτό. Η διαφορά μειώθηκε στους δύο πόντους ωστόσο ο Φοίνικας ήταν σε ρόλο οδηγού μέχρι τα μισά του σετ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο στο 11-10 με τον Μπαρέτο, ο Κλίνκενμπεργκ στη συνέχεια με δύο πόντους έκανε το 14-12 για τον Φοίνικα, ενώ στο 15-15 ο Πήγασος ισοφάρισε με μπλοκ του Αρμενάκη. Ο Φοίνικας έμεινε για πρώτη φορά πίσω στο σκορ στο 15-16 και παρότι η διαφορά παρέμεινε στον πόντο μέχρι το 20-20, οι επιθέσεις από Κλίνκεμπεργκ και Μιχάλοβιτς έφεραν την κατάκτηση του σετ με 25-21.

Αντίστοιχη εικόνα και στο δεύτερο σετ στο οποίο ο Φοίνικας μπήκε πιο αποφασισμένος και ουσιαστικός στα τελειώματά του, κυρίως με τον Φρομ από την pipe στους πρώτους πόντους του σετ. Έτσι έγινε το 8-6, ενώ το μοίρασμα του Γαλιώτου σε όλες τις θέσεις έδωσε πολυφωνία στην επίθεση του Φοίνικα, που δεν δυσκολεύτηκε να αυξήσει τη διαφορά μέχρι και το 18-11. Για τους φιλοξενούμενους ο αρχηγός, Αργύρης Μαυροβουνιώτης ήταν αυτός που επωμίστηκε το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση, η ανωτερότητα του Φοίνικα σε όλα τα επίπεδα ωστόσο δεν επέτρεψε πολλά περιθώρια και έτσι με δύο μπλοκ από Γαλιώτο και Χαραλαμπίδη, έγινε το 25-18.

Ο Πήγασος μπήκε στο τρίτο σετ για την ύστατη προσπάθεια να μειώσει στο σκορ, η πίεση αυτή όμως οδήγησε σε πολλά αβίαστα λάθη και νεύρα την ομάδα της Πολίχνης, η οποία μεν προηγήθηκε 5-6 με τον Κανέλλο, η ισοφάριση όμως ήρθε άμεσα στο 6-6. Από το 10-10 ο Φοίνικας πάτησε γκάζι και ξέφυγε στο σκορ προκαλώντας προβλήματα στη λειτουργία του Πήγασου. Η διαφορά ήταν διαρκώς αυξανόμενη και έτσι ήρθε άνετα το 25-20.

*Οι πόντοι του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ προήλθαν: 4 άσσοι, 43 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 23 λάθη αντιπάλων και του Πήγασου Πολίχνης: 0 άσσοι, 42 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 12 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-18, 25-20) σε 89΄

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ ΣΥΡΟΥ (Δημήτρης Καζάζης): Μιχάλοβιτς 14 (12/31επ., 2 άσσοι), Παπαλεξίου 4 (2/8επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γαλιώτος 4 (4/4επ.), Κλίνκενμπεργκ 11 (9/12επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 80%υπ., 47%αρ.), Χαραλαμπίδης 9 (6/7επ., 3 μπλοκ), Φρομ 10 (10/17επ., 70%υπ., 44%αρ.) / Κωνσταντινίδης (λ. – 75%υπ., 50%αρ.), Σωνάκης (λ.), Ιερεζουέλο, Μάντζιος, Ρουμελιωτάκης, Μανωλάκης, Παπαδόπουλος Π.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ηρακλής Θεοδώρου): Κομητούδης, Μπαρέτο 9 (9/19επ., 63%υπ., 27%αρ.), Μαυροβουνιώτης 10 (9/23επ., 1 μπλοκ, 42%υπ., 42%αρ.), Μίλης 14 (14/35επ.), Αρμενάκης 6 (4/8επ., 2 μπλοκ), Κανέλλος 7 (5/8επ., 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ. – 52%υπ., 35%αρ.), Γραμμενούδης, Σακόγλου 1 (1/1επ.), Τσιράκης (λ), Κεσεσίδης, Τερζόγλου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής Φοίνικα Σύρου) : «Νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Ο Πήγασος δεν είχε να χάσει κάνει οπότε έκανε ελεύθερο παιχνίδι. Θεωρώ όμως ότι προσαρμοστήκαμε καλά απέναντί του, με σωστή τακτική και φέραμε ένα καθαρό τρίποντο. Δεν είναι η εμφάνιση που αναζητούμε, αλλά ήταν μία καλή εμφάνιση. Εμείς είχαμε αρκετές άμυνες και τις διαχειριστήκαμε αρκετά καλά, πήγαμε στην κόντρα μπάλα και έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, συν το ότι θεωρώ ότι είχαμε θετικό πρόσημο και στο κομμάτι του σερβίς. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι δύσκολο παιχνίδι, πρόκειται για κορυφαία ομάδα. Από την άλλη εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε προετοιμασία τη Δευτέρα πλήρεις, γιατί αυτή την εβδομάδα είχαμε αρκετά προβλήματα και εφόσον προετοιμαστούμε σωστά, θα πάμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ηρακλής Θεοδώρου (Προπονητής Πήγασου Πολίχνης) : «Ξέραμε ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή αυτή. Προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά στο σκορ, σε κρίσιμες στιγμές όμως δείξαμε αδυναμίες και κατάφερε ο Φοίνικας με πιο ποιοτικές ενέργειες να κερδίσει τα σετ. Είμαστε θλιμμένοι γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι, λόγω των απουσιών του Ιερεζουέλο και Τζούριτς. Προχωράμε όμως, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί είναι πολύ μεγάλος ο δρόμος. Εάν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σήμερα θα μπορούσαμε κι εμείς να κάνουμε μία μίνι έκπληξη, όπως ο Άθλος στον Ολυμπιακό, αλλά είναι σημαντικό να παλεύουν οι ομάδες, να μην υπάρχει αυτή η χαοτική διαφορά που πιστεύαμε ότι υπάρχει. Το παιχνίδι με τον Άθλο πρέπει να το πάρουμε».

Μάρκος Γαλιώτος (Φοίνικας Σύρου) : «Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Πήγασος είναι πολύ ανταγωνιστικός, έχει ρυθμό εάν βγάλει κάποιες άμυνες και μετά προσπαθούν τα παιδιά και έχουν περισσότερη ένταση στο παιχνίδι τους. Κρατήσαμε τον ρυθμό μας, κάναμε το δικό μας παιχνίδι, το δικό μας λιθαράκι και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Όσον αφορά τη δική μου θέση, είναι σημαντικό ένας πασαδόρος να παίρνει χρόνο συμμετοχής για να παίζει πιο ελεύθερα. Από τη στιγμή που δίνεται αυτή η ευκαιρία από τον προπονητή μου να παίρνω χρόνο συμμετοχής, αγώνα με τον αγώνα πηγαίνω καλά και μετά το καλοκαίρι με την Εθνική, είναι κάτι που θέλω και προσπαθώ. Τώρα ξεκινάει μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, θα μπούμε τη Δευτέρα πολύ καλά στις προπονήσεις, να κάνουμε focus στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και να πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Θανάσης Κεσεσίδης (Πήγασος Πολίχνης) : «Καταρχάς συγχαρητήρια στην ομάδα της Σύρου, εμείς μπήκαμε για να πάρουμε περισσότερα, κάτι που δεν έγινε. Η ομάδα υστέρησε στα καίρια σημεία του παιχνιδιού. Προχωράμε όμως, η επόμενη αγωνιστική μάς ενδιαφέρει πολύ, να δουλέψουμε και να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε ανάλογα σε κάθε παιχνίδι, να ξέρουμε τι μας περιμένει και να προσπαθούμε».