Επιστροφή στις νίκες για τον Μίλωνα με υπογραφή Χερ, 3-0 το Φλοίσβο
15/02/2026 22:48
Ο Φλοίσβος έχασε ευκαιρία να πάρει κάποιο βαθμό ή βαθμούς και μαζί με την Κηφισιά που ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό έμειναν καθηλωμένοι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς.
Να σημειωθεί πως ο Φλοίσβος και ο Μιλων θα αναμετρηθούν σε λίγες ημέρες και στον νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει πάλι στο γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν».
Το ματς
Ο Φλοίσβος ξεκίνησε δυναμικά με μπλοκ του Αρμενάκη προηγήθηκε 9-4 ενώ με επίθεση του Βαν Γκάρντενερ έφτασε στο 12-6. Ο Μίλωνας αντέδρασε με τον Αγκάμεζ να μειώνει σε 12-10 και τον Πολουγιάν να ισοφαρίζει σε 13-13. Οι δυο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο ΄με την ομάδα του Σάκη Ψάρρα να περνάει μπροστά στο 18-20. Ο Μελές με άσο μείωσε 21-22 αλλά ο Μίλωνας είχε τις λύσεις για νακλείσει το σετ με 21-25 (Πετρέας).
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης μπήκε εξαιρετικά στο 2ο σετ (0-4) διατηρώντας τον έλεγχο (6-10, 8-13). Ο Φλοίσβος δήλωσε “παρών” με μπλοκ των Αρμενάκη και Έγκλεσκαλνς για το 11-11 αλλά με μπλοκ του Πετρέα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 14-18. Ο άσος του Χερ έγραψε το 18-23, οι γηπεδούχοι ροκάνισαν τη διαφορά σε 21-23, όμως ο Πολουγιάν διαμόρφωσε 22-25 (0-2).
Στο τρίτο σετ, ο Φλοίσβος προηγήθηκε 7-3 έχοντας μπροστάρη τον Βαν Γκάρντενερ. Ο Μίλωνας ισοφάρισε και πέρασε μπροστά 9-11 με τον Αγκάμεζ. Ο ‘ασος του Χερ έκανε το 10-13, διαφορά που διατηρήθηκε (11-16). Ο Κόβαρ με άσο μείωσε σε 15-17 ,ε τους γηπεδούχους να είναι κοντά στο σκορ. Ο Νανόπουλος έδωσε αέρα +3 (20-23) και ματς μπολ (21-24). Η ομάδα του Χριστοφιδέλη έσβησε δύο ευκαιρίες (23-24), όμως ο Έγκλεσκαλνς έχασε το σερβίς για τι τελικό 23-25.
Διαιτητές: Βελώνης, Μάλφας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Πεσίνογλου, Γεωργοπούλου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-4, 16-15, 18-21, 21-25
2ο σετ: 4-8, 14-16, 17-21, 22-25
3ο σετ: 8-7, 11-16, 19-21, 23-25
*Οι πόντοι του Φλοίσβου προήλθαν από 3 άσσους, 32 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και του Μίλωνα προήλθαν από 9 άσσους, 41 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 0-3 (21-25, 22-25, 23-25) σε 84′
Α.Ο. ΦΛΟΙΣΒΟΣ MEMBERS PARON (Κώστας Χριστοφιδέλης): Κόβαρ 6 (3/10 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 11% υπ. – 11% άριστες), Μελλές 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Βαν Γκάρντερεν 12 (12/21 επ., 31% υπ. – 25% άριστες), Αρμενάκης 9 (4/4 επ., 5 μπλοκ), Βιλιμάνοβιτς 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 11 (9/21 επ., 2 μπλοκ) / Σωνάκης (λ, 42% υπ. – 25% άριστες), Τσαρκάτογλου, Καπετανίδης 2 (2/5 επ., 22% υπ. – 11% άριστες).
Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Χερ 5 (5 άσσοι), Πετρέας 5 (3/8 επ., 2 μπλοκ), Σχάουτεν 14 (11/22 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Αγκάμεζ 9 (8/10 επ., 1 μπλοκ), Νανόπουλος 10 (8/20 επ., 2 άσσοι, 50% υπ. – 36% άριστες), Πολουγιάν 12 (11/23 επ., 1 μπλοκ, 44% υπ. – 32% άριστες) / Βελούδης (λ, 73% υπ. – 18% άριστες), Μαντελίδης.
MVP ο Λουκ Χερ
Ο Καναδός πασαδόρος του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Λουκ Χερ αναδείχτηκε MVP της νίκης επί του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Την βράβευση έκανε το μέλος της διοίκησης και εκ των υποστηρικτών του Μίλωνα Κώστας Χάνας.

Ο MVP του Μίλωνα στη νίκη επί του Φλοίσβου Λουκ Χερ είπε: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τη βαθμολογία. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, αλλά παίξαμε πολύ καλά στο σερβίς και στην επίθεση. Δουλέψαμε σκληρά, ο αντίπαλος πάλεψε μέχρι το τέλος, όμως εμείς καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόδοσή μας σήμερα. Το σερβίς είναι μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού μου και γενικότερα της φιλοσοφίας της ομάδας μας. Όταν σερβίρουμε καλά, όπως σήμερα, κάνουμε το παιχνίδι πιο εύκολο για εμάς και δυσκολεύουμε το side out του αντιπάλου. Είχα κάποιους άσσους, αλλά βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου. Όταν πιέζουμε από τη γραμμή του σερβίς, έχουμε πάντα περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε. Η σεζόν πηγαίνει καλά για εμάς, όμως το πιο σημαντικό είναι να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση στο τέλος. Κάναμε σήμερα ένα καλό βήμα. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με τον Ολυμπιακός ΟΝΕΧ και σε περίπου δέκα ημέρες επιστρέφουμε εδώ για έναν νοκ άουτ αγώνα κυπέλλου. Είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να πάρουμε κάθε αγώνα στα σοβαρά και να επαναλάβουμε την εικόνα που είχαμε σήμερα».
Ο προπονητής του Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου Members Paron Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: «Η λέξη κλειδί στο άθλημα μας, όταν παίζεις με ομάδες όπως ο Μίλωνας είναι η υπομονή και η διάρκεια. Δεν τα είχαμε σήμερα, ακόμα και στα σημεία, στο 1ο και στο 3ο σετ αν θυμάμαι καλά που προηγηθήκαμε με μια μικρή διαφορά, κάποιες ατομικές ενέργειες του Μίλωνα, ειδικά στο κομμάτι του σέρβις, που ήταν εξαιρετικός σήμερα, μπόρεσαν και κάλυψαν πολύ γρήγορα αυτή τη διαφορά. Χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας και δεν μπορέσαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Σίγουρα, αν μπορούμε να πούμε ποιο ήταν το κλειδί του παιχνιδιού, το σέρβις υποδοχή έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ο Μίλωνας πίεσε πάρα πολύ από την γραμμή του σέρβις, το ξέραμε, το περιμέναμε, δυστυχώς δεν ανταπεξήλθαμε. Αφετέρου, στα καλά τα σέρβις τα δικά μας, τα οποία ομολογώ δεν ήταν πάρα πολλά, αλλά και σε αυτά που περάσαμε, η αντίδραση της υποδοχής του Μίλωνα ήταν αρκετά καλή, με αποτέλεσμα να έχουν πολύ σωστή και αποτελεσματική ανάπτυξη. Περίμενα καλύτερη αντίδραση, ήταν πράγματα αναμενόμενα για εμάς, παίζαμε στο γήπεδό μας. Είναι ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε και σε σχεδόν δύο εβδομάδες για το θεσμό του Κυπέλλου και περίμενα καλύτερη αντίδραση. Παρά ταύτα δεν απογοητευόμαστε, έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι το τέλος για να κάνουμε την προσπάθειά μας και να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάστασή μας».
Ο κεντρικός του Φλοίσβου Απόστολος Αρμενάκης τόνισε: «Εντάξει, δεν νομίζω ότι ήμασταν κακοί στην υποδοχή, απλά ο Μίλωνας βρέθηκε σε πάρα πολύ καλή μέρα στο σέρβις. Αν και έκανε λάθη, είχε μεγάλη απόδοση σε άσους και συνεχώς πίεζε σε όλα τα σετ. Αυτό πιστεύω ότι ήταν το κλειδί του παιχνιδιού, γιατί ακόμα και όταν καταφέραμε να παίρνουμε κάποιες διαφορές 2, 3, 4 πόντων, ο Μίλωνας ερχόταν πίσω και ισοφάριζε με πολύ καλά σερί από τη γραμμή του σέρβις. Κρατάμε τη μαχητικότητα της ομάδας και την προσπάθειά μας, δεν ήμασταν άσχημοι. Ελπίζω να έχουμε ανάλογες εμφανίσεις και καλύτερες από εδώ και πέρα».
Για το ματς του κυπέλλου και τη συνέχεια σχολίασε: «Κοιτάξτε, η θέση της ομάδας βαθμολογικά είναι ιδιαίτερα δεινή. Το γνωρίζουμε. Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να παρουσιάζουμε το καλύτερο δυνατό και να κερδίζουμε βαθμούς. Σήμερα δεν τα καταφέραμε. Προχωράμε για τη συνέχεια. Τώρα το παιχνίδι με τον Μίλωνα την επόμενη εβδομάδα για το κύπελλο είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι άλλη διοργάνωση, ένα νοκ-άουτ παιχνίδι. Εκεί πιστεύω ότι θα κάνουμε πάλι το καλύτερο που μπορούμε, αλλά ο βασικός στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει τα παιχνίδια αυτά που πρέπει να κερδίσει στο πρωτάθλημα και να παραμείνει στη κατηγορία».
Ο προπονητής του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Ξεκινήσαμε ένα απαιτητικό αλλά και πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Σήμερα θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες και στα τρίποντα και τα καταφέραμε. Αυτό που κρατάμε είναι η εικόνα της προσπάθειας και το γεγονός ότι αρχίζουμε ξανά να βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Από τον Ιανουάριο και μετά είχαμε πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών, που δεν μας επέτρεψαν να προπονηθούμε σωστά και, κατ’ επέκταση, να παίξουμε όπως θέλουμε. Η ομάδα «ξεμονταρίστηκε», χάσαμε τη συνοχή μας και τον ρυθμό μας. Ο Μίλωνας έχει μάθει να δουλεύει στο 100% στην προπόνηση και μέσα από αυτή τη διαδικασία να δημιουργεί συνοχή, η οποία αποτυπώνεται αργότερα στα παιχνίδια. Αυτό μας έλειψε το προηγούμενο διάστημα. Τις τελευταίες μία-δύο εβδομάδες, όμως, έχουμε αρχίσει να ανεβάζουμε ξανά ρυθμούς. Προπονούμαστε όλοι μαζί, όπως πρέπει, με ένταση και συγκέντρωση. Αυτό θα αποδώσει το επόμενο διάστημα και στην απόδοσή μας μέσα στο γήπεδο. Ήδη σήμερα φάνηκαν κάποια από τα στοιχεία που θέλω να βλέπω από την ομάδα. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό δεκαήμερο. Κρίνεται η θέση μας στην κανονική περίοδο και, κατά συνέπεια, οι διασταυρώσεις στα play-offs των θέσεων 1-4. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που ο Μίλωνας βρίσκεται στα play-offs, κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα, την πειθαρχία και το πλάνο που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια. Σε δέκα ημέρες επιστρέφουμε εδώ για ένα παιχνίδι νοκ άουτ με τον Φλοίσβο για πρόκριση στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου. Θα είναι ένας αγώνας που δίνει εισιτήριο για το Final Four και αποτελεί ξεκάθαρο στόχο για εμάς. Συνεχίζουμε με το κεφάλι κάτω, απόλυτα συγκεντρωμένοι, αυστηρά προσηλωμένοι στους στόχους μας. Όλα θα έρθουν μέσα από τη σωστή διαδικασία της προπόνησης».