Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Ερυθρόλευκος» περίπατος στην Ηλιούπολη

«Ερυθρόλευκος» περίπατος στην Ηλιούπολη

Ο Ολυμπιακός είχε εύκολο απόγευμα στην Ηλιούπολη επικρατώντας «καθαρά» 3-0 της τοπικής ομάδας την 8η στροφή του πρωταθλήματος.

Ανάλυσε το

Ο Ολυμπιακός είχε εύκολο απόγευμα στην Ηλιούπολη επικρατώντας «καθαρά» 3-0 της τοπικής ομάδας την 8η στροφή του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν την Ηλιούπολη αλλά και την κούραση λόγω της ευρωπαϊκής αναμέτρησης μέσα στην εβδομάδα. Ακολουθώντας πιστά το πλάνο του Γιάννη Νικολάκη πήραν κεφάλι στο σκορ (16-18) στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με την Ηλιούπολη να έχει ξεσπάσματα αλλά να μην απειλεί τις φιλοξενούμενες. Με την Μπραμπόροβα να πυροβολεί από το σερβίς σε αντίθεση με τα πολλά χαμένα σερβίς των γηπεδούχων το σετ βάφτηκε κόκκινο (19-25) για το 0-1.

Με επιθετικές λύσεις και καλό σερβίς, ο Ολυμπιακός είχε ένα ακόμα καλύτερο δεύτερο σετ με την Ηλιούπολη να κάνει λάθη και να μην μπορεί να σταθεροποιήσει την υποδοχή της. Το 6-11 έγινε 9-18 με το 0-2 να γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο τρίτο σετ, οι γηπεδούχες παρά το κακό ξεκίνημα (3-8) ανέκαμψαν μπλοκάροντας στιγμιαία τις «ερυθρόλευκες» και φτάνοντας με επίθεση της Μπανίκα στο 7-8. Η έλλειψη εμπειρίας της γηπεδούχου ομάδας δεν της έδωσε την ευκαιρία να προηγηθεί αφού λάθη στο σερβίς και στην επίθεση έκαναν το σκορ 8-13 υπέρ του Ολυμπιακού. Το σκορ ξέφυγε υπέρ των φιλοξενουμένων (10-21) και το σετ ολοκληρώθηκε με τη Λυκογιάννη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όκες τις παίκτριές της για να πάρουν εμπειρίες κόντρα σε ένα σπουδαίο αντίπαλο.

Το… «κλειδί»

Το σερβίς του Ολυμπιακού δυσκόλεψε στο μέγιστο βαθμό την μαχητική ομάδα της Ηλιούπολης με τη Σλοβάκα ακραία, Ιβάνα Μπραμπόροβα –που ηγείται και της σχετικής κατηγορίας- να παίρνει εύκολα τους άσους για την ομάδας της.  

Το… «ταμείο»

Για ακόμα μια αγωνιστική το κλειστό της Ηλιούπολης ήταν κατάμεστο. Αυτή τη φορά οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν δυναμική παρουσία στις εξέδρες, εμψυχώνοντας τις αθλήτριες του Γιάννη Νικολάκη και επαινόντας τους με αυτήν τους την παρουσία για την θρυλική ανατροπή τους και την πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV CUP.  

Τάδε έφη…

Λυκογιάννη (Ηλιούπολη): «Προσπαθήσαμε να πιέσουμε στο σερβίς μια ομάδα που είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, δεν τα καταφέραμε τόσο. Θεωρώ το αποτέλεσμα είναι και δίκαιο. Από την αρχή ξέραμε ότι το έργο μας είναι δύσκολο στο πρωτάθλημα. Ελπίζω μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου να έχουμε μαζέψει κάποιους βαθμούς παραπάνω».

Νικολάκης (Ολυμπιακός): «Συγχαρητήρια στην ομάδα είχαμε να αντιμετωπίσουμε δυο πράγματα μετά τη μεγάλη ανατροπή στο Βέλγιο και αυτά ήταν η σωματικη και ψυχολογική κουραση των κοριτσιών γιατί μετά από τέτοιες μεγάλες προκρίσεις είναι πρώτα το μυαλό και μετά η τακτική. Συγχαρητήρια στα κορίτσια του Ολυμπιακού. Το κλειδι ήταν η συγκέντρωση. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνουμε. Επιμονή και δουλειά στο προπονητήριο και ο καιρός θα είναι υπερ του Ολυμπιακού».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 19-25, 16-25, 14-25

Ηλιούπολη(Λυκογιάννη): Μπόκα 5 (5/18 επ, 35% υπ – 27% άριστες), Μαρκοπούλου 10 (8/13 επ, 2 μπλοκ), Γιοβάνη 9 (8/21 επ, 1 άσο), Αλέξις 1 (1/5 επ, 80% υπ – 40% άριστες), Έντουαρντς 1 (1/2 επ), Πατεράκη 4 (3/8 επ, 1 μπλοκ), Αργυροπούλου –λ (39% υπ – 32% άριστες) / Γεωργίου, Μπανίκα 2 (2/8 επ.), Καπέλλου 4 (3 άσοι, 1 μπλοκ), Σταυροπούλου
Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 9 (7/9 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Λαμπρούση 8 (6/11 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Βέσοβιτς 9 (8/14 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 45% άριστες), Μπραμπόροβα 13 (5/12 επ., 7 άσοι, 1 μπλοκ, 67% υπ. – 42% άριστες), Χριστοδούλου 4 (2/4 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μποσκάτσι 7 (5/20 επ., 2 άσοι), Κονόμι –λ (71% υπ. – 43% άριστες) / Βλαχάκη, Κωνσταντινίδου, Τέζα, Κοκκινάκη

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...