ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Με αισιοδοξία για την δύσκολη συνέχεια η ΕΣΑΠ

Με αισιοδοξία για την δύσκολη συνέχεια η ΕΣΑΠ

Παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Καραμπέτσου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ όπου εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της περσινής χρονιάς, εγγράφηκαν ως νέα μέλη ο Εθνικός Πειραιώς και η Νίκη Αιγινίου και αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασίας ΕΣΑΠ-ΕΟΠΕ…

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος αφού απεύθυνε χαιρετισμό προς τα μέλη του Συνεταιρισμού ανέλυσε την οικονομική και διοικητική κατάσταση που επικρατεί στην Ομοσπονδία, ενώ την ίδια ώρα οι πρόεδροι ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ αποφάσισαν στενότερη συνεργασία των δύο φορέων και δημιουργία κοινής επιτροπής που θα οργανώσει το πλάνο δράσης με χρονοδιαγράμματα και στόχους.

ΟΠΑΠ-Τηλεοπτικά

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος τη ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος έκανε τον απολογισμό της διοίκησης του τη σεζόν που πέρασε και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανανέωση του συμβολαίου με τον ΟΠΑΠ για την κεντρική χορηγία αλλά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος.

Παράλληλα εγγράφηκαν ως μέλη της ΕΣΑΠ ο Εθνικός Πειραιώς και η ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου.

Μέτρα καταπολέμισης για «στημένα»

Στη Γ.Σ. πάρθηκε απόφαση «σταθμός» για τη θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος VolleyLeague« Πάμε Στοίχημα». Με αφορμή την έρευνα των Αρχών σχετικά με το εάν υπάρχουν στοιχεία για το ενδεχόμενο χειραγώγησης αγώνων (match fixing) των δύο περασμένων πρωταθλημάτων, η ΕΣΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεργασία με μεγάλη διεθνή εταιρεία ελέγχου και αξιολόγησης αξιοπιστίας των αγώνων με βάση τα στατιστικά και άλλα δεδομένα του πρωταθλήματος.

Η ΕΣΑΠ με τον τρόπο αυτό δείχνει άμεσα αντανακλαστικά και στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση του φαινομένου της χειραγώγησης αγώνων. Αποδεικνύει έμπρακτα πως ως διοργανώτρια θα είναι αμείλικτη απέναντι σε οιονδήποτε επιχειρήσει να δημιουργήσει σκιές στο πιο ανταγωνιστικό και αξιόπιστο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

«Μάχη» για τα ποσοστά χορηγιών των νεοφώτιστων

Την ίδια ώρα ενεργοποιήθηκε άρθρο του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΕΣΑΠ σχετικά με τα ποσοστά που εισπράττουν τα ΤΑΑ από τις χορηγίες της Ένωσης. Σύμφωνα με αυτό κάθε ΤΑΑ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην VolleyLeague «Πάμε Στοίχημα» και αγωνίζεται στην κατηγορία για μία σεζόν (περίπτωση Κυζίκου Νέας Περάμου) θα εισπράττει το 75% της επιχορήγησης και εάν μένει στην κατηγορία για δύο σεζόν θα εισπράττει το 90% της επιχορήγησης.  Εάν θα μείνει στην κατηγορία για τρίτη συνεχόμενη σεζόν θα εισπράττει το 100% της προβλεπόμενης επιχορήγησης.

Τα ποσά που θα παρακρατούνται θα δημιουργήσουν αποθεματικό στο ταμείο της ΕΣΑΠ. Στο αποθεματικό θα συμβάλουν και τα υπόλοιπα ΤΑΑ με μέτρα που θα ανακοινωθούν στο επόμενο ΔΣ της ΕΣΑΠ.

Αδειοδότηση, γηπεδικό, αναβάθμιση και κοινοτικοί

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ που συνεδριάζει την Τρίτη 18/7, καθώς και θέματα της προκήρυξης για το πρωτάθλημα 2017-18 και προτάσεις για την αναβάθμιση του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Θέματα του ΠΑΣΑΠ, σχέσεων ΤΑΑ με τους αθλητές και αριθμού παικτών εντός και εκτός ΕΕ., θέματα Διαιτησίας και Πειθαρχικού Δικαίου, αλλά και τα προβλήματα που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις έδρες των ομάδων και προτάσεις για την έγκαιρη αντιμετώπιση τους.