ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΕΣΠΑΑΑ – Β’ Εθνική (Γ): Ξεκάθαρο πλέον το τοπίο της τετράδας στην Α’ φάση

ΕΣΠΑΑΑ – Β’ Εθνική (Γ): Ξεκάθαρο πλέον το τοπίο της τετράδας στην Α’ φάση

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για την πρώτη τετράδα στην βαθμολογία της Β’ Εθνικής της ΕΣΠΑΑΑ. Μελισσιακός και Απόλλων σιγούρεψαν την παρουσία τους στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, με την μοναδική εκκρεμότητα να μένει για την τρίτη και την τέταρτη θέση, με Άνοιξη και Παπάγου να χωρίζονται από έναν βαθμό.

Εξακολουθεί να μην έχει απώλειες βαθμών ο Μελισσιακός καθώς νίκησε και το Κολλέγιο Ντερή με 3-0. Η ομάδα από τα Μελίσσια έφτασε πλέον τους 63 βαθμούς έχοντας το απόλυτο μετά από 21 παιχνίδια και έχει ήδη κλειδώσει την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ που ακολουθούν. Νίκη τριάδας πέτυχε ο ΑΟ Άνοιξης κόντρα στον Απόλλωνα με 3-0. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο ΑΟ Άνοιξης ήταν ανώτερος στις λεπτομέρειες, σε ένα παιχνίδι που ήταν οριακό στο δεύτερο και το τρίτο σετ. Ο Απόλλωνας είχε ήδη εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση ενώ ο ΑΟ Άνοιξης με αυτή τη νίκη έχει πλέον προβάδισμα για την τρίτη. Νίκη αλλά με χαμένο βαθμό πέτυχε ο Παπάγου κόντρα στη Δεξαμενή Μεταμόρφωσης με 2-3. Οι γηπεδούχες μπορεί να προηγήθηκαν με 1-0 και 2-1 αλλά ο Παπάγου εμφάνισε το καλό του πρόσωπο στην τελική ευθεία του αγώνα και ολοκλήρωσε την ανατροπή. Πλέον ο ΑΣ Παπάγου βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον ΑΟ Άνοιξης με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική όπου και θα κριθεί η τρίτη και η τέταρτη θέση. Το τρίποντο κατέκτησε η Αγία Παρασκευή απέναντι στη Γκράβα με 3-0 σε ένα παιχνίδι που για δύο σετ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Οι γηπεδούχες χαμογέλασαν στο τέλος ωστόσο αυτή η νίκη δεν είναι αρκετή για να τις κρατήσει ζωντανές στο κυνήγι της τετράδας.
Βαθμολογική ανάσα πήρε η Νίκη Αμαρουσίου με τη νίκη επί των Ιώνων με 3-0. Σε ένα παιχνίδι σημαντικό για τη μάχη της παραμονής η Νίκη Αμαρουσίου επικράτησε και πλέον βρίσκεται στο +3 από τους Ίωνες και την τελευταία θέση. Νίκη και για την αδιάφορη βαθμολογικά Αθηνά Μαγκουφάνας κόντρα στον Πανελλήνιο. Οι γηπεδούχες επικράτησαν σχετικά εύκολα με τον Πανελλήνιο ωστόσο να έχει προβάδισμα όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία σε σχέση με τους Ίωνες.

ΕΣΠΑΑΑ – Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου – Ίωνες ΑΣΠ 3-0 (25-12,25-18,25-20)
ΑΕ “Αθηνά” Μαγκουφάνας 2004 – Πανελλήνιος ΓΣ 3-0 (25-14,25-10,25-21)
ΑΟ Άνοιξης – ΓΣ Απόλλων 3-0 (25-19,26-24,25-23)
ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης – ΑΣ Παπάγου 2-3 (25-23,23-25,25-18,13-25,11-15)
ΑΕ Αγίας Παρασκευής – ΑΕ Γκράβας 3-0 (27-25,25-21,25-16)
Μελισσιακός ΑΟ – ΑΣ Κολλεγίου Ντερή 3-0 (25-16,25-15,25-21)

1. Μελισσιακός ΑΟ 63
2. ΓΣ Απόλλων 51
3. ΑΟ Άνοιξης 45
4. ΑΣ Παπάγου 43
5. ΑΕ Αγίας Παρασκευής 37
6. ΑΕ “Αθηνά” Μαγκουφάνας 2004 36
7. ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης 28
8. ΑΣ Κολλεγίου Ντερή 22
9. ΑΕ Γκράβας 20
10. ΑΣ Νίκη Αμαρουσίου 12
11. Πανελλήνιος ΓΣ 12
12. Ίωνες ΑΣΠ 9