CEV CUP

Έσβησε το όνειρο για Ανθή-Εύα

Έσβησε το όνειρο για Ανθή-Εύα

Όνειρο ήταν και πάει, ο ελληνικός εμφύλιος, μεταξύ των Χαντάβα-Βασιλαντωνάκη στις «8» του Cev Cup Γυναικών, καθώς στους χθεσινούς επαναληπτικούς των «16» της διοργάνωσης, οι ομάδες των διεθνών άσων μας, αποκλείστηκαν από τις αντιπάλους τους στο «χρυσό σετ».

Στον αγώνα του Κράσνονταρ, οι Ρωσίδες πρωταθλήτριες, που είχαν ηττηθεί με 3-0 στο Αζερμπαιτζάν, κατάφεραν να επικράτησουν με 3-0 (25-14, 25-19, 25-17) της Λοκομοτίβ Μπακού και να στείλουν την υπόθεση πρόκρισης στο «χρυσό σετ». Εκεί η παρέα της Κουβανής, Καλντερόν κέρδισε στα σημεία, έπειτα από συγκλονιστική μάχη με 15-13 και έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας της Χαντάβα για πρόκριση στα προημιτελικά.

Άδοξο τέλος όμως είχε και η προσπάθεια πρόκρισης της ιταλικής Κονελιάνο, όπου μετά το 3-0 στην Ιταλία επί της Τρεφλ Σοπότ, η ομάδα της Ανθής Βασιλαντωνάκη, βρίσκονταν σχεδόν με το ένα πόδι στην 8άδα του πρωταθλήματος. Ωστόσο, στον επαναληπτικό της Πολωνίας, η οικοδέσποινα ομάδα με τις φούστες, κατάφερε με ευκολία να απαντήσει με το «ίδιο νόμισμα» στις Ιταλίδες επικρατώντας με 3-0 (25-20, 25-18, 25-12) σετ στο κανονικό ματς.

Ο ενθουσιασμός όμως της πολωνικής ομάδας δεν επέτρεψε στην ομάδα της Βασιλαντωνάκη να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση, καθώς οι γηπεδούχες πανηγύρισαν μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού την πολύτιμη πρόκριση.