ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Έτοιμη για την… επιστροφή της

Έτοιμη για την… επιστροφή της

Δεκαοχτώ χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Εθνική ομάδα δείχνει έτοιμη στην Άγκυρα να ξαναγράψει ιστορία στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ρίχνεται την Παρασκευή (20.00 www.eurovolley.tv) κόντρα στην διοργανώτρια Τουρκία στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με στόχο να μπορέσει να πλασαριστεί στις 4 πρώτες θέσεις του ομίλου που δίνουν εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ : ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΩΛΗΣ

«Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εμείς έχουμε τον στόχο μας και ξέρουμε πως θα τον πετύχουμε. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και έχουμε την ευκαιρία μας. Θέλουμε να διασκεδάσουμε στη διοργάνωση, είναι ιστορική στιγμή για την Ελλάδα γιατί μετά από 18 χρόνια επιστρέφει στην ελίτ. Να εκμεταλλευτούμε τις στιγμές στο 100%» σχολίαζε το μεσημέρι στην επίσημη παρουσίαση του Α΄ ομίλου ο κόουτς της Εθνικής Γκιγιέρμε Ναράνχο.

«Είναι δύο τα γκρουπ δυναμικότητας στον όμιλο και εμείς κόντρα στη Γαλλία και τη Φινλανδία έχουμε τις πιθανότητες μας. Σερβία, Τουρκία και Βουλγαρία είναι το πιο δυνατό γκρουπ δυναμικότητας που έχουμε στον όμιλο μας» συμπλήρωνε ο εκλέκτορας της Εθνικής, ο οποίος από γούρι δεν μπήκε καν στην ιδέα να αγγίζει το χρυσό τρόπαιο που δέσποζε στην αίθουσα του ξενοδοχείου CPAnkara όπου διαμένουν και οι 6 αποστολές του ομίλου.

«Δεν φοβόμαστε κανέναν»

hellas_euro_turkey2

Περισσότερο…θαρραλέα εμφανίστηκε η αρχηγός Στέλλα Χριστοδούλου η οποία και άγγιξε αλλά και φωτογραφήθηκε πολλάκις με το βαρύτιμο τρόπαιο. Όταν μάλιστα στήθηκε μπροστά στα μικρόφωνα των Τούρκων συναδέλφων που της ζήτησαν δήλωση, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό για τους αντιπάλους στον όμιλο. «Σεβόμαστε την Τουρκία, σεβόμαστε την Σερβία, την Βουλγαρία, όλες τις ομάδες του ομίλου αλλά δεν φοβόμαστε καμία. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο και ότι είναι να γίνει θα γίνει. Για μας είναι επιτυχία που μετά από 18 χρόνια βρισκόμαστε και πάλι στα ευρωπαϊκά γήπεδα αλλά δεν σταματάμε εκεί. Στόχος μας είναι η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε».

Τζιοβάνι Γκουιντέτι: «Βασιλαντωνάκη, Στράντζαλη και Μερτέκη…»

Για τον Ιταλό κόουτς της Εθνικής Τουρκίας, Τζιοβάνι Γκουιντέτι το γεγονός ότι η ομάδα του είναι διοργανώτρια δεν την κάνει ταυτόχρονα καλύτερη από κάθε άλλη. Τι και αν Τουρκία και Ελλάδα βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο. «Δεν είναι θέμα επιπέδου, είναι ένα παιχνίδι βόλεϊ» μας εξηγεί ο Ιταλός κόουτς.

«Για μας θα είναι το πρώτο ματς στην έδρα μας απέναντι σε μια ομάδα που είχε εξαιρετική παρουσία το καλοκαίρι που διανύσαμε. Έχουμε διαβάσει αρκετά καλά την ομάδα σας και αύριο περιμένουμε με ανυπομονησία την αναμέτρηση. Υπάρχουν πολλές προσδοκίες στην χώρα αλλά δεν θα είναι εύκολη η δουλειά. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι».

Όταν η κουβέντα φτάνει στις παίκτριες-κλειδιά της Εθνικής ο Γκουιντέτι γνωρίζει τα καλά ελληνικά χαρτιά. «Η Βασιλαντωνάκη ξέρουμε ότι θα πάρει τις περισσότερες μπάλες στην επίθεση, αλλά δεν είναι μόνο αυτή που είναι επικίνδυνη. Συγνώμη αλλά που δεν μπορώ να προφέρω καλά τα ονόματα, αλλά το Νο9 (σ.σ. Στράντζαλη) και το Νο10 (σ.σ. Μερτέκη) είναι επικίνδυνες. Όπως και η κεντρική (σ.σ. Λαμπρούση) που χρησιμοποιεί συχνά το ένα πόδι στην επίθεση. Γενικά τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα με τον Ναράνχο στον πάγκο είναι καλά οργανωμένη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

Ο κόουτς της Τουρκίας δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό φαβορί. «Υπάρχουν αρκετές ομάδες πάνω από εμάς στο ranking που είναι φαβορί. Όλοι λένε για χρυσό μετάλλιο αλλά δεν είναι έτσι. Ο δικός μου στόχος είναι να μπορούμε σε κάθε παιχνίδι να γινόμαστε καλύτερη ομάδα, να διασκεδάζουμε την κάθε στιγμή με τους θεατές και να είμαστε προσγειωμένοι. Ότι είμαστε στην Άγκυρα δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ. Ενέργεια και ενθουσιασμό θα έχουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Βάρη, γήπεδο και …ξεμούδιασμα

Το πρόγραμμα της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας μέχρι το αυριανό ματς με την Τουρκία περιλαμβάνει βάρη και γήπεδο. Το πρωί της Πέμπτης τα κορίτσια του Ναράνχο ακολούθησαν μονόωρο πρόγραμμα εκγύμνασης στα βάρη υπό την επίβλεψη του γυμναστή της ομάδας Γιάννη Παρασχίδη. Το βράδυ η Εθνική θα πατήσει το γήπεδο «Ankara Spor Salonu» χωρητικότητας 10.400 θεατών. Το πρωί της Παρασκευής τα κορίτσια του Ναράνχο θα ξεμουδιάσουν στο κλειστό γυμναστήριο που βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της Τουρκικής ομοσπονδίας.

Η επίσκεψη του πρέσβη

hellas_euro_turkey1

Την επίσκεψη του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Πέτρου Μαυροειδή δέχθηκε η Εθνική ομάδα το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη διάρκεια του γεύματος της. Ο κύριος Μαυροειδής, συνοδευόμενος από την πρόξενο κ. Κωνσταντίνα Διακογιάννη και τον διευθυντή του εμπορικού γραφείου του προξενείου στην Άγκυρα Ζήση Σαμουήλ, χαιρέτησε μια προς μια τις παίκτριες και έμαθε σε ποια ομάδα αγωνίζονται.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα και τόνισε πως θα προσπαθήσει να είναι σε όλα τα παιχνίδια τόσο εκείνος όσο και τα περισσότερα μέλη του προξενείου. Στη συνέχεια συνάντησε στο lobby του ξενοδοχείου τον πρόεδρο της Τουρκικής ομοσπονδίας Ακίφ Ουστουντάνγκ τον οποίο ευχαρίστησε για την άρτια φιλοξενία της Εθνικής αλλά και την διοργάνωση του ομίλου στην Άγκυρα.

Οι ευχές του Καραμπέτσου

Κατά τη διάρκεια του γεύματος της Εθνικής ο μάνατζερ της ομάδας Βαγγέλης Περόπουλος μετέφερε τις ευχές του προέδρου της Ελληνικής ομοσπονδίας Πετσοφαίρισης Γιώργου Καραμπέτσου ο οποίος λόγω ασθενείας δεν μπορεί να βρεθεί στο πλευρό της Εθνικής ομάδας στην Άγκυρα. «Είμαι κοντά σας αν και μακριά και ότι χρειαστείτε είμαι στη διάθεσή σας. Καλή επιτυχία» ήταν το μικρό αλλά ουσιαστικό μήνυμα του πρόεδρου της ΕΟΠΕ.

Από το www.eurovolley.tv οι αγώνες

Τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα προβάλλει διαδικτυακά το www.eurovolley.tv, επίσημο κανάλι της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη από ελληνικό κανάλι. Η παραγωγή των αγώνων θα μοιάζει στα πρότυπα των αγώνων της Euroleague. Κάμερες θα ακολουθούν τις ομάδες από το πούλμαν μέχρι τα αποδυτήρια ενώ αρχηγός και προπονητής θα κάνουν ένα μικρό σχόλιο πριν την έναρξη. Ανάμεσα στο δεύτερο και τρίτο σετ θα υπάρχει διακοπή 5 λεπτών για τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Αλκότεστ στους διαιτητές

Μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας οι διαιτητές της διοργάνωσης θα κάνουν αλκοτέστ. Οι παραβάτες θα απομακρύνονται από τη διοργάνωση.