ΔΙΕΘΝΗ

Εuro ξανά στη Ρουμανία μετά από… μισό αιώνα!

Εuro ξανά στη Ρουμανία μετά από… μισό αιώνα!

Στη διοργάνωση των μεγάλων ευρωπαϊκών ραντεβού του βόλεϊ επιστρέφει έπειτα από σχεδόν μισό αιώνα η βαλκανική χώρα, που μαζί με Βουλγαρία, Κροατία, Σερβία θα φιλοξενήσει έναν από τους ομίλους του Eurovolley 2021 Γυναικών.

Μόνο τα τυπικά απομένουν λοιπόν για να ανακοινωθεί και επίσημα η ανάθεση της διοργάνωσης στη Ρουμανία, έπειτα από τη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάνταρ Μπόριτσιτς στη βαλκανική χώρα, που τελευταία φορά είχε φιλοξενήσει το 1963 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Βουκουρέστι, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες και το χάλκινο στις γυναίκες.

Ο Σέρβος ισχυρός άνδρας της CEV συνοδευέομενος από τον Ιταλό αντιπρόεδρο Ρενάτο Αρένα, συναντήθηκε με τους Ρουμάνους Υπουργούς Νεολαίας & Αθλητισμού, Ντούνκα, Κοβάλιου αντίστοιχα και τον Πρόεδρο της Ρουμανικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, Βισάν, με τους οποίους συζήτησαν τη διοργάνωση ενός ομίλου του Euro 2021 στην πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, Cluj-Napoca.

“Θέλουμε μέσα από αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να φέρουμε ξανά πίσω τη Ρουμανία μεταξύ των χωρών, που διοργανώνουν μεγάλους διεθνείς αγώνες. Παράλληλα υποστηρίζουμε την Ομοσπονδία της Ρουμανίας στο πλαίσιο των έργων  για την ανάπτυξη του αθλητισμού που έχει κάνει στα σχολεία και χρειάζεται κάποια μικρά βήματα για να επιστρέψει στην ελίτ. Η πρόοδος της όμως τόσο σε συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο είναι προφανής…”, δήλωσε ο πρόεδρος της CEV, Αλεξάνταρ Μπόριτσιτς, που όπως είπε χαρακτηριστικά αναμένει μόνο “την εγγυητική επιστολή της ρουμανικής κυβέρνησης”.