ΔΙΕΘΝΗ

Έβδομο Super Cup για την Ομόνοια, 3-0 την Ε.Ν.Π των Μαρκάκη, Μαρούλη

Έβδομο Super Cup για την Ομόνοια, 3-0 την Ε.Ν.Π των Μαρκάκη, Μαρούλη

Η τύχη του “πρωτάρη” σε τελικό Super Cup Κύπρου δεν αποδείχθηκε αρκετή στον Έλληνα τεχνικό Δημήτρη Μαρκάκη και τον πασαδόρο μας, Θάνο Μαρούλη καθώς η Ένωση Νέων Παραλιμνίου γνώρισε την ήττα με 3-0 (25-19,25-19, 25-21) από την πρωταθλήτρια Ομόνοια που στην 11η συμμετοχή της  πανηγύρισε τον 7ο συνεχόμενο τίτλο της στη διοργάνωση του 28ου Σούπερ – Καπ ΟΠΑΠ «ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ».

Η γιορτή του “ΚΙΤΤΙΟΝ” ξύπνησε μνήμες από παλιότερες μέρες της ελληνικής Volleyleague με τη συμμετοχή γνώριμων αθλητών που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα.  Η Ε.Ν.Π., του Δημήτρη Μαρκάκη που πρόσφατα έδωσε στην Αθήνα φιλικά προετοιμασίας με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, έδειξε καλά στοιχεία,  ωστόσο η παρέα δύο γνώριμων άσων στο ελληνικό κοινό , του Βραζιλιάνου Εβάντρο (ΠΑΟΚ,  Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ) και του Μολδαβού πασαδόρου, Λέσκοφ (Φοίνικας Σύρου, Ορεστιάδα), ήταν καλύτερη και έφτασε δίκαια στον πρώτο της φετινό τίτλο.

Η απονομή του Σούπερ – Καπ έγινε από τον πρόεδρο Δρ Μιχάλη Κρασιά και τον Γενικό Γραμματέα της ΚΟΠΕ Σάββα Χριστοδούλου.

Σε δηλώσεις του στο Volleyplanet.gr ο τεχνικός των “βυσσινί” φιναλίστ, Δημήτρης Μαρκάκης δήλωσε τα εξής: “Η ομόνοια είναι μια πολύ καλή πλήρης και έμπειρη ομάδα η οποία από την αρχή επέβαλε το ρυθμό της. Στο δεύτερο και τρίτο σετ αντιδράσαμε, προηγηθήκαμε αλλά στο τέλος των σετ και στα κρίσιμα σημεία δεν μπορέσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ο τελικός ανήκει στο παρελθόν, είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία μας αλλά επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα που θα είναι ανταγωνιστικό, θέλουμε να μπούμε στην 4αδα και να παλέψουμε για ότι καλύτερο”.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Leontyev, Ελευθερίου, Αλεξίου,Souza, Lescov, Προδρόμου – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου.

Ε.Ν.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Κ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ): Ιακώβου,Mαρουλής , Acosta, Coutinho, Γεωργίου, Παπανδρέου – Λίμπερο: Πάπας. –Αλλαγές: Σαββίδης.