CHAMPIONS LEAGUE

Ευρωπαϊκή αυλαία για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Αστερίξ Μπέβερεν

Ευρωπαϊκή αυλαία για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Αστερίξ Μπέβερεν

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται νωρίς στη «μάχη» της Ευρώπης, ξεκινώντας το φετινό του ταξίδι στο Champions League Γυναικών με στόχο την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκες» αρχίζουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, αντιμετωπίζοντας την Αστερίξ Μπέβερεν από το Βέλγιο. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ρέντη την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου (19:00, COSMOTE SPORT 7HD), ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στο Βέλγιο.

Η Αστερίξ Μπέβερεν, όπως και ο Ολυμπιακός, κατέκτησε την περασμένη σεζόν όλους τους εγχώριους τίτλους (πρωτάθλημα, κύπελλο, σούπερ καπ). Η ομάδα στηρίζεται κυρίως σε Βελγίδες αθλήτριες, αλλά διαθέτει και τρεις Ολλανδές στο ρόστερ της. Στο φετινό πρωτάθλημα έχει δώσει έναν αγώνα, επικρατώντας εκτός έδρας της Τσαλού με 3-0 σετ.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από νικηφόρα πρεμιέρα στη Volley League Γυναικών, όπου επικράτησε με 3-1 της Θέτιδας Βούλας στο Ρέντη.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Ντέγιαν Ρόγκιτς (Σερβία) και ο Αλεξάνταρ Βινάλιεφ (Βουλγαρία).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δήλωσε: «Η ομάδα είναι καλύτερα, έχουμε ξεπεράσει κάποια μικροπροβλήματα που είχαμε. Ξεκινήσαμε ιδανικά τη σεζόν, με νίκη κόντρα στην ομάδα της Βούλας, αλλά ελπίζω, αύριο να παίξουμε καλύτερα. Αρχίζουμε τις υποχρεώσεις μας και στην Ευρώπη και ελπίζουμε, με την βοήθεια του κόσμου μας, να ξεκινήσουμε με νίκη».

Η κεντρική του Ολυμπιακού Γιοβάνα Στεβάνοβιτς τόνισε: «Είμαστε προετοιμασμένες για αυτό το παιχνίδι. Ξέρουμε, ότι έχουν καλή άμυνα και παίζουν πολύ γρήγορα. Θεωρούμαστε φαβορί για αυτό το ματς, αλλά ξέρουμε επίσης, ότι πρέπει να μπούμε με μέγιστη συγκέντρωση και επιθετικότητα, πολλή υπομονή, ώστε να το δείξουμε και στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρουμε τους στόχους μας και θέλουμε να τους πετύχουμε βήμα-βήμα».