ΔΙΕΘΝΗ

Έχασε για πρώτη φορά φέτος στην Ουγγαρία η Βάσας του Αθανασόπουλου!

Έχασε για πρώτη φορά φέτος στην Ουγγαρία η Βάσας του Αθανασόπουλου!

“Γρουσούζικη” αποδείχθηκε η 13η αγωνιστική της Ουγγρικής Λίγκας γυναικών, καθώς η τρεμπλούχος Βάσας Βουδαπέστης γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα εντός συνόρων, με 3-0 (25-17, 25-22, 27-25) από τη γηπεδούχο Békéscsaba, ενώ παράλληλα έχασε στους 6 πρώτους πόντους του αγώνα από τραυματισμό (διάστρεμα) και την Αμερικανίδα διαγώνια, Τέιλορ Μπάνιστερ.

Έπειτα λοιπόν από 13 φετινές αγωνιστικές η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου, που είχε να χάσει από τον 4ο τελικό της περσινής σεζόν, είδε την περασμένη Κυριακή για πρώτη φορά στην Extraliga Ουγγαρίας 2022-2023, μία αντίπαλό της να πανηγυρίζει με τη λήξη του ματς! Αξίζει δε να σημειωθεί, πως η Békéscsaba, στο παιχνίδι του α’ γύρου είχε χάσει με 3-2 στη Βουδαπέστη σε μια μεγάλη μάχη, που ήταν η μοναδική φετινή βαθμολογική απώλεια για την ομάδα του Αθανασόπουλου.

Από την άλλη δεν αποκλείεται αυτή ή ήττα να έχει και… ευεργετικό χαρακτήρα, αν λειτουργήσει ως “πάθημα-μάθημα” για τις αθλήτριες της Βάσας, που με νίκη στον μεθαυριανό (24/2) και τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου στο εκτός έδρας ματς με την  Szent Benedek, καταλαμβάνουν και μαθηματικά την πρωτιά.

“Η Békéscsaba έπαιξε καλά, ήταν καλύτερα προετοιμασμένη για αυτόν τον αγώνα από εμάς. Υπήρχε τεράστια διαφορά υπέρ τους στο μπλόκ-άμυνα, δεν καταφέραμε να σταματήσουμε την Drpa (26π) και αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό. Ελπίζω αυτό το “χαστούκι” να ήρθε σε μια καλή στιγμή για όλους, ώτσε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, και την Παρασκευή στο Balatonfüred να προσπαθήσουμε ξανά να πάρουμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Σίγουρα χαίρομαι που η Τέιλορ (σ.σ Μπάνιστερ) δεν τραυματίστηκε σοβαρά και είμαι σίγουρος ότι πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από αυτό αν θέλουμε να παλέψουμε για το χρυσό μετάλλιο” δήλωσε μετά το ματς ο Έλληνας τεχνικός της τρεμπλούχου Ουγγαρίας, Γιάννης Αθανασόπουλος.