BEACH VOLLEY

Εξασφάλισαν την 5η θέση Κλέπκου/Ματίου

Εξασφάλισαν την 5η θέση Κλέπκου/Ματίου

Στις “8” καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κάτω των 20 πέτυχαν πριν από λίγο στο  Βολκάνο της Ιταλίας οι διεθνείς πρωταθλήτριες, Μαρία Κλέπκου, Διονυσία Μάτιου (Νο 10), που στις 17.00 αντιμετωπίζουν την Ρωσία στα προημιτελικά!

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 της Ιταλίας το ελληνικό δίδυμο του Ηλία Ζωλασταθιάδη νίκησε με 2-1 (17-21, 21-19, 15-12) τις Πολωνές Κλόντα, Γιουντζίλ (νο11) και σφράγισε  την πρόκρισή της  στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο κόντρα στο Νο 3 του τουρνουά ,τις Ρωσίδες Βορονίμα/ Μποτσάροβα.

Οι Κλέπκου, Μάτιου αν και τρία και τέσσερα χρόνια μικρότερες από τις υπόλοιπες αθλήτριες, έχουν ήδη εξασφαλίσει την 5η θέση στη διοργάνωση, ωστόσο στον τελευταίο  τους αγώνα μέχρι την 8άδα αυτό που σκόρπισε ικανοποίηση ήταν το γεγονός ότι έδειξαν χαρακτήρα και έφτασαν στην ανατροπή.

Αν και βρέθηκαν πίσω στα σετ από την Πολωνία, οι διεθνείς μας κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να οδηγήσουν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί ενώ το σκορ ήταν 13-12, η Διονυσία Μάτιου πήγε στο σερβίς και με δύο συνεχόμενους άσσους έκανε το 15-12, δίνοντας έτσι την πρόκριση για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.