ΔΙΕΘΝΗ

Εξοργισμένοι οι Πολωνοί με την «αντιεπαγγελματική & ανήθικη συμπεριφορά» του Ουρνάουτ

Εξοργισμένοι οι Πολωνοί με την «αντιεπαγγελματική & ανήθικη συμπεριφορά» του Ουρνάουτ

“Κόκκινο πανί” αποτελεί εδώ και λίγα 24ωρα ο διεθνής Σλοβένος άσος Τίνε Ουρνάουτ για την πολωνική Γιαστρέμπσκι.

Στη διοίκηση της πολωνικής ομάδας “πνέουν τα μένεα” εναντίον του γνώριμου στο ελληνικό κοινό από την επιτυχημένη του θητεία στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, καθώς ενώ είχε ανακοινωθεί και επίσημα στις 10 Ιουνίου η διετής συμφωνία με τον Ορνάουτ, ο Σλοβένος ακραίος έλυσε κοινή συναινέση τη συνεργασία του με την Γιαστρέμπσκι, αποδεχόμενος τo πιο προσοδοφόρο συμβόλαιο της ρωσικής Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Παρόλο που η πολωνική ομάδα εισέπραξε στο ακέραιο από τους Ρώσους  την χρηματική αποζημίωση για τη ρήτρα του συμβολαίου του Ουρνάουτ, ο πρόεδρος της Γιαστρέμπσκι, Άνταμ Γκορολ  με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου εξέφρασε την απογοήτευσή του για την “αντιεπαγγελμάτική” και “ανήθικη” , όπως τη χαρακτηρίζει τη στάση του Σλοβένου άσου ο ισχυρός άνδρας της ομάδας.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο παίκτης Τίνε Ουρνάουτ ζήτησε από το σύλλογό μας να τερματίσει το συμβόλαιο του με κοινή συμφωνία .

Είμαστε πολύ έκπληκτοι και εξοργισμένοι από αυτήν την κατάσταση, επειδή ο Ουρνάουτ υπέγραψε συμβόλαιο με την Γιαστρέμπσκι, το οποίο έπρεπε να ισχύει για τις επόμενες δύο σεζόν. Η μεταγραφή του Σλοβένου παίκτη στην ομάδα μας ανακοινώθηκε επίσημα στις 10 Ιουνίου 2021. Σε ένα βίντεο που προετοιμάστηκε για αυτήν την περίσταση, ο Σλοβένος παίκτης βόλεϊ, μεταξύ άλλων, είπε: «Ο κύριος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να υπογράψω συμβόλαιο με τη Γιαστρέμπσκι είναι οι υψηλές φιλοδοξίες του συλλόγου. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα. ”

Προς το παρόν, ο Ουρνάοτ δεν σκοπεύει να αγωνιστεί με τα χρώματα της Γιαστρέμπσκι, καθώς θέλει να παίξει στη ρωσική Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης . Με την απόφασή του, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας έφερε το σύλλογό μας σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Ουρνάουτ επρόκειτο να είναι μια από τις βασικές προσωπικότητες της ομάδας με επικεφαλής τον Ιταλό προπονητή, Αντρέα Γκαρντίνι. Η ομάδα δημιουργήθηκε για την επόμενη σεζόν για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλήματος που κέρδισε φέτος. Η απουσία του Τίνε Ουρνάουτ στην ομάδα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ωστόσο, ο σύλλογός  μας έχει ως αρχή ότι συνεργαζόμαστε μόνο με άτομα που βάζουν πρώτα το όφελος της ομάδας μας. Δεδομένου ότι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας φαίνεται ότι δεν είναι εξοικειωμένος με αυτόν τον κανόνα, συμφωνήσαμε για την αποχώρηση του παίκτη και τη μεταγραφή του στη ρωσική ομάδα.

Ταυτόχρονα όμως  δηλώνουμε  βαθιά απογοητευμένοι από αυτήν την πρακτική. Όπως λέει και το λατινικό ρητό, “Pacta sunt servanda (σ.σ «Οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές » ) θεωρούμε τη συμπεριφορά του Ουρνάουτ αντιεπαγγελματική, ανήθικη και, κατά τη γνώμη μας, δεν συνάδει  με έναν αρχηγό εθνικής ομάδας.

Όπως γνωρίζετε, η μεταγραφική αγορά είναι σχεδόν κλειστή τον Ιούλιο. Ειδικά όταν πρόκειται για παίκτες υψηλού επιπέδου. Παρά το γεγονός ότι λάβαμε αποζημίωση από τη ρωσική ομάδα, δεν είναι εύκολο για το σύλλογό μας να βρει σε αυτό το στάδιο έναν επάξιο αντικαταστάτη του Ουρνάουτ.

Ωστόσο, σας διαβεβαιώνουμε ότι η κατάσταση αυτή δεν αλλάζει τους αθλητικούς μας στόχους για αυτήν αλλά και τις επόμενες σεζόν. Η Γιαστρέμπσκι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βρει έναν αξιόλογο αντικαταστάτη στη θέση του Ουρνάουτ και θα αγωνιστεί επιτυχώς για την πραγματοποίηση του ονείρου του συλλόγου μας, των συνεργατών και των οπαδών μας », δήλωσε ο Γκόρολ.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...