Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Διπλό φιλικό Ζάμαλεκ με «αιώνιους»

Διπλό φιλικό Ζάμαλεκ με «αιώνιους»

Λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Αιγύπτου Ζάμαλεκ, η οποία βρίσκεται στην χώρα μας για προετοιμασία ενόψει των υποχρεώσεων της στο Αφρικανικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ζάμαλεκ επικράτησε με 3-2 σετ και ο Ρομπέρτο Πιάτσα δοκίμασε διάφορα σχήματα απέναντι σε έναν μαχητικό αντίπαλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τον αγώνα με τους Σουλτανόπουλο – Σφενδυλάκη κεντρικούς, Κοκκινάκη – Όγκουρτσακ ακραίους και Φιλίποφ – Έγκλεσκαλνς πασαδόρο και διαγώνιο αντίστοιχα, πήραν το πρώτο με 25-20.

Στο δεύτερο κάποια διαδοχικά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους Αιγύπτιους να πλησιάσουν, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει και το δεύτερο σετ με 27-25.

Ο Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού, στη συνέχεια απέσυρε από τον αγώνα τους Κοκκινάκη, Έγκλεσκαλνς, Φιλίποφ και Σουλτανόπουλο και πέρασε μέσα τους Τσουκ, Σακόγλου, Στιβαχτή και Παπαδόπουλο.

Οι παίκτες της Ζάμαλεκ ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν και γυρίσουν τον αγώνα κερδίζοντας το τρίτο σετ 23-25, όπως και το τέταρτο με το ίδιο σκορ (23-25). Στο πέμπτο σετ οι «Φαραώ» της Ζάμαλεκ στάθηκε πιο τυχερή από τον Ολυμπιακό και κατάφερε τελικά να το κερδίσει με 14-16.

Τα σετ : 25-20, 27-25, 23-25, 23-25, 14-16

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σουλτανόπουλος, Φιλίποφ, Έγκλεσκαλνς, Κοκκινάκης, Όγκουρτσακ, Σφενδυλάκης, Ταμπουρατζής (λ), Γκούζντα (λ), Σακόγλου, Τσουκ, Παπαδόπουλος

ΖΑΜΑΛΕΚ: Αμπολατέφ, Αστρόβ, Γιουσέφ, Μονέμ, Άχος Κόστα, Ρεντό, Ρεντά (λ), Κχατάμπ, Σάντνι, Λόκανι, Αλί, Μοχσέν, Μουσταφά, Αζεμί.

 Πιάτσα: «Πολυ καλό τέστ»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα, δήλωσε στο osfp.gr: «Σήμερα παίξαμε έναν φιλικό αγώνα απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα από την Αίγυπτο. Προσπάθησα να δώσω χρόνο συμμετοχής σχεδόν σε όλους τους παίκτες της ομάδας μου, και να επαναφέρω σε αγωνιστικούς ρυθμούς τον Τσουκ ειδικότερα αλλά και τους Στιβαχτή – Σακόγλου. Για εμάς αυτός ο αγώνας ήταν ένα πολύ καλό τεστ, πριν τον ΠΑΟΚ αλλά και πριν το Final Four του Κυπέλλου».

Φιλική ισοπαλία 2-2 με ΠΑΟ

Πριν το ματς στο Ρέντη, η Ζάμαλεκ έδωσε φιλικό αγώνα με τον ΠΑΟ και έφερε ισοπαλία με 2-2. Από τους «πράσινους» δεν αγωνίστηκαν οι Πανταλέων, Μαρούλης που ακολουθούν θεραπεία σε μικροτραυματισμούς τους.

Τα σετ: 2-2 (25-20, 22-25, 22-25, 25-23)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Ρεζκ, Ούγκο Γκιμαράες, Φερέιρα, Κανέλλος, Σαμαντάς, Σούρδι / Πολυχρονιάδης (λ), Μπέλος, Παπαδόπουλος.

ΖΑΜΑΛΕΚ: Αμπολατέφ, Αστρόβ, Γιουσέφ, Μονέμ, Άχος Κόστα, Ρεντό / Ρεντά (λ), Κχατάμπ, Σάντνι, Λόκανι, Αλί, Μοχσέν, Μουσταφά, Αζεμί.