ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Φιλική κόντρα «Β.Π.» στου Παπάγου

Φιλική κόντρα «Β.Π.» στου Παπάγου

Ένα ακόμη φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας της νέας σεζόν δίνουν απόψε στις 21.00 στο κλειστό γυμναστήριο Παπάγου, δύο ομάδες των βορείων προαστείων, ο τοπικός ΑΣ Παπάγου με το ΓΣ Χαλανδρίου.

Χαρακτηριστικό και των δύο φετινών ομάδων είναι η ανανέωση που έχουν κάνει στα ρόστερ τους ενόψει της συμμετοχής του σε Β’ Εθνική και Α2 αντίστοιχα, με την ομάδα του Χαλανδρίου όμως να έχει υποστεί πραγματικό… λίφτινγκ.

“Αν είναι να’ ρθει, θε να’ ρθει”

Η γηπεδούχος ομάδα, με τον Αντώνη Πούμπουρα για 6η συνεχόμεη χρονιά στο τιμόνι της, συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπου στόχος – όπως επεσήμανε στο Volleyplanet ο προπονητής της- είναι… « ή άνοδος επιπέδου, ατομικά και ομαδικά». Κι αν σε μερικούς δεν φαίνεται σαφής η οριοθέτηση των φετινών στόχων της ομάδας ο κ. Πούμπουρας φροντίζει να το ξεκαθαρίσει περαιτέρω. «Ποτέ δεν έχουμε βάλει στόχο την άνοδο η κάτι άλλο… Άμα το αξίζουμε θα έρθει μόνο του, όπως ήρθε μέχρι σήμερα κάποιες φορές. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχει σημασία να το λες, αλλά αυτό που μετράει είναι να δουλεύειες. Φέτος δεν είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί με πέρυσι και νομίζω ότι θα αργήσει να «δέσει» και να… στρώσει το νέο σχήμα».

papagou_as papagos

Για φέτος λοιπόν ο ΑΣ Παπάγου, έπειτα από κάποιες σημαντικές αποχωρήσεις όπως η Χρυσομάλλη και η Μωραϊτίδη, θα’ λεγε κανείς πως βρίσκεται σε φάση…  ανασυγκρότησης, καθώς το υλικό υπάρχει, αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά. Παρόλα αυτά παραμένει πιστός στη φιλοσοφία του, που συνδυάζει την ερασιτεχνική δομή (δεν λαμβάνει καμία αθλήτρια οδοιπορικά) με την επαγγελματική νοοτροπία και τον επαγγελματικό τρόπο δουλειάς (5 προπονήσεις 2ωρες, βάρη, βίντεο κλπ.) «Η ομάδα φέτος παραμένει στις «λογικές» Παπάγου… Δηλαδή 3-4 “παλιές” που βρίσκονται χρόνια στο σύλλογο, πλαισιωμένες από πολλά νέα φιλόδοξα παιδιά με δυνατότητες, που δουλεύουν με στόχο την εξέλιξη τους και το επόμενο επίπεδο.

Με μέσο όρο ηλικίας τα 22 χρόνια λοιπόν ο φετινός Παπάγος θα προσπαθήσει παρά τις αποχωρήσεις των Χρυσομάλλη (Παναθηναϊκός-ελεύθερη), Μωραιτίδη (Άλιμος-υποσχετική) Μπιτσοπούλου (Γκράβα-ελευθερη) και Φράγκα (Κορωπί-ελεύθερη), με την απόκτηση των Στεβάνοβιτς (Deree-κεντρική), Σπυροπούλου (Γαία Σπάτων-ακραία), Οικονομοπούλου (Νέοι Βύρωνα-λιμπερο) και Παπαδάτου (Νίκη Αμαρουσίου-πασαδόρος) να δουλέψει όπως πρέπει, ώστε πιστός στο… project που ακολουθεί ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζει συνεχή πρόοδο και σταθερά ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Για αυτό και στο σημερινό φιλικό με το Χαλάνδρι, όπως έκανε ήδη και στα φιλικά που προηγήθηκαν με Αιγάλεω (ήττα 3-1), Γλυκά Νερά (άνευ σκορ), Αμαζόνες (ήττα 3-1), αλλά και τα μελλοντικά με Βριλήσσια κ.α,  θα δοκιμάσει σχήματα και τακτικές χωρίς να τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και η πρώτη φετινή νίκη.

Ποντάρουν στην… άγνοια κινδύνου στο Χαλανδρι

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Βαγγέλης Περόπουλος που διατήρησε τον Γ.Σ Χαλανδρίου στην Α2 Γυναικών, αναμένεται να έχει λίγο πιο δύσκολο έργο στο «δέσιμο» της ομάδας από τον ομόλογό του στον Παπάγου, αφού οι 13 από τις 14 συνολικά αθλήτριες είναι καινούριες. «Για μας είναι δύσκολα τα πράγματα…» παραδέχθηκε στο Volleyplanet o πολύπειρος τεχνικός που στην μέχρι τώρα πορεία του έχει δείξει πως δεν φοβάται τις προκλήσεις και ξέρει να τις αντιμετωπίζει. «Πέρα από τα πολλά νέα πρόσωπα που ήρθαν στην ομάδα, το κυριότερο είναι πως έχουν και μικρή ηλικία, αφού τα χρόνια τους κυμαίνονται από 16-20 χρονών. Μολονότι όμως δεν έχουν την εμπειρία από Α2 κατηγορία ποντάρω στην όρεξή, το πάθος τους για διάκριση και στην… άγνοια κινδύνου!

gs_halandriou_peropoulos

Σε αντίθεση λοιπόν με τον κ. Πούμπουρα που απέφυγε σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας να μιλήσει για στόχους ο κ. Περόπουλος φαίνεται πως έχει οριοθετήσει το δικό του και της ομάδας του. «Καθαρά παραμονή, τίποτ’ άλλο… Παραμονή, ώστε από αυτά τα παιδιά να μπορέσει το σωματείο να κρατήσει τουλάχιστον 7-8 και να δημιουργήσει έναν «κορμό» με δικές του αθλήτριες, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης είναι δύσκολο να γίνονται κάθε χρόνο μεταγραφές. Για αυτό επιλέξαμε φέτος να βρούμε μικρά κορίτσια, ώστε να μην έχουνε οικονομικές απαιτήσεις και να επενδύσουμε πάνω τους για το μέλλον, προκειμένου μέσα από τη δουλειά να αναδειχθούνε και να δημιουργήσουν μία σταθερή βάση για την ομάδα τα επόμενα χρόνια»  τόνισε ο κ. Περόπουλος που εξήρε τη στήριξη της διοίκησης του Νίκου Πανταζή στην προσπάθεια που γίνεται στη μοναδική ομάδα του Χαλανδρίου που φιγουράρει στην Α2 κατηγορία Εθνικού πρωταθλήματος.

Γύρω λοιπόν από την ακραία κεντρική Εύη Μπαϊράμη, τη μοναδική που παρέμεινε από το περσινό ρόστερ, αλλά και την πρώην άσο του Χαλανδρίου, Τσαρακλή που επιστρέφει θα «χτιστεί» η ομάδα όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, καθώς αποκτήθηκαν οι εξής αθλήτριες: Τσαρακλή (Ακραία-ΦΟ Βριλησσίων), Σιμιτζή (Πασαδόρος-Άρτεμις Κορυδαλού), Πασιάλη (Λίμπερο-Ηρακλής Κηφισιάς), Γκότση (Πασαδόρος-ΦΟ Βριλησσίων), Βαμβακούση (Λίμπερο-ΖΑΟΝ), Κωτούλα (Ακραία/Διαγώνια-Ευριάλη Γλυφάδας), Μαριάτου (Ακραία-Άθλεση Ηρακλείου), Συμεωνίδη(Διαγώνια-Άρτεμις Κορυδαλού), Λούντζη (Κεντρική-Ζάκυνθος), Ασημακοπούλου (Κεντρική-Ίωνες Ν.Ιωνίας), Ιρένα Τζινιέρη (Ακραία-Σαρωνικός).