Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Φιλική νίκη των Αμαζόνων στο α’ φετινό τεστ του Α.Ο Θήρας

Φιλική νίκη των Αμαζόνων στο α’ φετινό τεστ του Α.Ο Θήρας

Πιο έτοιμες από τον Α.Ο. Θήρας αποδείχθηκαν στη Ν. Ερυθραία  οι Αμαζόνες, που επικράτησαν με 2-1 (25-18, 25-21, 16-25) σετ σε ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα στο κλειστό “Στ. Καλαϊτζής”.

Οι γηπεδούχες του Βασίλη Πανδή έδειξαν να “πατάνε καλύτερα” στο 4ο φετινό τους φιλικό κόντρα στις νησιώτισσες, που στο παρθενικό φιλικό της σεζόν αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες βασικών, αφού εκτός από τις διεθνείς Μερκάδο και Λόρμπερ Φίτζοκ στα προολυμπιακά τουρνουά, είχαν στον πάγκο και τις Ναταλία Φερνάντες Σίλβα, Αδαμοπούλου. Παράλληλα οι συνεχείς αλλαγές και δοκιμές του Ιταλού τεχνικού σε πρόσωπα και σχήματα, δεν επέτρεψαν στις φιλοξενούμενες να βρούνε ρυθμό στο παιχνίδι τους. Χρόνο συμμετοχής σε όλες του τις αθλήτριες έδωσε και ο προπονητής των γηπεδούχων.

Οι Αμαζόνες με καλό σερβίς και μπλοκ ξέφυγαν από νωρίς 9-3, αλλά ο Α.Ο. Θήρας μείωσε σε 10-7. Μετά από εκατέρωθεν λάθη, η ομάδα της Νέας Ερυθραίας με πειστικό σερβίς δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή των φιλοξενούμενων και ξέφυγε ξανά 19-11 για να φτάσει με έναν ακόμη άσο στην κατάκτηση του α’ σετ με 25-18.

Στο β’ σετ η ομάδα της Σαντορίνης μπήκε πιο δυνατά και “πήρε κεφάλι” με 2-6, αλλά γρήγορα η ομάδα του Πανδή μείωσε στον πόντο 7-8. Το καλό σερβίς της Αγγελοπούλου και το σωστό μοίρασμα παιχνιδιού της Χριστοδούλου άνοιξε και πάλι την “ψαλίδα της διαφοράς” υπέρ του Α.Ο Θήρας 8-14. Οι Αμαζόνες με καλοστημένο μπλοκ και συνεχόμενους άσους της Βαρουδάκη προσπέρασαν με 17-14. Λάθη των φιλοξενούμενων έφεραν τις Αμαζόνες μία ανάσα από το 2ο σετ το οποίο κατέκτησαν τελικά με το έξυπνο πλάσε της Νόλαν και την επίθεση της Βαρουδακη με 25-21, 2-0 σετ.

Με τη Μαρίνα Τσοχαντζή να αντικαθιστά στην πάσα την Χριστοδούλου για την ομάδα της Σαντορίνης το 3ο σετ ξεκίνησε αμφίρροπα 7-7. Ανεβάζοντας την απόδοσή του σε όλους τους τομείς ο Α.Ο Θήρας ξέφυγε με 9-15. Η διαφορά διατηρήθηκε στο 16-22 για να πανηγυρίσει ο Α.Ο Θήρας το α’ του φετινό κερδισμένο σετ, έστω και σε φιλικό με 16-25.

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του σε μία από τις πρωταγωνίστριες ομάδες της Volleyleague δήλωσε ο προπονητής των Αμαζόνων Βασίλης Πανδής: “Και οι δύο προπονητές αυτή την περίοδο κοιτάζει την ομάδα του, εμείς θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο. Σίγουρα είναι αρχή, προσπαθούμε μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιωνόμαστε. Σε αυτά τα φιλικά οι προπονητές προσπαθούν να δοκιμάζουν διάφορα σχήματα για να καταλήξουν στο καλύτερο.”

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, γιατί είχαμε αρκετές απουσίες αθλητριών μας που τελειώνουν σήμερα τη συμμετοχή τους στα προολυμπιακά τουρνουά και δεν προβλέπονταν για να βγάλεις σημαντικά συμπεράσματα. Ωστόσο, είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί οι αθλήτριες που χρησιμοποιήθηκαν, πήραν χρόνο παιχνιδιού, μου έδειξαν κάποια καλά στοιχεία και περιμένω παιχνίδι με παιχνίδι, ιδιαίτερα από τις πιο νεαρές αθλήτριες να αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους» δήλωσε από την πλευρά του ο Ιταλός τεχνικός του Α.Ο Θήρας, Ματέο Φρέσκι.

Αμαζόνες (Β.Πανδής): Neelon, Χριστοδούλου, Βαρουδάκη, Tosi, , Νομικού, Νικολαϊδη, Μαραζοπούλου (λ). Κορρέ, Ρεντούμη, Γερογιάννη, Τζαλαλή

Α.Ο. Θήρας (Μ. Φρέσκι): Χριστοδούλου, Αγγελοπούλου, Κιουτσούκη, Πόπιτς, Μπαχλαβά, Χαμαλίδου, Γεωργιάδου (λ) Τσοχατζή, Καραμπάση (λ)