ΔΙΕΘΝΗ

«Φύλλο πορείας» για δύο νέους Έλληνες «Λεγεωνάριους»

«Φύλλο πορείας» για δύο νέους Έλληνες «Λεγεωνάριους»

Ακόμη δύο εκπροσώπους μας στα διεθνή γήπεδα απεκτησε εδώ και λίγα 24ωρα το ελληνικό βόλεϊ, καθώς δύο συμπατριώτες μας “έκλεισαν” σε ομάδες του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα ο Ηρακλής Παπαδόπουλος, που έμεινε χωρίς ομάδα λόγω της αποχώρησης του Παμβοχαϊκού, μετά την πολύτιμη εμπειρία του στην Α2 του γαλλικού πρωταθλήματος με την Σεντ Κουεντίν θα ενισχύσει μέχρι το τέλος της σεζόν την ισπανική Κουάγκουας. Ο 30χρονος διαγώνιος (2.02μ), στην ομάδα των Κανάριων Νησιών θα έχει συμπαίκτη ένα γνώριμο πρόσωπο στο ελληνικό κοινό, αφού πασαδόρος είναι ο Βραζιλιάνος πρώην άσος των Ηρακλή Χαλκίδας (2016-2017) και Κομοτηνής (2018-2019), Πάουλο Ρενάν Μπερτασόνι.

Σε αντίθεση με τον Παπαδόπουλο, o πρώην κεντρικός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Λάμπρος Πιτακούδης, θα κάνει το νττεμπούτο του στο εξωτερικό με τα χρώματα της σλοβενικής Σοστάνι Τοπόλσιτσα. Και ο 19χρονος μπλοκέρ (2.02μ) όμως, θα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα, αφού πασαόρος της πρωτοπόρου του σλοβενικού πρωταθλήματος είναι ο Ελληνοαυστραλός, πρώην αθλητής της Καλαμάτα ’80, Δημητρης Σιδηρόπουλος.