ΔΙΕΘΝΗ

Φινάλε με νίκη για την Τσεχία του Αθανασόπουλου σε φιλικά της Γαλλίας

Φινάλε με νίκη για την Τσεχία του Αθανασόπουλου σε φιλικά της Γαλλίας

Με νίκη ολοκλήρωσε χθες τους φιλικούς της αγώνες στη Γαλλία, η Εθνική Γυναικών της Τσεχίας του Έλληνα ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το προσεχές Golden European League (16 – 18 Μαΐου στην Τσεχία) η Τσεχία, έπειτα από τρεις μέρες προπονήσεων,  αντιμετώπισε στο Μιλούζ  την “οικοδέσποινα” ομάδα που ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, θέλει να δώσει τον καλύτερο της εαυτό.

Στο α’ ματς τα κορίτσια του Αθανασόπουλου, μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ, πλήρωσαν τα σκαμπανεβάσματα που είχαν στην απόδοσή τους και τελικά οι Γαλλίδες έφτασε εύκολα στην ανατροπή με 3-1 (21-25, 25-15, 25-17, 25-18) σετ.

Την Παρασκευή όμως στον δεύτερο και τελευταίο φιλικό οι Τσέχες ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους, με φοβερή μαχητικότητα, κατάφεραν έστω και δύσκολα να φτάσουν στην καθαρή νίκη με 0-3 (24-26,24-26,23-25).

«Σήμερα ξεκινήσαμε ως διαφορετική ομάδα. Εκπληρώσαμε πολύ καλά τις τακτικές οδηγίες. Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις επιθέσεις των αντιπάλων μας,  που δεν τα πήγαν τόσο καλά , όσο στο ά ματς. Είμαι πολύ περήφανος για το δεύτερο σετ, όταν μπορέσαμε να  καλύψουμε τη διαφορά πέντε πόντων. Όλες οι παίκτριες συνέβαλαν στη σημερινή νίκη. Αυτές οι δύο μέρες μας πήγαν λίγο παραπέρα και τώρα θα επικεντρωθούμε στο πρώτο τουρνουά Golden European League στο Τέπλιτσε» δήλωσε ικανοποιημένος ο Γιάννης Αθανασόπουλος.

ΔΙΕΘΝΗ
16/07/2024

Επιμένει… γαλλικά ο Ράπτης

Για δεύτερη σερί σεζόν, ο διεθνής Έλληνας ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα αφού μπορεί ο ΠΑΟΚ να του έδωσε… γη και ύδωρ...