ΔΙΕΘΝΗ

Γ. Αθανασόπουλος στο Volleyplanet.gr: «Με πίστη και… τρέλα για την έκπληξη με Σερβία» στις «8» του Ευρωβόλεϊ

Γ. Αθανασόπουλος στο Volleyplanet.gr: «Με πίστη και… τρέλα για την έκπληξη με Σερβία» στις «8» του Ευρωβόλεϊ

Παρά τον αποκλεισμό της Εθνικής Γυναικών στους ομίλους του Ευρωβόλεϊ, το “γαλανόλευκο χρώμα” δεν θα λείπει από την αποψινή πρεμιέρα των προημιτελικών της διοργάνωσης, καθώς ο Έλληνας προπονητής Γιάννης Αθανασόπουλος με μία σχεδόν ιστορική νίκη 3-2 (25-22, 25-22, 20-25, 10-25, 15-12) επί της Ουκρανίας, οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τσεχίας έπειτα από 12 χρόνια ξανά στις “8” κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης!

Η Τσεχία προηγήθηκε 2-0 σετ, αλλά μετά η ομάδα της Ουκρανίας, που πέρα από την ποιότητα που διαθέτει, λόγω πολέμου, παίζει με φοβερή αυταπάρνηση και ψυχικό σθένος για το εθνόσημο, κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και στείλει την υπόθεση πρόκριση στο 5ο σετ. Στο 6-13 του 4ου σετ, αξίζει να σημειωθεί πως ο Αθανασόπουλος άλλαξε όλη τη βασική εξάδα για να δώσει ανάσες στις αθλήτριές του, ενόψει του τάι μπρέικ, όπου εκεί με πιο “καθαρό μυαλό” μπήκαν μέσα αποφασισμένες για την πρόκριση και την κέρδισαν.

Με τη νίκη αυτή τα κορίτσια του Γιάννη Αθανασόπουλου, που προκρίθηκαν στις “16” από τον όμιλο της Ελλάδας στο γερμανικό Ντίσελντορφ, πήραν από τις “σκληροτράχηλες” Ουκρανές μία άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό τους στον ημιτελικό του φετινού Goleden League γυναικών, μολονότι τότε ο Έλληνας εκλέκτορας της Τσεχίας, είχε “κατεβάσει” ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 19 έτη, προκειμένου να δώσει στις νεαρές του αθλήτριες πολύτιμε εμπειρίες και παραστάσεις από σημαντικά τουρνουά.

Έτσι την Τετάρτη στις Βρυξέλλες οι Τσέχες θα φανούν και πάλι έπειτα από το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 στο Βελιγράδι συνεπείς σε προημιτελικό του θεσμού, έχοντας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο  κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2011, Σερβία!

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί καταφέραμε να περάσουμε στην 8άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από πάρα πολλά χρόνια. Συγχαίρω όλη την ομάδα και είμαι πραγματικά περήφανος για τα κορίτσια. Νομίζω ότι είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία, παρόλο που ξεκινήσαμε το τουρνουά με μία βαριά ήττα από το Αζερμπαϊτζάν. στη συνέχεια όμως δείξαμε πως είμαστε ομάδα, δεν τα παρατήσαμε και μια “γροθιά” όλοι μαζί στις δύσκολες στιγμές παλέψαμε όλα τα παιχνίδια» δήλωσε ενθουσιασμένος στο Volleyplanet ο εκλέκτορας της Τσεχίας, Γιάννης Αθανασόπουλος, που σε ένα ακόμη σημαντικό ραντεβού του αθλήματος, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές του ελληνικού βόλεϊ.

Αναφερόμενος στη συνέχεια για την αυριανή δύσκολη αποστολή των «8» κόντρα στην πρωταθλήτρια κόσμου Σερβία, ο Έλληνας τεχνικός, αναγνώρισε την ανωτερότητα της αντιπάλου, αλλά δεν έκρυψε ωστόσο την πίστη του για την υπέρβαση, λέγοντας χαρακτηριστικά στο Volleyplanet: «Αν δεν πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι! Σίγουρα η Σερβία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και οι πιθανότητες που έχουμε είναι λίγες. Ωστόσο θα παλέψουμε να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες, θα πάμε να πιέσουμε, να διασκεδάσουμε το ματς, να βγάλουμε… τρέλα και γιατί όχι ίσως- αν μπορέσουμε- να κάνουμε και την έκπληξη».

Η αυλαία των προκριματικών ωστόσο ανοίγει απόψε στη Φλωρεντία με τις αναμετρήσεις Ολλανδίας-Βουλγαρίας και της κατόχου του τίτλου Ιταλίας κόντρα στην Γαλλία. Τα δύο τελευταία εισιτήρια των ημιτελικών θα κριθούν αύριο στις Βρυξέλλες, όπου εκτός της αναμέτρησης Σερβίας- Τσεχίας η ιστορική κάτοχος του φετινού VNL Τουρκία κοντράρεται με την χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πολωνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών

 Τρίτη 29 Αυγούστου

19:00 Ολλανδία – Βουλγαρία

22:00 Ιταλία – Γαλλία

Τετάρτη 30 Αυγούστου 

18:00 Τουρκία – Πολωνία

21:00  Σερβία – Τσεχία