ΔΙΕΘΝΗ

GEL 2022: Κυριακάτικο rendez-vous τίτλου για Αθανασόπουλο στην Ορλεάνη

GEL 2022: Κυριακάτικο rendez-vous τίτλου για Αθανασόπουλο στην Ορλεάνη

Τρία χρόνια μετά την κατάκτηση του Golden European League ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τσεχίας, Γιάννης Αθανασόπουλος καλείται στον αυριανό (19/6) τελικό  της Ορλεάνης, κόντρα στην πανίσχυρη γηπεδούχο Γαλλία να επαναλάβει αυτή του την επιτυχία και να οδηγήσει την ομάδα του στον 3ο τίτλο (2012, 2019) της ιστορίας της στο θεσμό. Παράλληλα η Τσεχία “σφράγισε” τη συμμετοχή της στο Challenger Cup της FIVB.

Ο καταξιωμένος Έλληνας προπονητής της ουγγρικής Βάσας, που σε τρεις φετινούς τελικούς πανηγύρισε με την ομάδα του ισάριθμους τίτλους (πρωτάθλημα Ουγγαρίας, Κύπελλο Ουγγαρίας, MEVZA Cup), κατάφερε στα ημιτελικά του τσεχικού Prostejov να κάμψει με 3-2 (25-22, 23-25, 25-22, 21-25, 15-11)  την σθεναρή αντίσταση της Ρουμανίας, δείχνοντας… τζέντλεμαν σε ένα ακόμη  φετινό ραντεβού τίτλου.

« Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας και οι Ρουμάνες έπαιξαν πολύ καλό βόλεϊ. Δεν μπορούσαμε να τις πιέσουμε όσο θέλαμε, είχαμε προβλήματα, αλλά είμαι πολύ περήφανος για αυτή τη νεανική ομάδα. Οι έμπειρες παίκτριες ανέλαβαν την ευθύνη και “τράβηξαν” τις νεότερους. Είναι μεγάλη επιτυχία για μένα που βρισκόμαστε στους τελικούς του Golden European League και προκριθήκαμε και στο Challenger Cup. Στόχος μας ήταν να εντάξουμε νέους παίκτες στην ομάδα και αυτό είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Έχουμε έναν μεγάλο τελικό μπροστά μας και έχουμε… ευχάριστα προβλήματα στη Γαλλία δήλωσε μετά την πανάξια πρόκριση στον τελικό ο Γιάννης Αθανασόπουλος, που “πίκρανε” τον  Ισπανό φίλο-πρώην συνεργάτη του στη γερμανική Στουτγάρδη και τέως εκλέκτορα της Εθνικής μας ομάδας γυναικών, Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ.

Η αποστολή της Τσεχίας ωστόσο στην έδρα των “μπλε” και έναν από τους δημοφιλέστερους παραθεριστικούς τόπους στη Γαλλία , δεν θα είναι εύκολη, καθώς όπως έδειξε η “οικοδέσποινα” φιναλίστ με το πάρτι 3-0 (25-16, 25-17, 25-13) επί της Κροατίας  στον άλλο ημιτελικό, θέλει διακαώς, με το βλέμμα στο “Παρίσι 2024”, να φτάσει στην κατάκτηση του παρθενικού της τίτλου στην ιστορία του θεσμού, όπου έως σήμερα έχει ως “highlight” μία 5η θέση το 2017.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι η Τσεχία με την πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης εξασφάλισε παράλληλα για 2η φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή της στο θεσμό της FIVB Volleyball γυναικών Challenger Cup. Στην παρθενική του παρουσία το 2019, ως θριαμβευτής του Golden European League ο Αθανασόπουλος αναδείχθηκε φιναλίστ στους αγώνες του Περού (Λίμα), ενώ φέτος φιλοδοξεί στην διοργάνωση της γειτονικής Κροατίας, να γράψει μία ακόμη “χρυσή σελίδα” στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ της Τσεχίας.