ΔΙΕΘΝΗ

GEL 2022: Ραντεβού… τελικού με Ρουμανία για τον «Τσέχο» Γ. Αθανασόπουλο

GEL 2022: Ραντεβού… τελικού με Ρουμανία για τον «Τσέχο» Γ. Αθανασόπουλο

Με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία του 2019 στο Golden European League γυναικών η Τσεχία του Έλληνα προπονητή Γιάννη Αθανασόπουλου αντιμετωπίζει απόψε στον ημιτελικό του  Prostejov τη Ρουμανία. Στον άλλο ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης στην Γαλλία η οικοδέσποινα ομάδα θα αναμετρηθεί για μια θέση στον τελικό με την Κροατία, που στο τελευταίο ματς των ομίλων έσπασε το αήτητο της Τσεχίας.

Παρόλα αυτά τα κορίτσια του Αθανασόπουλου, είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην 4άδα και σήμερα αναμένεται με τη στήριξη των φιλάθλων τους να φτάσουν στη νίκη που θα τους δώσει το πολύτιμο εισιτήριο για τον τελικό.

Το έργο ωστόσο των γηπεδούχων, απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα του Γ’ ομίλου, που κι αυτή δεν τέλειωσε αήττητη τους αγώνες της (έχασε με 3-1 σετ εκτός από την Ουκρανία), όπως εξήγησε ο Γιάννης Αθανασόπουλος, δεν θα είναι εύκολο:  “Η ρουμανική ομάδα έχει πολύ καλές παίκτριες, ιδιαίτερα στην επίθεση, έχουν καλή πάσα και παίζουν γρήγορο βόλεϊ», λέει χαρακτηριστικά ο Έλληνας “εκλέκτορας” της τσεχικής ομάδας, που αντιλαμβάνεται ότι στον αποψινό ημιτελικό η Τσεχία χρειάζεται μία καλύτερη εμφάνιση από αυτή που παρουσίασε στο Ζλιν απέναντι στην Κροατία..

Πέρυσι οι Τσέχες τερμάτισαν τέταρτες στα GEL, φέτος σκέφτονται να φτάσουν ακόμηπιο ψηλά, δίνοντας συνέχεια στον θρίαμβο του 2019. ‘Έχω ακόμα στη μνήμη μου την  επιτυχία του τίτλου του 2019, για μένα προσωπικά ήταν η πιο όμορφη εμπειρία με την εθνική ομάδα και θα ήθελα να το επαναλάβω” η διεθνής Βερόνικα Τρνκόβα

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...