ΔΙΕΘΝΗ

GEL 2024: «Ασημένια» στα σημεία η Τσεχία του Αθανασόπουλου – Πρωταθλήτρια η Σουηδία

GEL 2024: «Ασημένια» στα σημεία η Τσεχία του Αθανασόπουλου – Πρωταθλήτρια η Σουηδία

Την 2η θέση στο φετινό European Gloden League γυναικών της CEV κατέλαβε η Τσεχία του Γιάννη Αθανασόπουλου καθώς στον συγκλονιστικό τελικό, σχεδόν 2 ωρών, της Οστράβα η γηπεδούχος ομάδα του Έλληνα ομοσπονδιακού τεχνικού ηττήθηκε στα… σημεία με 3-2 (25-22, 21-25, 18-25, 25-20, 15-11) από την πρωταθλήτρια Σουηδία. Την 3η θέση κατέλαβε το Βέλγιο που επικράτησε εύκολα με 3-0 (25-14, 25-12, 25-19) σετ της Ρουμανίας.

Παρουσία περίπου 1700 θεατών η ομάδα του Αθανασόπουλου με την πρώην άσο του Ολυμπιακού, Μλείνκοβα να σταματά στοςυ 22π έφτασε μια ανάσα από την επανάληψη του “χρυσού” θριάμβου του 2019. Ωστόσο, η MVP του φάιναλ φορ, Ιζαμπέλε Χαακ με 30 πόντους αποδείχθηκε ασταμάτητη για τη σκανδιναβική ομάδα που μετά την περσινή 2η θέση, φέτος σκαρφάλωσε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Δυστυχώς, στο πέμπτο σετ, δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί στο σερβίς» είπε αρχικά στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής της Τσεχίας, Γιάννης Αθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Η Σουηδία είναι μια σπουδαία ομάδα με μία  από τις καλύτερες διαγώνιες στον κόσμο. Σήμερα ήταν καλύτερη και άξιζε τη νίκη. Τώρα είμαστε κατανοητό λυπημένοι, αλλά μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης θα ξαναβρεθούμε και θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις Φιλιππίνες. Είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα μας. Οι αθλήτριές μου πάλεψαν μέχρι το τέλος, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας στο πέμπτο σετ» τόνισε ο Έλληνας εκλέκτορας, που μετά από τις απαραίτητες ανάσες, θα προετοιμάσει την ομάδα του για το φετινό Grand Champions Cup των Φιλιππίνων, που χαρίζει μια θέση στο επόμενο VNL της FIVB.

Από την πλευρά του Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουηδίας, Τζιούλιο Τσεζάρε Μπρέγκολι τόνισε τα εξής: «Όταν βιώνεις κάτι τέτοιο, είναι δύσκολο να πεις οτιδήποτε. Είμαστε φυσικά πολύ χαρούμενοι και όταν συνειδητοποιήσουμε τι έγινε θα απολαύσουμε και μια στιγμή ξεκούρασης. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι. Παρόλο που χάναμε σήμερα, είπα στις παίκτριές μου ότι εδώ που έχουμε φτάσει, όποιος είναι ψυχικά πιο δυνατός θα κερδίσει. Και αυτοί ήμασταν εμείς σήμερα. Ίσως δεν παίξαμε το καλύτερο βόλεϊ, αλλά ήμασταν πολύ αποφασισμένοι.»