ΔΙΕΘΝΗ

Γεωργία : Παλεύοντας με τα… θηρία

Γεωργία : Παλεύοντας με τα… θηρία

Σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες το βόλεϊ στη Γεωργία δεν θεωρείται από τα δημοφιλέστερα αθλήματα, αφού μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ το το ράγκμπι, η πάλη κ.α αθλήματα, κερδίζουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων, ενώ πολλά αστέρια του γυναικείου βόλεϊ, κάνουν με τις επιτυχίες τους στο φιλέ, τους άνδρες συναδέλφους τους να μοιάζουν με… φτωχούς συγγενείς του αθλήματος!

Αποστολή ΕΟΠΕ, ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Volleyplanet.gr)

Ωστόσο η Ομοσπονδία της Γεωργίας προσπαθεί δειλά δειλά να εξελίξει το σπορ όσο περισσότερο μπορεί και να το πάει «ένα βήμα πιο μπροστά», με τον πρόεδρο. Irakli Chachua, να στηρίζεται από το 2012 στις δικές του δυνάμεις και στα «δικά του παιδιά»! Κι όταν λέμε «δικά του παιδιά», δεν είναι.. σχήμα λόγου, αφού ο ισχυρός άνθρωπος του αθλήματος στη Γεωργία, είναι πατέρας δύο διεθνών άσων.

Ο 27χρονος πασαδόρος Ottari Chachua και ο αδελφός του, 21χρονος ακραίος, Davitti Chachua, αποτελούν τα τελευταία χρόνια βασικά στελέχη της «οικοδέσποινας», που λίγες ώρες πριν από το αποψινό (17.30) ιστορικό σερβίς της πρεμιέρας των προκριματικών ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τιφλίδας με την Εθνική μας, δήλωσαν, μεταξύ άλλων, πως θα τα δώσουν όλα για τη νίκη αποδεικνύοντας ότι παίζουν στην Εθνική «με το σπαθί» τους!

«Δεν έχουμε αστέρες στην ομάδα μας… μέχρι στιγμής»

«Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε βόλεϊ ήταν δύσκολο για μας, αλλά μετά από σκληρή δουλειά καταφέραμε και γίναμε διεθνείς. Σίγουρα το να είσαι γιος του προέδρου της Ομοσπονδίας, σε γεμίζει περισσότερες ευθύνες και άγχος και πολλές φορές αισθάνεσαι πως πρέπει να προσπαθείς διπλάσια από τους άλλους. Έχουμε ένα νεανικό σύνολο, με αθλητές 17 και 18 ετών και παρόλο δεν έχουμε εμπειρία από μεγάλα τουρνουά, νομίζω πως έχουμε μέλλον. Στην ομάδα μας δεν υπάρχουν αστέρες, όπως σε άλλες, αλλά ελπίζουμε σύντομα να έχουμε…» τόνισε ο αρχηγός και μεγαλύτερος σε ηλικία αλλά και διεθνή εμπειρία της Γεωργίας, «Οtto» Chachua, που έχει αγωνιστεί σε Πολωνία, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν και Κατάρ.

Αναφερόμενος στην σημερινή νέα μεγάλη πρόκληση για την ομάδα της Γεωργίας, αρχής γενομένης του αγώνα με την Ελλάδα, τόνισε πως απέναντι σε μία πολύ καλύτερη ομάδα, η ομάδα του μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από τέτοια παιχνίδια.

«Δεν ξέρω τι μπορεί να καταφέρουμε απέναντι στην Εθνική σας και στο Μαυροβούνιο, γιατί όπως ξέρουμε όλοι και οι δυο αυτές ομάδες είναι πολύ καλές με έμπειρους παίκτες… Σε αντίθεση πάντως με την Ελλάδα, με την οποία παίζουμε για πρώτη φορά. Πιστεύω όμως πως μπορούμε να κερδίσουμε το Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο έχουμε παίξει αρκετές φορές. Για εμάς πάντως σίγουρα όλα αυτά τα παιχνίδια αποτελούν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον και σίγουρα θα παίξουμε ελευθέρα, χωρίς άγχος, αφού δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα».

Λίγο σάλα, λίγο άμμο και την… πούδρα του!

Κι αν ο 27χρονος πασαδόρος θεωρείται ο «άνθρωπος ορχήστρα» της ομάδας του, ο μικρότερός του αδελφός, είναι σίγουρα παίκτης παντός… καιρού, όντας διεθνής σε βόλεϊ, μπιτς βόλεϊ και εσχάτως snow volley.

«Σίγουρα είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι σε τόσα αθλήματα και διαφορετικά μεταξύ τους, γιατί καλείσαι να παίξεις υπό διαφορετικές συνθήκες. Ωστόσο αγαπάω πολύ το βόλεϊ και τη χώρα μου και θέλω να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ» τόνισε ο Davitti Chachua για τον οποίο ο μεγαλύτερος αδελφός του συμπλήρωσε πως «είναι πολύ ταλαντούχος, εξαιρετικός στην υποδοχή και πραγματικός μαχητής, σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει».

To 2005 έφυγε από Ξυλόκαστρο με 100 δολάρια στην τσέπη

Εμπειρία όμως από μπιτς βόλεϊ και μάλιστα από ελληνική άμμο, έχει και το σημερινό ομοσπονδιακό τεχνικό δίδυμο της Γεωργίας. Συγκεκριμένα ο εκλέκτορας Akhvlediani Sulkhani το 2001 στο Ξυλόκαστρο είχε καταλάβει την 17η θέση στο τουρνουά Challenger με συμπαίκτη τον Vakhtang Chikovani, κερδίζοντας μάλιστα και 100 δολάρια, ενώ ο συνεργάτης του Soso Lobzhanidze, τον Αύγουστο του 2005 στο Open της Αθήνας, με παρτενέρ και πάλι τον Chikovani έμεινε στην 41η θέση της κατάταξης,

«Στο Ξυλόκαστρο θυμάμαι πέρα από το υπέροχο τουρνουά, εντυπωσιάστηκα πολύ από τη φυσική ομορφιά του τόπου και τα πανέμορφα άσπρα σπίτια. Χαίρομαι που παίζουμε επιτέλους με την Ελλάδα και πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Εμείς έχουμε μία νεανική και άπειρη ομάδα σε σχέση με την δική σας, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κερδίσουμε» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γεωργίας, Akhvlediani Sulkhani.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...