ΔΙΕΘΝΗ

Γκάετς, η συνήθεια που έγινε λατρεία

Γκάετς, η συνήθεια που έγινε λατρεία

Υποψηφιότητα για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες βάζει ο Σέρβος τεχνικός, Ζόραν Γκάετς, που για δεύτερη φορά θα αντικαταστήσει στον πάγκο της Ραμπίτα τον συμπατριώτη του, Ντέγιαν Μρτζόβιτς προκειμένου να επαναφέρει την ομάδα του Μπακού στα επιτυχημένα αποτελέσματα.

Για δεύτερη φορά λοιπόν, η ιστορία επαναλαμβάνεται στην ομάδα του Μπακού, καθώς η διοίκηση της οποίας, όπως και το καλοκαίρι του 2011, μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, απέλυσε τον Ντέγιαν Μπρτζόβιτς και προσέλαβε στη θέση του τον πολυπειρο και γνώριμο στο ελληνικό κοινό προκάτοχό του.

Πριν από τρία χρόνια πάντως ο Γκάετς είχε οδηγήσει την ομάδα του Μπακού στην κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Συλλόγων και στο τίτλο του πρωταθλήματος του Αζερμπαιτζάν.

«Ήρθα για να βοηθήσω τη Ραμπίτα» ήταν τα πρώτα λόγια του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Ρωσίας και συμπλήρωσε: «Συζητήσαμε με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιαλίλ Γιαφάροβ και στόχος μας πλέον είναι να εντυπωσιάσουμε στο Τσάλεντζ Καπ».

Ήδη πάντως ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ επέφερε σοβαρό πλήγμα στην ομάδα του Μακού, καθώς ήδη η Ιταλίδα πασαδόρος Φραντσέσκα Φερέτι απότελεί παρελθόν , ενώ  σενάρια που προέρχονται από την Ιταλία κάνουν λόγο, χωρίς να ξεκαθαρίζουν αν είναι για τώρα ή για το καλοκαίρι, για επικείμενη μεταγραφή της διεθνούς Πολωνής, Καταρίνα Σκοβρόνσκι Ντολάτα, στην 3η της ιταλικής Serie A, Κασαλμτζίορε.