ΑΓΩΝΕΣ

«Γλυκιά» ήττα πριν τη φιέστα, ο Φοίνικας 3-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

«Γλυκιά» ήττα πριν τη φιέστα, ο Φοίνικας 3-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε «γλυκιά» ήττα με 3-0 από το Φοίνικα ΟΝΕΧ στο ΟΑΚΑ στο φινάλε της Volleyleague με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους «πράσινους» για να αποθεωθούν από τον κόσμο τους.

Το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης ήρθε σε δεύτερη μοίρα με τον τίτλο του Πρωταθλητή να έχει κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική και τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερο το μυαλό του… στην κούπα.

Παρόλα αυτά, ο Φοίνικας Σύρου που επίσης έκανε μικρό ροτέισον έπαιξε χωρίς άγχος και πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη απέναντι στους «πράσινους» τους οποίους σε μια εβδομάδα θα ξαναβρεί στο δρόμο του στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Τα σετ: 25-27, 18-25, 14-25

Διαιτητές: Κουτσούλας, Ονόπας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κατερλή, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Διακύμανση:

1ο σετ: 5-8, 13-16, 20-21, 25-27

2ο σετ: 6-8, 12-16, 15-21, 18-25

3ο σετ: 4-8, 7-16, 11-21, 14-25

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 31 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ προήλθαν από 2 άσσους, 42 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 6 (5/11 επ., 1 άσσος, 50% υπ. – 40% άριστες), Γιάκομπσεν, Μπάσης, Μάρκου 7 (5/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ράπτης 3 (2/8 επ., 1 άσσος, 56% υπ. – 33% άριστες), Στάλεκαρ 6 (5/6 επ., 1 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 67% υπ. – 27% άριστες), Συναδινός (λ, 53% υπ. – 0% άριστες), Ρουσόπουλος, Αραμπόπουλος, Ρανγκέλ 3 (3/5 επ.), Ανδρεόπουλος 4 (4/14 επ., 80% υπ. – 10% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 7 (7/16 επ.).

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Γιόσκο Μιλένκοσκι): Μιχάλοβιτς 6 (6/13 επ.), Παπαλεξίου 10 (6/9 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Κόστα 8 (5/8 επ., 3 μπλοκ), Γαλιώτος 1 (1 μπλοκ), Φράγκος 15 (13/18 επ., 2 μπλοκ, 53% υπ. – 13% άριστες), Στερν 12 (11/20 επ., 1 μπλοκ, 46% π. – 15% άριστες) / Καρασαββίδης (λ, 67% υπ. – 50% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Καπετανίδης 1 (1/1 επ.), Παπαγγελόπουλος 1 (1 άσσος), Παπαδόπουλος.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Ναι, είναι από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου. Κάθε επιτυχία που έχω κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστή. Όλοι μας είχαμε πάντα ένα όνειρο. Να γεμίσουμε το ΟΑΚΑ και να πανηγυρίσουμε ένα πρωτάθλημα. Το καταφέραμε. Γίναμε ένα με τον κόσμο. Δεν θέλω να λέω στενάχωρα πράγματα απόψε αλλά μην ξεχνάμε πως πριν πέντε χρόνια δίναμε μπαράζ παραμονής. Θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Ελπίζουμε να κρατήσουμε ψηλά τον Παναθηναϊκό, εκεί που του αξίζει. Ο κόσμος μας ήταν συγκλονιστικός και σήμερα. Η δίψα του δεν κρύβεται και ζήσαμε μία πραγματικά μαγική ημέρα απόψε. Αύριο το πρωί, όμως, έχουμε προπόνηση. Γι’ αυτό εγινε αυτή η διαχείριση στο ματς, θέλουμε να διεκδικήσουμε και το Λιγκ Καπ. Θέλουμε να φτάσουμε και εκεί στον τελικό. Γεμίσαμε το ΟΑΚΑ, το χάρηκε όλος ο κόσμος κι αυτό μας γεμίζει χαρά. Και το 2020 το είχαμε χαρεί αλλά τώρα για πρώτη φορά είχαμε τόσο κόσμο πλάι μας».

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γκαράς δήλωσε: «Πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και όσο πιο δύσκολο είναι τόσο πιο πολύ ενθουσιασμό έχει. Ευχαριστούμε τον κόσμο, το χρωστάμε σε αυτούς που μας βοήθησαν όλη τη χρονιά. Και στην Ευρώπη που κάναμε μια αξιόλογη πορεία θέλαμε να παίξουμε τα ημιτελικά εδώ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήρθε τώρα το φινάλε του πρωταθλήματος και ζήσαμε αυτές τις υπέροχες στιγμές. Στόχος μας είναι και το Λιγκ Καπ. Μακάρι να τα καταφέρουμε».

O κεντρικός του Φοίνικα ΟΝΕΧ Γιώργος Παπαλεξίου δήλωσε: “Κατακτήσαμε την τρίτη θέση, μπράβο μας. Θέλω να αναφερθώ στον κόσμο του Παναθηναϊκού, αυτό που έζησα σήμερα ήταν μαγικό. Ήθελα να παίξω σε αυτό τον πολύ ωραίο κόσμο που έχει ο Παναθηναϊκός, γιατί σπανίζει στην Ελλάδα να παίζεις σε τόσο μεγάλα γήπεδα. Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και μας έδωσε κίνητρο να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Την Κυριακή θα είναι σίγουρα διαφορετικά, δεν θα έχει αυτή τη σύνθεση που είχε σήμερα ο Παναθηναϊκός, εμείς όμως θα πρέπει να δείξουμε μία αντάξια εικόνα με τη σημερινή”.

Ο πασαδόρος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Μάρκος Γαλιώτος είπε: “Πάρα πολύ ωραίο κλίμα σήμερα, είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπόρεσα να αγωνιστώ σε όλο το παιχνίδι. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που νικήσαμε με αυτό τον τρόπο. Θέλω να πω συγχαρητήρια και στους συμπαίκτες μου και στους παίκτες του Παναθηναϊκού που κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Την Κυριακή πάμε ξανά για τη νίκη”.