ΔΙΕΘΝΗ

H Κρουζέιρο στηρίζει τους μαχητές της ζωής!

H Κρουζέιρο στηρίζει τους μαχητές της ζωής!

Άφησαν την προπόνηση οι παίκτες της Σάντα Κρουζέιρο αφού δέχτηκαν επίσκεψη από δυο πραγματικούς μαχητές της ζωής, τον 4χρονο Ζοάο Βίτορ και τον 18χρονο Σάμουελ, που παλεύουν με τον καρκίνο.

Οι δυο τους πέρασαν μοναδικά δίπλα στα αγαπημένα τους πρότυπα, έπαιξαν, πήραν αγάπη και δύναμη με τον κεντρικό Ντάγκλας Λαμπ να ξυρίζει με τη βοήθεια του 4χρονου Ζοάο επί τόπου τα μαλλιά του για να συμβάλλει στη διάδοση της «χρυσής» καμπάνιας του Νοεμβρίου για τον παιδικό καρκίνο από το ίδρυμα «Sara Albuquerque Costa».

«Είναι μια χειρονομία αλληλεγγύης. Εμείς δεν έχουμε ιδέα για αυτή την πρόκληση στη ζωή τους και τι περνούν από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία της υγείας. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν είναι μόνο το φάρμακο που θα θεραπεύσει αυτά τα παιδιά αλλά είναι και αυτή η στήριξη,που μπορούμε να δώσουμε και είναι εξίσου σημαντική», είπε ο καραφλός «πύργος» της Σάντα Κρουζέιρο.

Ο πρόεδρος της  του Ιδρύματος, Αλβάρο Κόστα Γκασπάρ, τόνισε ότι μια από τις προκλήσεις είναι η καθυστερημένη διάγνωση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. «Το βόλεϊ είναι συνώνυμο με την υγεία, την ευεξία, τη δύναμη. Και η άλλη πλευρά έχει καρκίνο, είναι μια ασθένεια που είναι τώρα σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό και είναι πολύ επιθετική στην μικρή ηλικία. Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουμε είναι με τη διάγνωση, η οποία είναι συχνά πολύ αργή, λόγω έλλειψης γνώσεων και πληροφοριών», είπε.

«Το γεγονός ότι μια ομάδα βόλεϊ όπως η Σάντα Κρουζέιρο υποστηρίζει αυτήν την προσπάθεια σημαίνει ότι θα πάρουν στα σοβαρά και θα είναι σε εγρήγορση πολλοί άνθρωποι. Οι γονείς, οι θείοι, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να γνωρίζουν τα σημεία και τα συμπτώματα. Ο καρκίνος δεν επιλέγει φυλή, χρώμα, θρησκεία, επηρεάζει όλες τις κοινωνικές τάξεις. Η μεγάλη πρόκληση που έχουμε είναι με τη διάγνωση. Τα σημάδια του καρκίνου είναι πολύ παρόμοια με κοινές παθολογίες. Η έρευνα είναι απαραίτητη», κατέληξε ο πρόεδρος του ιδρύματος.