Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Καρολίνα Μπαρζούκα στη Θέτιδα!

Η Καρολίνα Μπαρζούκα στη Θέτιδα!

Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού σε επίπεδο τμημάτων υποδομής, έκανε η Θέτιδα. Η νεοφώτιστη ομάδα της Βούλας στην Α1, προσέλαβε την κορυφαία προπονήτρια σε μικρές ηλικίες τα τελευταία 30 χρόνια στο βόλεϊ, την Καρολίνα Μπαρζούκα.

Συγχρόνως η Θέτιδα  ανακοίνωσε την  ανανέωση της συνεργασίας με τους προπονητές  Κώστα Σωτηρόπουλο (προπονητή της γυναικείας ομάδας), Τάσο Τεντζέρη, Χαρά Σάκκουλα, Χρυσάνθη Χριστοδούλου και Δημήτριο Γκίκα ενώ διακόπηκε η συνεργασία με την προπονήτρια, Μαρία Πλαγιαννάκου, την οποία ευχαριστεί ο σύλλογος για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά της.

Η κ. Μπαρζούκα  αποτελεί ένα ζωντανό θρύλο της προπονητικής στις μικρές ηλικίες, αφού έχει δουλέψει με πολλές γενιές αθλητριών από παγκορασίδες, κορασίδες, νεάνιδες και έχει αναδείξει πολλά ταλέντα, τα οποία στη συνέχεια έκαναν μεγάλη επαγγελματική καριέρα σε μεγάλες ομάδες της Α1 και του εξωτερικού ενώ ήταν παράλληλα βασικά στελέχη των εθνικών ομάδων για πολλά χρόνια.

Η πολύπειρη τεχνικός με πανεπιστημιακή μόρφωση που έχει αφήσει τη σφραγίδα της σε όποιο σωματείο και εθνική ομάδα εχει περάσει,  θεωρείται ο ιδανικός άνθρωπος που μπορεί να δουλέψει με τις μικρές ηλικίες και να βγάλει «διαμάντια», θα αναλάβει  επικεφαλής όλων των αναπυξιακών τμημάτων της Θέτιδας με στόχο να μπορέσει να βοηθήσει το σωματείο της Βούλας, να μπει σε “γραμμή παραγωγής” δικών της ταλέντων και να σταματήσει να στηρίζεται αποκλειστικά σε μεταγραφές .

Barzouka time aout-23456

Βιογραφικό σαν… εγκυκλοπαίδεια

Όσον αφορά το βιογραφικό της Καρολίνας Μπαρζούκα  που είναι μαθήτρια του ακούραστου εργάτη του βόλεϊ του Νίκου Μπεργελέ,  μοιάζει με εγκυκλοπαιδική σειρά αφού είναι Επίκουρος καθηγήτρια του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού του πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην προπονησιολογία του βόλεϊ, έχει γράψει δεκάδες βιβλία για προπονητική, ομαδική τακτική, (επιθετική και αμυντική), ειδική προετοιμασία . Είναι βασική ομιλήτρια σε όλα τα σεμινάρια που διοργανώνει ο ΣΕΠΠΕ και όχι μόνο ενώ το προπονητικό της έργο είναι τεράστιο.

Μparzouka δακτυλο-3456

Μερικές από τις πιο σημαντικές της προπονητικές δραστηριότητες:

-Προπονήτρια στα περιφερειακά κλιμάκια Αττικής, ομοσπονδιακή προπονήτρια Κορασίδων -Νεανίδων και βοηθός Γυναικών από το 1983-87

.Προπονήτρια στην ομάδα του ΡΟΥΦ το 1988- 1991.

-Προπονήτρια στην ομάδα του Α.Γ.Σ. ΒΥΡΩΝΑ το 1990- 1993.

-Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Εθνικής Ομάδας Νεανίδων Κορασίδων 1993- 1996.

-Προπονήτρια της Ομάδας του Α.Ο. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ 1996-2005

-Προπονήτρια της ομάδας του Γ.Σ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 2006-07

-Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Κορασίδων Νεανίδων 2009-11

– Προπονητρια στην Ένωση Βύρωνα 2011-12

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...