ΔΙΕΘΝΗ

Η κρίση «χτύπησε» το Μπακού!

Η κρίση «χτύπησε» το Μπακού!

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ομάδες του Αζερμπαϊτζάν ανάγκασαν πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα του παγκόσμιου γυναικείου βόλεϊ, όπως η καλύτερη λίμπερο του κόσμου, Μπρέντα Καστίγιο, να πούνε “αντίο” στο πρωτάθλημα της χώρας και να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Apasport” η πρωταθλήτρια Αζεράιλ Μπακού θα έχει τη φετινή σεζόν μειωμένο μπάτζετ και για αυτό προχώρησε σε σημαντικές περικοπές. Κάτι που δεν βρήκε σύμφωνες πολλές σημαντικές αθλήτριες, που μάζεψαν τα μπογαλάκια τους από το Μπακού και αναχώρησαν για… άλλες Πολιτείες.

Η διεθνής πασαδόρος της Ταϊλάνδης, Νουτσάρα Τόμκο, βρήκε ήδη νέα στέγη στην τουρκική Φενερμπαχτσέ ενώ το τουρκικό πρωτάθλημα, με τα χρώματα της Χάλκμπανκ θα φιλοξενήσει φέτος και την ακραία, Οντίνα Μπαϊράμοβα από το Αζερμπαϊτζάν. Παράλληλα δεν προτίθενται να αγωνιστούν στην φετινή ομάδα του Μπακού ούτε οι Κίνγκντον (ΗΠΑ), Βαλεντίν (Πόρτο Ρίκο), Φιλίποβα (Λευκορωσία).

Χωρίς χορηγό όμως έμεινε πρόσφατα και η Λοκομοτίβ Μπακού, αφού σύμφωνα με το World Of Volley οι “Σιδηρόδρομοι του Αζερμπαϊτζάν” αποφάσισε για αγνωστο λόγο μέχρι στιγμής να σταματήσει την οικονομική ενίσχυση στο σωματείο, με αποτέλεσμα οι αθλήτριες να ετοιμάζουν αγωγές κατά του συλλόγου σε FIVB και CEV, αφού παραμένουν απλήρωτες εδώ και 7 μήνες.

Η πρώτη πάντως που είδε από νωρίς το… έργο και τα βρόντηξε στις αρχές Μαϊου ήταν η πανέμορφη λίμπερο του Αγιου Δομήνικου, Μπρέντα Καστίγιο, που πριν λίγες μέρες αναδείχθηκε από το worldofvolley.com κορυφαία λίμπερο του κόσμου.