ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ

Η Λαμπρινή στη Χώρα των Θαυμάτων!

Η Λαμπρινή στη Χώρα των Θαυμάτων!

Έχοντας αποχαιρετήσει, με όχι και τόσο… βαριά καρδιά, το Πανεπιστήμιο του West Virginia των ΗΠΑ για να κυνηγήσει τα όνειρα της, η έλευση της νέας χρονιάς βρίσκει την διεθνή άσο, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου να περιπλανιέται σε έναν… νέο μαγικό κόσμο! Αυτόν του Texas Christian University!

12336340_974955422584744_835916207_n12243790_974955459251407_303458524_n

Στο Τέξας, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση πολιτεία των ΗΠΑ μετά την Αλάσκα, έχοντας πλέον ξεπεράσει και το τελευταίο εμπόδιο, την τρίμηνη αγωνιστική «καραντίνα» λόγω της συμμετοχής του TCU και του West Virginia στο ίδιο πρωτάθλημα, η δευτεροετής Ελληνίδα φοιτήτρια, “ανοίγει τα φτερά της” και μαζί με νέες φίλες-φίλους αλλά και καινούριες εμπειρίες ετοιμάζεται για “υψηλές πτήσεις” σε σάλα και άμμο…

xartis_greece_usa

Παρακαλούμε πολύ… δέστε τις ζώνες σας και με “πιλότο” τη διεθνή πασαδόρο του TCU απολαύστε το ονειρικό ταξίδι από την όμορφη Θεσσαλονίκη στον Αμερικάνικο Νότο και από εκεί στην εξωτική Χαβάη, ελπίζουμε χωρίς… αναταράξεις. Και ας θυμάστε πάντα πως «σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός»!

«Έφυγα από την Θεσσαλονίκη 19 Αυγούστου και ήρθα σε ένα περιβάλλον καινούργιο. Ήρθα στο Fort Worth του Τέξας για χάρη της προπονήτριάς μου, Jill Kramer, όπως είχα πει και στο προηγούμενο μου γράμμα.  Όταν ήρθα τα κορίτσια  της σάλας είχαν αρχίσει εδώ και περίπου μια εβδομάδα τις προπονήσεις, ενώ τα κορίτσια του beach volley ξεκινούσαν της επόμενη μέρα, αφού η έναρξη του πρωταθλήματος είναι τον προσεχή Φεβρουάριο.

konstantinidou_lamprini      konstantinidou_lamprini2      konstantinidou_lamprini4

Το σπίτι μου είναι παρά πολύ μεγάλο, βρίσκομαι πλέον στο δεύτερο έτος των σπουδών και μπορώ να μείνω όπου θέλω, είτε εκτός, είτε εντός πανεπιστημίου μαζί με άλλες βολεϊμπολίστες. Μένω σχεδόν στα σύνορα του πανεπιστημίου και είμαι πολύ ευχαριστημένη, αφού βρίσκομαι κοντά στην βιβλιοθήκη αλλά και στο γήπεδο που είναι σε κοντινή απόσταση, κάτι βολικό αφού σε αυτά βρίσκομαι τις περισσότερες ώρες.

konstantinidou_lamprini_agonistiki

Από την επόμενη μέρα της εγκατάστασής μου άρχισα τις προπονήσεις κανονικά, οι νόμοι του «BIG 12» Conference του NCAA Division 1 με είχανε αφήσει εκτός αγωνιστικού χώρων για μερικές αγωνιστικές, αλλά συμμετείχα κανονικά σε όλες τις προπονήσεις και στα φιλικά της ομάδας, ξεκινώντας κανονικά ως βασική στης εξάδα.

12358514_974955612584725_1051618680_n

Βρήκε το… ταίρι της στην άμμο!

Η μεγάλη αγάπη που έχω στην προπονήτρια μου δεν μου επέτρεψε να μετανιώσω στιγμή για την απόφαση που πήρα να μείνω έξω μερικές αγωνιστικές, έφυγα έχοντας το όνειρο να αποφοιτήσω κοντά της και θα το κάνω πραγματικότητα!

Παράλληλα με την σάλα άρχισα και συνεχίζω ακόμα προπονήσεις στο beach volley, όπου το πανεπιστήμιο έχει δυο διαφορετικές ομάδες. Οι προπονήσεις διαρκούν πολλές ώρες ειδικά στο επίπεδο που είμαι εγώ και το οποίο είναι ακόμα αρκετά «φτωχό».

gipeda_beach_texas

Τα γήπεδα είναι εκπληκτικά, κάθε μέρα είχαμε προπόνηση και σε διαφορετικό γήπεδο, διότι ο καιρός εδώ είναι ακόμα πολύ ζεστός και μερικές φορές χρησιμοποιούσαμε το κλειστό γήπεδο του Dallas.

madiki_team_tcu  konstantinidou_lamprini 6

Οι προπονήσεις ήταν άκρως απαιτητικές, γιατί δεν είχα βρει ακόμη παρτενέρ και με δοκίμαζαν με διαφόρους συνδυασμούς. Η αλήθεια είναι πως εξ αρχής δέθηκα πιο πολύ με μια κοπέλα, η οποία έπαιζε ακραία και είναι Αφρο-Αμερικανίδα. Με την Ana Paty Valle Hernandez ήμασταν συνέχεια μαζί και αυτό μας «έδεσε» περισσότερο και στο γήπεδο και περνάγαμε πολύ όμορφα στις προπονήσεις.

konstantinidou_lamprini_hernandez         konstantinidou_lamprini3

Το προπονητικό πρόγραμμα του beach volley είναι τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ στην σάλα καθημερινό. Τα βάρη είναι 2 φορές την εβδομάδα. Με τα μαθήματα και τις προπονήσεις η μέρα μου περνούσε πολύ γρήγορα, στην αρχή της σεζόν, καθημερινά ήμουν αποδέκτης πληθώρας πληροφοριών και καινούριων πραγμάτων, που έπεφτα το βράδυ «ξερή» για ύπνο και ανυπομονούσα να ξημερώσει η άλλη μέρα για να εφαρμόσω όλα όσα έμαθα. Να αποδείξω ότι τα ξέρω για να μάθω στη συνέχεια και κάτι άλλο, ακόμα πιο καινούργιο, πιστή στο motto του ΤCU: “Learning is Power (σ.σ. η γνώση είναι δύναμη)”.

mpala_ncaa

Η ομάδα της σάλας τα πήγε φέτος περίφημα, αφού βγήκε 4η στις 12 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της «BIG 12» και πέρασε στα play off. Ήμουν τόσο χαρούμενη που μαζί με την προπονήτριά μου πήραμε μια  “απόφαση ζωής” και τελικά ήταν η σωστή!

konstantinidou_lamprini_kanapes

Οι προπονήσεις τελείωσαν εδώ και 3 μέρες, βρίσκομαι πλέον στην βιβλιοθήκη σχεδόν όλη μέρα, αφού δίνω  τις τελευταίες μου εξετάσεις  για να φύγω στο τέλος της εβδομάδας και να επιστρέψω στην Ελλάδα! Το πανεπιστήμιο μου είναι πανέμορφο και λόγω εορτών το έχουν κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό με αποτέλεσμα να μην θέλεις να… πας πουθενά!.

12335993_974955629251390_155186515_n

Οι προπονήσεις στο beach volley συνεχίζονται και όταν θα γυρίσω από το διάλειμμα τον Χριστουγέννων μαζί με τη συμπαίκτριά μου θα συμμετάσχουμε σε τουρνουά beach volley. στη Χαβάη. Σίγουρα θα είναι μια ακόμη υπέροχη εμπειρία που ανυπομονώ να ζήσω, και ξέρω ότι ακόμα βρίσκομαι μονό στην αρχή!

konstantinidou_lamprini_xawai            omadiki_konstantinidou_kamprini

Σας ευχαριστώ παρά πολύ για το ενδιαφέρον και την αγάπη σας και…τα λέμε ξανά στην Ελλάδα! Μέχρι τότε, καλές γιορτές σε όλους…