ΔΙΕΘΝΗ

Η Ολλανδία στη θέση της Κίνας στο φετινό VNL ανδρών

Η Ολλανδία στη θέση της Κίνας στο φετινό VNL ανδρών

Η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ ανακοίνωσε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στη σύνθεση των ομάδων του Volleyball Nations League ανδρών 2021.

Συγκεκριμένα  Κίνα αποχώρησε από το τουρνουά του League of Nations λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού και τη θέση της θα πάρει η Ολλανδία.

Η επιλογή των “οράνιε”  δικαιολογείται από την 8η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και την 10η θέση στο Euro 2019, όπως επίσης και από την εμπορικότητα του βόλεϊ στη χώρα. Η εθνική Ολλανδίας έχει στον πάγκο της τον Ιταλό, πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα, ενώ αρχηγός της ομάδας είναι ο “μπόμπερ” της Τρεντίνο, Νιμίρ Αμπντέλ Αζίζ.

Λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων του κορονοϊού, τόσο το τουρνουά ανδρών, όσο και των γυναικών θα διεξαχθεί σε μορφή “φούσκας” στην ιταλική πόλη, Ρίμινι. Το τουρνουά γυναικών θα διεξαχθεί από τις 25 Μαΐου έως τις 25 Ιουνίου, ενώ το τουρνουά ανδρών από τις 28 Μαΐου έως τις 27 Ιουνίου.

Στην κλήρωση ανδρών του League of Nations του 2021 συμμετείχαν οι εξής ομάδες: Ρωσία, ΗΠΑ, Πολωνία, Βραζιλία, Ιράν, Γαλλία, Αργεντινή, Ιταλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Σερβία, Βουλγαρία, Αυστραλία, Γερμανία, Σλοβενία, Ολλανδία.