ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η πρόκριση στα… “πράσινα”

Η πρόκριση στα… “πράσινα”

Την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στην Κυψέλη επικρατώντας με 3-0 του Πανναξιακού…

Όσοι περίμεναν ντέρμπι στην Κυψέλη διαψεύστηκαν οικτρά καθώς ο Παναθηναϊκός φρόντισε να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος και με το 3-0 να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης προς τους 8 του Κυπέλλου.

Οι «πράσινες» του Γιώργου Ρούσση πήραν εύκολα τη νίκη απέναντι στον Πανναξιακό που είχε αρκετές αθλήτριές του με προβλήματα γαστρεντερίτιδας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστικός…

Οι γηπεδούχες ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα καθώς μετά το 6-4 φρόντισαν να ανεβάσουν ταχύτητα στην απόδοσή τους και με αποτελεσματικές επιθέσεις να κάνουν το 9-5 και το 17-8 για να ολοκληρωθεί η επικράτησή τους με το 25-13.

Το δεύτερο σετ είχε ανάλογη εικόνα για τον Παναθηναϊκό ο οποίος έκανε γρήγορα το 6-3 και το 14-7 αποκτώντας διαφορά ασφαλείας. Ο Πανναξιακός χωρίς να μπορεί να τελειώσει τις επιθέσεις του έμεινε πίσω με 18-11 και 20-13 για να έρθει το 2-0 με το 25-17.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 6-3 και 12-7, ενώ λίγο αργότερα η διαφορά πήγε στο + 6 με το 19-13. Ωστόσο ο Πανναξιακός προσπάθησε να γυρίσει τον αγώνα μειώνοντας σε 19-17 και 21-20. Μάλιστα θα μπορούσε να ισοφαρίσει όταν είχε την ευκαιρία με κόντρα επίθεση ωστόσο το μπλοκ της Τζίμα έκανε το 22-20 και η Μόλναρ το 23-20.

Κάτι που έδωσε ψυχολογία στις γηπεδούχες που έφθασαν στο 25-22 και το 3-0 και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

«Στόχος μας ήταν η πρόκριση και το καταφέραμε απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα κάνοντας καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και τώρα περιμένουμε την αυριανή κλήρωση για να δούμε την συνέχεια μας στο θεσμό», είπε ο Γιώργος Ρούσης ενώ η κεντρική του Πανναξιακού Ναταλία Μεταξά τόνισε: «Κάναμε πολλά αβίαστα λάθη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ο Παναθηναϊκός χωρίς να παίζει τόσο καλά πήρε τη νίκη… Στο τρίτο κάτι προσπαθήσαμε να κάνουμε, αλλά στα κρίσιμα σημεία δεν είχαμε καθαρό μυαλό».

Παναθηναϊκός (Ρούσης) Κουτουξίδου, Νομικού, Τσίμα, Μόλναρ, Κωνσταντινίδου, Καββαδία, Ρόγκα -λ / Παπαδοπούλου.
Πανναξιακός (Κόβαζιτς) Μιλοβα, Καρπουζά, Τοτσίφου, Διώτη, Φάρκωνα, Περίν, Κελεσίδου -λ / Μεταξά, Αποστολίδου, Νούσια, Δρακουλίδου.