BEACH VOLLEY

Η… πρωτάρα Σκύρος

Η… πρωτάρα Σκύρος

Η σκυτάλη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley περνάει από την Θεσσαλονίκη στην Σκύρο, όπου την Παρασκευή 15 Ιουνίου θα ανοίξει η αυλαία του δεύτερου κατά σειρά τουρνουά Masters του φετινού Πανελλήνιου σιρκουί.

Για πρώτη φορά η διοργάνωση μεταφέρεται στις Σποράδες και στο νησί της Σκύρου, όπου από τις 15 έως και τις 17 Ιουνίου, ο Δήμος Σκύρου θα υποδεχτεί τους κορυφαίους αθλητές της άμμου σε άνδρες και γυναίκες, στις εγκαταστάσεις που θα στηθούν στη παραλία Μαγαζιά.

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο και μεγαλύτερο σε έκταση (210 τετρ. χλμ.) νησί των Βορείων Σποράδων, με πληθυσμό 2.994 κατοίκων. Βρίσκεται ανατολικά της Εύβοιας, από την οποία απέχει γύρω στα 35 χλμ.

Το νησί, κατά το μεγαλύτερο μέρος, είναι ορεινό κυρίως στα νοτιοανατολικά, όπου υπάρχουν τα όρη Κόχυλας (792 μ.), Κουμάρι, Πιριώνες και Φανόφτης. Το κλίμα του νησιού χαρακτηρίζεται από δροσερά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες.

Η παραλία Μαγαζιά που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, είναι από τις δημοφιλέστερες στη Σκύρο με άμμο τόσο στην ακτή όσο και στο βυθό.