ΔΙΕΘΝΗ

Η Ζάκσα «έριξε πόρτα» για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων

Η Ζάκσα «έριξε πόρτα» για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πολωνική πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ζάκσα δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία από τις 7 έως τις 11 Δεκεμβρίου. Τη θέση της πολωνικής ομάδας θα πάρει ως “μπαλαντέρ” η ιταλική Περούτζια.

Μετά λοιπόν την περσινή απουσία της από το τουρνουά των κορυφαίων ομάδων του κόσμου, λόγω του κορωνοϊού, η νικήτρια των δύο συνεχόμενων Champions League αρνείται να ταξιοδέψει και φέτος επικαλούμενη το φορτωμένο πρόγραμμα των φετινών αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

«Θα ήταν ενδιαφέρον για εμάς να αγωνιστούμε για ένα τρόπαιο που δεν έχουμε ακόμη. Λαμβάνοντας όμως υπόψη την υγεία και την ασφάλεια των παικτών, έπρεπε να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση να αποσυρθούμε από το τουρνουά. Το καλεντάρι των αγώνων της ομάδας μας τον Δεκέμβριο είναι εξαιρετικά φορτωμένο. Εκτός από τα παιχνίδια του πολωνικού πρωταθλήματος, περιμένουμε και τους αγώνες της φάσης των ομίλων του Champions League. Όταν λάβαμε μια απόφαση, λάβαμε επίσης υπόψη τα υλικοτεχνικά ζητήματα που προκύπτουν όχι μόνο με την ημερομηνία, αλλά και με τον τόπο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ζάκσα, Πετρ Σπάστσεκ.

Από την πολωνική ομάδα ωστόσο, δεν έλειψε και η… γκρίνια, καθώς ο Λούκας Κάζμαρτσεκ σε ανάρτησή του στα social media “έριξε το φταίξιμο” στο πολωνικό πρωτάθλημα: «Ευχαριστώ και πάλι την PlusLiga. Λόγω του «φορτωμένου» ημερολογίου και της επέκτασης του πρωταθλήματος, δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων» έγραψε ο διεθνής Πολωνός διαγώνιος.

Αντί της Ζάκσα, η ιταλική Περούτζια, μαζί με την έτερη ευρωπαϊκή εκπρόσωπο, συμπατριώτισσα και φιναλίστ του Champions League 2022, Τρεντίνο θα παίξει στο τουρνουά για πρώτη φορά στο θεσμό, όπου τις συνολικά έξι ομάδες θα απαρτζίουν η ρανική Παϊκάν (Ασία) και οι τρεις βραζιλιάνικες Κρουζέιρο (νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων, του Πρωταθλήματος Συλλόγων Νότιας Αμερικής και του Πρωταθλήματος Βραζιλίας),  Μίνας (φιναλίστ Βραζιλίας και Νότιας Αμερικής) και Ρενάτα (χάλκινο μετάλλιο) του συλλογικού πρωταθλήματος της ηπείρου.