ΔΙΕΘΝΗ

«Ιδανική αυτόχειρας» η ομάδα του Αρμενάκη

«Ιδανική αυτόχειρας» η ομάδα του Αρμενάκη

H ACH Volley του Έλληνα άσου μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του MEVZA Cup έχασε χθες μέσ’ απ’ τα χέρια της το φετινό “2 στα 2” χαρίζοντας το Κύπελλο Σλοβενίας στην “ψυχωμένη” Κάτσιτ Κάμνικ.

Στον συναρπαστικό τελικό της πρώτης σημαντικής διοργάνωσης της χώρας, η πρωταθλήτρια της Λιουμπιάνας πραγματοποίησε επίδειξη ισχύος μέχρι τα δύο πρώτα σετ, όπου χάρισε στο καθένα μόλις 18 πόντους.  Και ενώ όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου, έπειτα από δύο χρόνια το βαρύτιμο τρόπαιο να “ντυθεί” και πάλι στα… πορτοκαλί, η παρέα του “Τόλη” έβαλε ξανά την Κάλσιτ Κάμνικ σε τροχιά… κούπας.

Λάθη επί λαθών, άστοχες επιθέσεις, αποδείχθηκαν “βούτυρο στο ψωμί” της έτερης φιναλίστ, που βλέποντας στην άλλη πλευρά του φιλέ να πηγαίνουν όλα στραβά για την ACH Volley και τον τεχνικό της να μην έχει λύσεις για να τελειώσει το ματς, εκμεταλλεύτηκε τα “δώρα” των αντιπάλων της και ισοφαρίζοντας 2-2 οδήγησε τον τελικό στο 5ο σετ.

“Πραγματικά πάω να… σκάσω” δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος στο Volleyplanet λίγο μετά τον τελικό Κυπέλλου, ο Τόλης Αρμενάκης που δεν έψαξε όμως… τριγύρω για δικαιολογίες: “Ήταν κάτι το ανεξήγητο. Σήμερα ένιωθα ότι θα… πηδήξω πάνω απ’ το φιλέ, αλλά οτιδήποτε και να γινόταν, ο πόντος δεν τελείωνε για μας! “Γέννησαν και τα κοκόρια τους” για να χάσουμε. Δεν μας φταίει όμως κανείς, ούτε διαιτητές, ούτε τίποτα… Μόνοι υπεύθυνοι της ήττας είμαστε εμείς”.

Χαρακτηριστική φάση της… ατυχίας του Αρμενάκη, που έμεινε στους 7 πόντους, ήταν ότι το λίμπερο της Κάλσιτ έβγαλε τρεις  άμυνες σε “εκρηκτικές” επιθέσεις του Τόλη, μία με το παπούτσι, μία με το κεφάλι και μία τρίτη με την πλάτη, που γύρισε για να αποφύγει τη μπάλα, που πήγαινε “συστημένη” στα μούτρα του.

Στο τάι μπρέικ η ομάδα της Λιουμπλιάνας έδειξε να αντιδρά, όμως και πάλι τo “μομέντουμ” του αγώνα ήταν για την Κάλσιτ Κάμνικ, που χάρις στην ανατροπή του 3-2 (18-25, 18-25, 25-17, 25-22, 15-13) στέρησε την πρώτη εγχώρια “κούπα” από τους πρωταθλητές Σλοβενίας, που από χθες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.