ΔΙΕΘΝΗ

«Ίδρωσαν» τα φουστάκια τους (photo+video)

«Ίδρωσαν» τα φουστάκια τους (photo+video)

Με αφορμή την πρόσφατη κατάκτηση του τίτλου του Top Volley International από την βραζιλιάνικη Οσάσκο, τo volleyplanet.gr  ερευνά τη νέα μόδα της κοντής φούστας, αντί του παραδοσιακού σορτς, που εδώ και χρόνια “φοριέται” αρκετά στο ευρωπαϊκό γυναικείο βόλεϊ και αρχίζει να αποκτά θαυμαστές και στην Ελλάδα.

molico_nestle _osasco_n

Ούτε η κατάκτηση του τροπαίου από τη Μόλικο Οσάσκο, ούτε οι επινίκιες βουτιές στο χιόνι της Ελβετίας, εντυπωσιάσαν τους φίλους του βόλεϊ, όσο τα… φουστάκια των Βραζιλιάνων πρωταθλητριών, αντί των συνηθισμένων σορτς, που φόραγαν οι υπόλοιπες ομάδες του τουρνουά. Όσο κι αν λέγεται κατά κόρον για τις ομάδες πως “δεν ιδρώσανε τις φανέλες τους”, η Μόλικο Οσάσκο είναι μία από αρκετές ομάδες στο παγκόσμιο βόλεϊ, που τα τελευταία χρόνια έχουν επιλέξει αυτή τη ομολογουμένως άκρως θηλυκή και σέξι εμφάνιση για τους αγώνες της.

10417822_852753724788793_3593264622233515751_n

Ραμμένες στο… χέρι από το 1968

Η αρχή βέβαια έγινε από το τένις και τις τενίστριες, που συνηθίζουν κάτω από το φουστάκι τους να φορούν ένα σορτσάκι, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις γυναικείες ομάδες του βόλεϊ, που επέλεξαν αυτή τη νέα μόδα. Σύμφωνα πάντως με την έρευνα του www.volleyplanet.gr, αν όχι η πρώτη, αλλά μία από τις πρώτες, γυναικείες ομάδες που αγωνίστηκαν με φουστάκια, ήταν το 1968 η γερμανική TB Osterfeld (Oberhausen). Με την την Καρίν μάλιστα, σύζυγο του μάνατζερ της ομάδας Γκάτιν, να ράβει στο χέρι τις φούστες για τις αθλήτριες του συλλόγου!

PLSK. Atom Trefl Sopot vs Tauron MKS Dabrowa Gornicza. 13.10.2013

 Ζήτησαν ποινή για τις φούστες!

Πλέον, πολλές ομάδες, έχουν επιλέξει αυτό το νέο αγωνιστικό look, όπως στην Πολωνία, οι Bydgoszcz, Atom Trefl Sopot, Pila και Tauron MKS DABROWA, στη Β’ κατηγορία της Γερμανίας η DSHS Snowtrex Koeln, που έχει αυξήσει θεαματικά το κοινό της από τότε που παίζει με “φούστα-μπλούζα’ και στη Ρωσία πλαιότερα η Uraločka NTMK. Η ομάδα από το Εκατέρινμπουργκ, που θεωρείται η πιο όμορφη και σέξι ομάδα του ρωσικού πρωταθλήματος, αποφάσισε να παίξει για πρώτη φορά με φούστα, όταν η μάνατζερ, Βαλεντίνα Ογκιένκο, ανακάλυψε αυτές τις νέες στολές σε μία ιταλική ιστοσελίδα. Παρήγγειλε λοιπόν μία για δοκιμή και όλες οι αθλήτριες ξετρελάθηκαν από τις φουστίτσες και ανυπομονούσαν να τις φορέσουν… Πιο πολύ όμως από αυτές, ανυπομονούσαν οι άρρενες φίλοι της ομάδας, που πραγματικά ενθουσιάστηκαν με το νέο… look της ομάδας τους. Έτσι όπως μπορείτε να δείτε και στο τελευταίο video έπαιξαν κάποιους αγώνες με φούστα, τους κέρδισαν όλους, αλλά οι αντίπαλές τους με επίσημη διαμαρτυρία στη ρωσική ομοσπονδία, ζήτησαν την τιμωρία της Ουραλότσκα για αντικανονική εμφάνιση. Η Ομοσπονδία δεν επέβαλλε κάποια ποινή στην ομάδα, ωστόσο την υποχρέωσε και πάλι να επιστρέψει στις παραδοσιακές εμφανίσεις με τα σορτς.

Uralochka-NTMK EKATERINBURG

Χαντάβα: Να μπει η φούστα στο γυναικείο βόλεϊ

Επίσης στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν, τρεις από τις συνολικά 5 ομάδες, συνεχίζουν να αγωνίζονται με τα παραδοσιακά σόρτς, δείχνοντας πως η θηλυκότητα και η ομορφιά είναι ένας από τους τομείς που παίζει πρωταρχικό ρόλο στο πρωτάθλημα της «χώρας της φωτιάς». Τελευταία που… πέταξε τα σορτσάκια ήταν η Αζεράιλ Μπακού! Κάτι που οφείλεται ασφαλώς στον τεχνικό της ομάδας, Vugar Aliyev, ο οποίος εισήγαγε αυτό το νέο στυλ για τους αγώνες της ομάδας του στην εγχώρια Super League και το ευρωπαϊκό «Challenge Cup».

azerail
«Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το στυλ» επισημαίνει στο www.volleyplanet.gr η διεθνής Εύα Χαντάβα που συμπληρώνει ότι «οι αθλήτριες φοράνε κανονικά από μέσα σορτσάκι, αλλά από πάνω πέφτει η φούστα, κάτι που την κάνει πολύ πιο όμορφη τη στολή ως εικόνα και καλό θα είναι να «μπει» στο γυναικείο βόλεϊ».

lokomotiv_baku_eva_chantava
Όσον αφορά δε τη λειτουργικότητα που μπορεί να έχει μία τέτοια στολή η Ελληνίδα αθλήτρια της Λοκομοτίβ Μπακού, αν και μαζί με την Τέλεκομ είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν ακολουθούν τη μόδα στο πρωτάθλημα του Αζερμπαοιτζάν, εκτιμάει πως «δεν θα είναι και πολύ διαφορετικό από αυτό που που έχουμε συνηθίσει, και αν ξεπεράσεις την αίσθηση ότι φοράς φούστα, αντί σορτς μπορεί και να βοηθάει περισσότερο στην άνεση».

Δ. Μπαχράμης: Πάντα πιο sexy το ημίγυμνο…

Ο Έλληνας τεχνικός και ιδιοκτήτης της Caan, Δημήτρης Μπαχράμης, που το 2000 στα Βριλλήσια με την ολόσωμη «σιθρού» στο πάνω μέρος εμφάνιση, αλλά και το 2004-2006 με το ολόσωμο κορμάκι στον Παναθηναϊκό, είχε τολμήσει κάτι το επαναστατικό και πρωτόγνωρο στο πρώτάθλημα της Α1 Γυναικών, στη φετινή κολλεξιόν των γυναικείων εμφανίσεων βόλεϊ της CAAN λανσάρει ένα καινούριο πανί για το “Micro Cell”, το οποίο παράγεται σε λευκό και τυπώνεται ψηφιακά.

caan_carina_n
Χάρις στο ειδικό υλικό του, έχει τη δυνατότητα, να εξωτερικεύει τον ιδρώτα, διαθέτει φοβερή ελαστικότητα και κυρίως διατηρεί την εκτύπωση του αναλλοίωτη, ασχέτως οποιασδήποτε χρήσης ή χρονικού διάστηματος περάσει και όλα αυτά σε απίστευτα χαμηλά κόστη. Ωστόσο, ο κ Μπαχράμης, όσο και αν παραδέχεται πως η κοντή φούστα προσδίδει μεγαλύτερη θηλυκότητα στις αθλήτριες, ισχυρίζεται ότι θα δημιουργεί προβλήματα στο παιχνίδι τους, ιδιαίτερα κοντά στο φιλέ.

pao_women
«Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί κάτι ανάλογο…. Θα έλεγα πως είναι δύσκολο κατασκευαστικά, ακριβό οικονομικά, αλλά θυληκότατο. Μάλλον αυτή η μόδα προέρχεται από το τένις. Ουσιαστικά όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραχθεί, θεωρώ πως δεν διευκολύνει καθόλου την αθλήτρια, αφού στο φιλέ όταν θα πηδάει θα ανοίγει σαν αλεξίπτωτο, αλλά η μόδα, είναι … μόδα! Και σίγουρα το ημίγυμνο ειναι πάντα πιο σέξι από το γυμνό» δήλωσε στο www.volleyplanet.gr ο κ. Μπαχράμης.