BEACH VOLLEY

ΙΙ Παράκτιοι Πάτρα: Στην 8άδα των Μεσογειακών οι Έλληνες πρωταθλητές

ΙΙ Παράκτιοι Πάτρα: Στην 8άδα των Μεσογειακών οι Έλληνες πρωταθλητές

Οι ελληνογαλλικές μονομαχίες στους « 8»θα κρίνουν τα εισιτήρια για τα ημιτελικά, καθώς οι διεθνείς πρωταθλητές Ελλάδας, Θοδωρής Παπαδημητρίου /Δημήτρης Νιώπας και η β’ ομάδα των Γιώργου Τερζόγλου/ Ραφαήλ Μπανιώτη  εξασφάλισαν την πρόκριση τους στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στην πρεμιέρα ο Δημήτρης Νιώπας με τον Παπαδημητρίου πέρασαν στη Β΄φάση μετά τη νίκη 2-1 (23-25, 21-19, 15-12) επί των αδελφών Φερι από το Μονακό.

Η ηρωική πάντως μορφή της ημέρας ήταν ο Θεσσαλονικιός πρωταθλητής Ελλάδας, Δημήτρης Νιώπας

Στο πρώτο σετ και με το σκορ στο 21-20 ο Νιώπας ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ και παρότι διαγνώσθηκε με θλάση στη γάμπα, πήρε την απόφαση να συνεχίσει τον αγώνα και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

«Στην τελευταία προπόνηση ένιωσα έναν πόνο στη γάμπα μου που μέσα στον αγώνα εξελίχθηκε σε θλάση. Τα έδωσα όλα για τον κόσμο και τη διοργάνωση για να πάρουμε τη νίκη.

Έστω και δύσκολα τα καταφέραμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο. Είναι πολύ ωραίο να αγωνίζεσαι μπροστά σε τόσο κόσμο.  Αν μου το επιτρέψουν οι γιατροί θα σφίξω τα δόντια για να προχωρήσουμε όσο μπορούμε. Ευχαριστώ τον συμπαίκτη μου για τη συμπαράσταση», είπε ο Νιώπας.

Ωστόσο  την πρώτη θέση του Α΄ομίλου κατέλαβαν οι Ισπανοί  Χουέρτα Παστόρ/Χιμένες Γκουτιέρεζ , κερδίζοντας άνευ αγώνα το ματς, καθώς ο Νιώπαςστην κατάστασή του απέφυγε να ρισκάρει, λόγω του τραυματισμού του.

Έτσι έχοντας πάρει ανάσες και ανακτήσει δυνάμεις Παπαδημητρίου / Νιώπας επικράτησαν με 2-0 (21-11, 21-16) των Κοσοβάρων Μουσταφά/Μπερίσα και πλέον αντιμετωπίζουν στην 8άδα τη 2η ομάδα της Γαλλίας, Πλατρ/Σιλβέστρ για την πρόκριση στην 4άδα.

niopas_patra

Στην Β΄φάση προκρίθηκε και η δεύτερη  ελληνική ομάδα των Γιώργου Τερζόγλου/ Ραφαήλ Μπανιώτης  επικρατώντας με 2-0 (21-15-21-120 κόντρα στους Μαυροβούνιους Μαρόγιεβιτς/Μεντένιτσα.  Ο τελευταίος μάλιστα είναι γνωστός στο κοινό της Πάτρας διότι έχει αγωνιστεί στην Παναχαϊκή.

Έτσι οι Τερζόγλου/ Μπανιώτης  επικρατώντας με 2-0 (21-8, 21-17) των Κυπρίων Χρυσοστόμου/Λιοτάτη, πήραν το εισιτήριο για τους «8», όπου αναμένεται να έουν δύσκολο έργο κόντρα στην πρώτη ομάδα της Γαλλίας, Μπαρτελεμί/Λοζό.