Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Υπέγραψε στην φινλανδική OrPo η Αλ. Καλανταρίδου

Υπέγραψε στην φινλανδική OrPo η Αλ. Καλανταρίδου
Η Κατερινιώτισσα ακραία της Λαμίας είναι εδω και λίγες ώρες το νέο απόκτημα της φινλανδικής OrPo ομάδας του Έλληνα τεχνικού, Σωτήρη Γκότση.
Η 25χρονη διεθνής άσος (1.86μ), που βρίσκεται ήδη στο Φινλανδικό Orivesi και μετά το covid test που υποβλήθηκε προπονήθηκε ήδη με τη νέα της ομάδα, ακολούθησε το δρόμο κι άλλων διεθνών μας που μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στην Volleyleague, αναζήτησε την τύχη της, για πρώτη φορά στο εξωτερικό.
Η Καλανταρίδου, παρά την δελεαστική πρόταση που είχε και από ομάδα του Ισραήλ επέλεξε να συνεχίσει την ελληνική “παραδοση” που άνοιξε πρώτος στην φινλανδική ομάδα ο τεχνικός Απόστολος Οικονόμου, ακολούθησε η διεθνής πασαδόρος, Όλγα Βεργίδου και συνέχιζει μέχρι σήμερα το τεχνικό μας δίδυμο των Σωτήρη Γκότση και του συνεργάτη του στον πάγκο, Νίκος Γκιτζέκος.
Η Ελληνίδα πρώην πρωταθλήτρια του ΑΟ Θήρας και Ολυμπιακού, που είχε την ευκαιρία να συστηθεί ήδη μέσα από την επίσημη σελίδα της OrPo στους φίλους της ομάδας, θα κληθεί στο φινλανδικό πρωτάθλημα να δώσει πολύτιμες λύσεις στον Σωτήρη Γκότση, που αντιμετωπίζει προβλήματα με τους τραυματισμούς δύο βασικών του, των  Saara Holm και  Netta Rekola.
kalantaridou-santorini
Γεια σας φίλοι της OrPo, είμαι η νέα παίκτρια της ομάδας, η 25χρονη Ελληνίδα Aλεξία. Ξεκίνησα το βόλεϊ σε ηλικία 8 ετών στην γενέτειρά μου Κατερίνη, επειδή έπαιζε η μεγαλύτερη αδερφή μου. Ήταν το μεγάλο μου είδωλο.
Μου αρέσει πολύ να παίζω βόλεϊ, αλλά εκτός από το βόλεϊ αγαπώ πολύ τα παιδιά. Γι ‘ αυτό έχω σπουδάσει δασκάλα δημοτικού στο πανεπιστήμιο.
Στην Ελλάδα έχω παίξει σε αρκετές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του ΑΟ Θήρας και του Ολυμπιακού. Έχω αγωνιστεί και στην εθνική γυναικών.
Είναι η πρώτη φορά που παίζω στο εξωτερικό και νιώθω τυχερή που για λίγους μήνες  θα ζω πλέον στη χιονισμένη Φινλανδία, μακριά από την ηλιόλουστη Ελλάδα.
Είμαι πολύ χαρούμενη που θα παίξω στο OrPo! Το γεγονός ότι η ομάδα έχει δύο Έλληνες προπονητές έκανε για μένα πιο εύκολο να αποδεχθώ την πρόταση.
Ανυπομονώ να συναντήσω τους φιλάθλους της ομάδας και να νιώσω την ενέργειά τους σε κάθε ματς.  Εύχομαι για το νέο έτος ενα έχετε υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές με την ομάδα” δήλωσε η Καλανταρίδου που ενδέχεται να κάνει το τεμπούτο της στο κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τη WoVo, χωρίς θεατές στην κερκίδα.

Η καριέρα της Καλανταρίδου

• 2005-2010 Αρχέλαος Κατερίνης
• 2010-2011 Άρης Θεσσαλονίκης
• 2011-2015 Αίας Ευόσμου
• 2015-2016 Άρης Θεσσαλονίκης
• 2016-2017 Ελπίς Αμπελοκήπων
• 2017-2019 Α.Ο. Θήρας
• 2019-2020 Ολυμπιακός

• 2020 ΑΟ Λαμίας