CEV CUP

Ιστορική πρόκριση για «Γαλατά» στον τελικό του CEV Cup

Ιστορική πρόκριση για «Γαλατά» στον τελικό του CEV Cup

Οι “Άγγελοι” της γαλλικής Μπεζιέ δεν κατάφεραν να “βγάλουν φτερά” στην Κωνσταντινούπολη και η Γαλατασαράι με τη νίκη της 3-0 (25-23, 25-9, 25-21) στον αποψινό επαναληπτικό του β’ ημιτελικού του CEV Cup γυναικών πανηγύρισε για πρώτη φορά την πρόκρισή σε τελικό της διοργάνωσης.

Η γαλλική ομάδα της Άννας Σπανού άντεξε στο α’ σετ, όπου αν και προηγούνταν μέχρι τα μισά τελικά το έχασε στις λεπτομέρειες. Με εκπληκτικό σερβίς (5άσοι από τους 6 συνολικά στο ματς) και αποτελεσματικότερο μπλοκ στο β’ σετ οι Τουρκάλες έκαναν πάρτι, παίρνοντας προβάδισμα με 2-0. Η Μπεζιέ, χωρίς πόντους από σερβίς και μπλοκ, προσπάθησε στο γ’ σετ, αλλά η “Γαλατά” με σκόρερς τις Κοσέλεβα (18π) και Ρίχλιουκ (16π) έφτασαν στην ιστορική πρόκριση.

Για την Μπεζιέ Τέρελ και Νίζετιτς σημείωσαν έκαστες από 11 πόντους, ενώ η Σπανού αγωνιζόμενη ως αλλαγή στο β’ σετ, δεν κατάφερε να γράψει το όνομά της στη λίστα των σκόρερς.

Έτσι  η τουρκική ομάδα θα διεκδικήσει κόντρα στην ιταλική Μόντσα για πρώτη φορά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο, με στόχο να γίνει μετά τις Βακίφμπανκ (1), Εξατσίμπασι (2) και Φενέρμπαχτσέ (1) η 4η ομάδα της “γείτονος” που θα στεφθεί για 5η φορά “βασίλισσα” της δεύτερης της τάξει διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης.