ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ιστορική πρόκριση του Άθλου Ορεστιάδας στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Ιστορική πρόκριση του Άθλου Ορεστιάδας στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Tην πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Άθλος Ορεστιάδας., ο οποίος στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του θεσμού, επικράτησε εύκολα στη Νέα Φιλαδέλφεια με 0-3 (19-25, 14-25, 18-25) της ΑΕΚ και «σφράγισε» πανηγυρικά το εισιτήριό της για τις 8 κορυφαίες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Στον αγώνα του Απόστολος Κόντος η ομάδα του Έβρου, παίζοντας πολύ συγκεντρωμένα, κυριάρχησε σε όλους τους τομείς των γηπεδούχων και δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί έναντι της φιλόδοξης ομάδας της Pre League, που προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική μέχρι τα μισά των σετ. Ωστόσο το σερβίς του Άθλου, ιδιαίτερα με Κασαμπαλή και Γκλαντστόουν Τζούνιορ έκανε τη διαφορά, ενώ το αδιαπέραστο μπλοκ στη συνέχεια «άναβε κόκκινο» στις «κιτρινόμαυρες» επιθέσεις.

Η Α.Ε.Κ. που κυνηγάει την άνοδο στη Volley League πάλεψε το παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο σετ που προηγήθηκε με 15-13, με τον Άθλο να τρέχει σε εκείνο το σημείο σερί 0-7 για το 15-20. Το πρώτο σετ τελείωσε με 19-25. Στο δεύτερο και τρίτο σετ οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχό τους από το ξεκίνημα, φτάνοντας στο τελικό 0-3 με 14-25 και 18-25 μετά από 69 λεπτά αγώνα.

Διαιτητές: Φραγκάκης, Βελώνης, Παρατηρητής: Καπάνταης.

Τα σετ: 0-3 (19-25, 14-25, 18-25)

Α.Ε.Κ. (Άκης Χατζηαντωνίου):
 Μπατατζίμ, Μελλές, Παλέντζας, Μπαρμπούνης, Ράμος, Ρούσης / Αχιλλεόπουλος (λ), Πολυχρονιάδης (λ), Καβαρινός.

Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θοδωρής Χουσίδης): Ριζόπουλος, Αλγκούλ, Ντε Πρα, Γκένοφ, Μαγκαλάες, Κασαμπαλής / Βελούδης (λ), Ιωαννίδης.
Ο προπονητής της Α.Ε.Κ. Άκης Χατζηαντωνίου δήλωσε: Ήταν ένα δυνατό τεστ, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Εμείς μένουμε προσηλωμένοι στο βασικό μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα της Pre League και φυσικά η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία».

Ο τεχνικός του Άθλου Ορεστιάδας, Θοδωρής Χουσίδης, αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους αθλητές του δήλωσε: «Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, όπου δώσαμε πολλές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τους “ερυθρόλευκους”, έπρεπε να κάνουμε το καθήκον μας και να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, παίζοντας με μία πολύ μαχητική ΑΕΚ. Ουσιαστικά στο 1ο και 3ο σετ, μέχρι τα μέσα των σετ, ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστική, είμασταν μαζί στο σκορ, αλλά από κει και έπειτα θεωρώ πως το δικό μας σερβίς, μπλοκ και τα τελειωματά μας, ήταν σε ανώτερο επίπεδο και έτσι πήραμε τη νίκη για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο Βούλγαρος ακραίος των νικητών, Γιαβόρ Γκένοφ από τους πρωταγωνιστές του αγώνα, δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόκριση λέγοντας τα εξής: «Ήταν μια καλή νίκη για εμάς! Δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα, παίξαμε πολύ καλά, χωρίς λάθη. Τελειώσαμε με 3-0 το ματς, κάναμε τη δουλειά μας εδώ και πλέον θα προετοιμαστούμε για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, αλλά και το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πήγασο Πολίχνης, που είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Θα επιστρέψουμε στην Ορεστιάδα, θα ξεκουραστούμε όσο μπορούμε και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, ώστε να πανηγυρίσουμε μία ακόμη επιτυχία».

Η κλήρωση για τον καθορισμό των ζευγαριών της 2ης αγωνιστικής της Γ’ Φάσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 12.00 στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. Στηn κληρωτίδα μαζί με τον Άθλο Ορεστιάδας και το Φοίνικα Σύρου θα μπουν και οι πρώτες ομάδες του Α’ γύρου πρωταθλήματος Volley League, δηλαδή, Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ, Παναθηναϊκός Α.Ο. και A.O.N.Σ. Μίλων, ενώ εκκρεμούν ακόμη οι δυο νικητές των ζευγαριών Α.Ο.Π Κηφισιάς-ΟΦΗ και Α.Σ. Άρης – Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης.

Περισσότερα σε λίγο…