ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ακυρώθηκε η 13η αγωνιστική λόγω Covid-19 – Πρόωρος ορισμός των «8» του Κυπέλλου

Ιταλία: Ακυρώθηκε η 13η αγωνιστική λόγω Covid-19 – Πρόωρος ορισμός των «8» του Κυπέλλου

Το νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία ανάγκασε τη διοίκηση της Γυναικείας Λίγκας να λάβει μια δραστική απόφαση την Κυριακή.

Με αρκετά παιχνίδια να διακυβεύονται λόγω θετικών κρουσμάτων μεταξύ των αθλητριών, αναβλήθηκε ολόκληρη η 13η αγωνιστική του γύρου του ιταλικού πρωταθλήματος. Και, χωρίς να διεξαχθούν οι προγραμματισμένοι αγώνες, ορίστηκε το Ιταλικό Κύπελλο, το οποίο θα διεκδικήσουν οι οκτώ καλύτερες ομάδες της χώρας, βάσει της μέχρι τώρα βαθμολογίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η Μόντσα της Κύπριας διεθνούς κεντρικού, Κατερίνας Ζακχαίου.

Ακόμη και με τις θέσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν στο πρωτάθλημα μετά την αναβολή των αναβληθέντων αγώνων, το οποίο ενδεχομένως να άλλαζε τους αγώνες του Κυπέλλου, η Λίγκα επιβεβαίωσε τις μάχες των προημιτελικών του Κυπέλλου, γυναικών οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής.

Κονελιάνο (1) – Κούνεο (8)
Νοβάρα (2) – Φλωρεντία (7)
Μόντσα (3)  Κιέριi (6)
Σκαντίτσι (4)  Μπούστο Αρζίτσιο (5)

Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν την ερχόμενη Πέμπτη, σε μία και μόνο αναμέτρηση, ωστόσο στη γειτονική χώρα θεωρείται πως αρκετές ομάδες δεν θα “κατέβουν” πλήρεις, λόγω covid. Στην Σκαντίτσι, για παράδειγμα, η Βραζιλιάνα κεντρική Ana Beatriz Corrêa, γνωστή ως Bia, την Κυριακή επιβεβαιώθηκε με θετικό κρούσμα και θα παραμείνει σε απομόνωση για δέκα ημέρες .

H διοίκηση της Λίγκας ωστόσο, διατήρησε τις προγραμματισμένες ημερομηνίες για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας: στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2022, στη Ρώμη.