ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλική «τράμπα» 800.000 ευρω σε Εθνικές γυναικών Σερβίας-Τουρκίας

Ιταλική «τράμπα» 800.000 ευρω σε Εθνικές γυναικών Σερβίας-Τουρκίας

Tο νέο έτος βρήκε τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα γυναικών Σερβίας και Τουρκίας με δύο νέους Ιταλούς ομοσπονδιακούς προπονητές στους πάγκους τους, στην προσπάθεια των δύο χωρών για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Συγκεκριμένα ο Ιταλός προπονητής της Σερβίας, Ντανιέλε Σανταρέλι λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών FIVB 2022 ανακοινώθηκε και επίσημα ως εκλέκτορας της Τουρκίας.

Ο 4ιχρονος τεχνικός, που μετά τη συνεργασία του με την Κροατία, δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε χρόνο στο τιμόνι της Σερβίας, δεν μπορούσε να αρνηθεί τον ετήσιο μισθό των 200.000 ευρώ που του πρότεινε η “Ημισέληνος”, με τα ιταλικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι πρόκειται για συμβόλαιο έως το 2026 αξίας 800.000 ευρώ, με δυνατότητα παράτασης για άλλα δύο χρόνια. Από τη Σερβία πήρε 50.000 ευρω και έτσι αποφάσισε να σπάσει το συμβόλαιο.

Στην παγκόσμια πρωταθλήτρια έως το 2024 ο Γκουντέτι

Η Σερβική Ομοσπονδία και Σανταρέλι έλυσαν αμοιβαία τη συνεργασία τους και ανακοινώθηκε επίσημα η πρόσληψη του Ιταλού προπονητής της τουρκικής Βακίφμπανκ και πρώην ομοσπονδιακού της Τουρκίας, Τζιοβάνι Γκουιντέτι.

Το συμβόλαιο προβλέπει ότι ο Ιταλός τεχνικός θα παραμείνει στον πάγκο των πρωταθλητριών κόσμου μέχρι το τέλος του 2024.

Ο πολυνίκης Ιταλός τεχνικός θυμίζουμε ότι πριν από την 5ετή θητεία τους στον πάγκο της Τουρκίας συνεργάστηκε και με τις Εθνικές Γυναικών Ιταλίας, Βουλγαρίας, Γερμανίας και Ολλανδίας.

Με ψήφο Γκάνεφ συνεχίζει στη Βουλγαρία  ο Μιτσέλι

Σε αντίθεση με τους παραπάνω προπονητές, ένας άλλος συμπατριώτης τους, ο Ιταλός τεχνικός της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Μιτσέλι παραμένει στο τιμόνι των γυναικών της Βουλγαρίας.

Μετά τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Προπονητών για το έργο του Ιταλού στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ακολούθησε ψηφοφορία του Διοικητικού Συμβουλίου.  Με 10 ψήφους «υπέρ», 10 ψήφους «κατά» και μία ψήφο με αποχή, τη λύση έδωσε η ψήφος του προέδρου της Ομοσπονδίας, Λιούμπο Γκάνεφ, ο οποίος “άναψε το πράσινο φως”  για την επέκταση του συμβολαίου του Μιτσέλι για έναν ακόμη χρόνο.