Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ήττα και αποκλεισμός για την Κηφισιά στο Βαλκανικό Κύπελλο

Ήττα και αποκλεισμός για την Κηφισιά στο Βαλκανικό Κύπελλο

Μετά τις γυναίκες του Άρη και ο τελευταίος εκπρόσωπος του ελληνικού βόλεϊ, ο ΑΟΠ Κηφισιάς  ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Βαλκανικό Κύπελλο της Άγκυρας,  καθώς  ηττήθηκε με  3-0 σετ (25-19, 25-18, 25-18) από την τουρκική Χαλκμπανκ.

Η αθηναϊκή ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα παρουσίασε ανταγωνιστικό πρόσωπο, όμως οι οικοδεσπότες ήταν αυτοί που έφτασαν στη νίκη στηριζόμενοι στο καλό σερβίς και την κόντρα μπάλα.

Η αποστολή της Κηφισιάς επιστρέφει στην Ελλάδα το απόγευμα της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία της προετοιμασία της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο σετ του αγώνα η Χαλκμπανκ πήρε από νωρίς το προβάδισμα 7-4 ενώ η διαφορά έφτασε μέχρι το +8 (19-11). Η Κηφισιά αντέδρασε καθώς με τον Κωστόπουλο στο σερβίς, επίθεση από τον Μαρκς και μπλοκ του Λινάρδου μείωσε 19-15. Η ομάδα των βορείων προαστίων πλησίασε ακόμα περισσότερο 21-18 με έξυπνο πλασέ του Κοτσάκη, μετά από εξαιρετική αμυντική προσπάθεια του Μαρκς. Στη συνέχεια η γηπεδούχοι βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις και έκλεισαν το σετ 25-19.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4 όμως στη συνέχεια η Χαλκμπανκ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους προσπέρασε 8-4. Οι παίκτες του Γιάννη Ορφανού προσπάθησαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του σετ όμως η Χαλκμπανκ έμεινε μπροστά και το κατέκτησε με 25-18.

Παρόμοια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο τρίτο σετ με τους γηπεδούχους να μπαίνουν νωρίς σε «θέση οδηγού» 8-5 και να μη «κοιτούν ξανά πίσω» κλείνοντας το σετ με 25-18.

ΑΟΠ Κηφισιάς: Ντε Βάιερ, Σωνάκης, Φροίξος Κοτσάκης, Παπαδόπουλος, Μαρκς, Ρούσης, Σπηλιώτης, Λινάρδος, Βασίλης Κωστόπουλος, Κοντοστάθης, Παλαιολόγος, Μελλές.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...