Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Καλανταρίδου: «Φουλ για τετράδα»

Καλανταρίδου: «Φουλ για τετράδα»

Η μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Α1 είναι σίγουρα ο Άρης καθώς  με 8 νίκες σε 9 ματς εξασφάλισε την παραμονή τou και μετά την επικράτηση κόντρα στον Αίαντα πλέον σκοπεύει σε υψηλότερους στόχους.

Μια από τις πρωταγωνίστριες που έχει κατέβει από τον… ‘Άρη είναι η Αλεξία Καλανταρίδου. Η 20 χρονη ακραία (1.87) από την Κατερίνη που συνέχισε την οικογενειακή παράδοση ( μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στον Άρη η μεγαλύτερη αδελφή της Μερόπη) στο βόλεϊ, άφησε το «δόρυ» του Αίαντα και φόρεσε φέτος την «πανοπλία» του Άρη κάνοντας εντυπωσιακά πράγματα.

Η σταθερά εξαιρετική της απόδοση, ο υψηλός μέσος όρος σκοραρίσματος έχουν κάνει τη φετινή ρούκι της Α1 να αποτελεί το the next big thing του Άρη!

Μάλιστα η ίδια σε σχόλιο της στον Volleyplanet, υποστήριξε:

«Εντάξει ακόμη είναι νωρίς. Δεν θέλω να μιλάω για μένα. Θέλω να κρατάω χαμηλούς τόνους και πιστεύω πως υπάρχουν πιο αξιόλογες παίκτριες στην ηλικία μου. Οφείλω να συνεχίσω τη δουλειά με τον προπονητή και τις συμπαίκτριες μου και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.»

Για τη φετινή μεγάλη πορεία του Άρη, η φοιτήτρια της παιδαγωγικής Ακαδημίας του Α.Π.Θ, σχολίασε:

«Η αλήθεια είναι πως πρωταρχικός μας στόχος ήταν η παραμονή αλλά εξαρχής είχαμε συμφωνήσει κιόλας να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα, να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να διεκδικήσουμε απ’ όλα τα παιχνίδια ότι μπορούμε.

Πιστεύω ότι το όριο των 18 βαθμών που είχε βάλει αρχικά ο προπονητής μας ο κ. Σολκίδης, το καλύψαμε. Αν και στο παρελθόν έχουν πέσει ομάδες με 21 και 22 πόντους, νομίζω δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα..

Aris volley women oles mazi  908

Πάμε για τετράδα

Πλέον ελπίζω να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία και στην τελική βαθμολογία να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη τετράδα. Πιστεύω ότι ο Πανναξιακός, η Θήρα , η ΑΕΚ και εμείς θα παλέψουμε για την τετράδα αφού Ολυμπιακός και ΠΑΟ είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω.»

Για τα αγωνιστικά όπλα του φετινού Άρη η ταλαντούχα αθλήτρια σχολίασε:

«Είναι αλήθεια είναι ότι σε πολλούς αγώνες πήραμε το θετικό αποτέλεσμα λόγω του καλού μας μπλοκ και του σέρβις μας αλλά κρατάμε σε καλό επίπεδο και την υποδοχή μας.

Αris kalantaridoy megaro 678

Ο προπονητής μας προσπαθεί να συνδυάσει όλα αυτά τα στοιχεία στις προπονήσεις μας. Ιδιαίτερη βάση δίνουμε στο σέρβις και στην υποδοχή 48 ώρες πρίν τον καθε αγώνα. Οι πρώτες προπονήσεις της εβδομάδας έχουν περισσότερη ένταση (δηλαδή άλματα μπλοκ και επιθέσεις).

Εδώ θέλω να τονίσω ότι ο. Σολκίδης είναι ενας πραγματικός δάσκαλος του βόλεϊ που βοηθάει όλες τις παίκτριες να εξελιχθούν αγωνιστικά. »

Βαριά χαρτιά οι ξένες

Για τη βοήθεια που προσφέρουν οι τρεις ξένες και ειδικά η Τζου Καετάνο που αποτελεί το βαρόμετρο του Άρη, υποστήριξε:

«Οι τρεις ξένες ( Καετάνο, Πεσόα, Γκανο) είναι δυνατά χαρτιά για τον Άρη Νομίζω πως φαίνεται και από τα στατιστικά ότι παίρνουν πολλές φορές το παιχνίδι πάνω τους με τη βοήθεια μας φυσικά.

Νιώθω σιγουριά με τη Τζου μέσα στο γήπεδο η εμπειρία της φαίνεται στα δύσκολα σημεία. Μέσα στον αγώνα όταν βλέπει πως πέφτω ψυχολογικά πάντα έχει μια συμβουλή να μου δώσει για την επόμενη φάση.

Είναι πολύ απλή στην καθημερινότητα της και προσιτή προς όλους. Και τα τρία κορίτσια μας έχουν απίστευτο χιούμορ και περνάμε πολύ ωραίες στιγμές στο γήπεδο και ίσως αυτό να βγαίνει και στους αγώνες.»

kalantaridoy-tyfliori aris  789

Για το αν συμφωνεί με παλαιότερη δήλωση της αρχηγού Τυφλιώρη ( φωτό με 9) για το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, δήλωσε:

«Εννοείται πως συμφωνώ γιατί σε μια γυναικεία ομάδα αν δεν υπάρχει καλό κλίμα σε παίρνει η κάτω βόλτα ! Προσπαθούμε όσο το δυνατό περισσότερο να είμαστε η μία κοντά στην άλλη και όταν δημιουργείται κάποιο θέμα να το λύνουμε αμέσως και να προχωράμε παρακάτω.

Kalantaridou omorfi face  678

Εξαιρετικό κλίμα

Είμαι ενθουσιασμένη που σε μια ομάδα με τρεις ξένες και με ελληνίδες παίκτριες που οι περισσότερες πρώτη φορά βρίσκονται στην ίδια ομάδα έχουμε ένα τόσο καλό κλίμα. Δεκατέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες βγάζουν ένα τόσο ομαδικά καλό αποτέλεσμα.»

Για την ατομική της απόδοση, ο «καρυοθραύστης» των αντίπαλων μπλοκ, σχολίασε:

«Προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Χρειάζομαι πολύ δουλειά ακόμη. Ίσως το καλύτερο στοιχείο μου είναι το σέρβις και αδύνατο η υποδοχή. Θέλω να κρατάω χαμηλούς τόνους και πιστεύω πως υπάρχουν πιο άλλες αξιόλογες παίκτριες στην ηλικία μου.»

Solkidis aris megalo time 55

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...