BEACH VOLLEY

Καλεντάρι FIVB: Από εδώ περνάει η πρόκριση για Αρβανίτη/Καραγκούνη

Καλεντάρι FIVB: Από εδώ περνάει η πρόκριση για Αρβανίτη/Καραγκούνη

Πριν από λίγα 24ωρα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ έβαλε τέλος στην αναμονή των ομάδων που κυνηγάνε βαθμούς για μία θέση στο ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, μεταξύ των οποίων και η Εθνική γυναικών των Αρβανίτη/Καραγκούνη ανακοινώνοντας  το φετινό καλεντάρι του μπιτς βόλεϊ.

Η σεζόν του 2021 που άνοιξε πριν από λίγες μέρες στη Ντόχα του Κατάρ, με τα χρυσά μας κορίτσια να καταλαμβάνουν την 25η θέση, στο ιστορικό τουρνουά γυναικών “Katara Cup 2021” σύμφωνα με το καλεντάρι της FIVB θα περιλαμβάνει οκτώ τουρνουά World Tour 4 αστέρων, εννέα 1 και 2 αστέρων, τους τελικούς του World Tour και το Παγκόσμιο Κύπελλο U19.

Από τις παραπάνω διοργανώσεις σε έξι από τα οκτώ 4-αστέρων οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου στην άμμο θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν για την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην πραγματικότητα, τα τουρνουά που θα προσφέρουν πόντους για την Ολυμπιακή κατάταξη (συμπεριλαμβανομένης της Ντόχα), είναι τρία συνεχόμενα τουρνουά στο Κανκούν (Μεξικό) από τις 16 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, ένα τουρνουά  στο Σότσι (Ρωσία) από τις 26 έως τις 30 Μαΐου και ένα στην Οστράβα (Τσεχία), από 2 έως 6 Ιουνίου.

Η Ολυμπιακή κατάταξη θα δημοσιευτεί επίσημα στις 14 Ιουνίου. Στη συνέχεια, θα υπάρξει ένα περαιτέρω τουρνουά 4 αστέρων στην παραδοσιακή τοποθεσία του Γκστάαντ της Ελβετίας, από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου. Οι τελευταίες θέσεις για πρόκριση θα κριθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το Continental Cup από 21 έως 27 Ιουνίου.

Ένα από τους σημαντικότερους σταθμούς του φετινού World Tour θα είναι το τουρνουά στο Κανκούν. Το τουρνουά του Μεξικού θα υποδεχθεί τις καλύτερες ομάδες του κόσμου στο Κανκούν (Μεξικό). Εκεί οι αθλητές και οι αθλήτριες να διαγωνιστούν σε τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις 4 αστέρων (16-20 Απριλίου, 22-26 Απριλίου, 28 Απριλίου – 2 Μαΐου 2021). Με αυτό τον τρόπο η FIVB θα ελαχιστοποιήσει τα ταξίδια των ομάδων και θα εξασφαλίσει την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κερδίζοντας έτσι πόντους κατάταξης και χρηματικά έπαθλα.

Εν τω μεταξύ, το FIVB συνεργάζεται στενά με τη Βραζιλιάνικη Βόλεϊ Συνομοσπονδία και την πόλη Itapema για να βρει μια κατάλληλη ημερομηνία, πιθανώς τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, για να διοργανώσει ένα ακόμη τουρνουά World Tour 4 αστέρων. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι καλύτερες ομάδες μπιτς βόλεϊ θα συναντηθούν για άλλη μια φορά στην Ιταλία για τους τελικούς του Παγκόσμιου Τουρνουά που έχουν προγραμματιστεί από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στο Roi Et (Ταϊλάνδη), έχουν προγραμματιστεί τα παγκόσμια πρωταθλήματα για τους αθλητές/αθλήτριες U19.

Παράλληλα η Διεθνής Ομοσπονδία βρίσκεται σε τακτικές επαφές με άλλους υποψήφιους διοργανωτές με στόχο να προγραμματίσει τη διεξαγωγή περαιτέρω τουρνουά με απόλυτη ασφάλεια και σε πολλές τοποθεσίες, καθώς η κατάσταση του COVID-19 βελτιώνεται, Όλες οι αλλαγές ημερολογίου θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.