ΔΙΕΘΝΗ

Καλό ταξίδι Ντέγιαν…

Καλό ταξίδι Ντέγιαν…

Φτωχότερο είναι εδώ και λίγες ώρες το Σερβικό και ευρωπαϊκό βόλεϊ καθώς ο Ντέγιαν Μπρντβιτς που είχε συνδέσει το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και Ολυμπιακού, Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας, ΑΕΚ και Κτησιφώντα Παιανίας, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μόλις στα 49 του χρόνια…

Με τις χειρότερες ειδήσεις φεύγει το 2015, καθώς το βόλεϊ έχασε έναν ακόμη άνθρωπο που υπηρέτησε το άθλημα και αποτέλεσε για το βόλεϊ της Γιουγκοσλαβίας μια ηγετική φυσιογνωμία…

Ο Ντέγιαν Μπρντβιτς έχασε την “μάχη” με τη ζωή μόλις στα 49 του χρόνια βυθίζοντας τη Σερβία στο πένθος, καθώς ως αθλητής είχε συνδέσει το όνομά του με την Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας και την κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

Ο χαρισματικός Σέρβος ξεκίνησε την καριέρα του από την Ζίκα, ακολούθησε η Ρίμπνιτσα Κράλιεβο ενώ το 1985 φόρεσε την φανέλα του αγαπημένου του Ερυθρό Αστέρα.

Μετά από 7 χρόνια παρουσίας του στο Βελιγράδι ο Μπροντβιτς το 1992 έρχεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό και γίνεται μέλος της μεγάλης «ερυθρόλευκης» ομάδας όπου στα δύο χρόνια παρουσίας του κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (1993, 1994) και ένα κύπελλο Ελλάδος (1993), ενώ συμμετείχε σε δύο Final 4 Πρωταθλητριών.

Εκτός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στον Κτησιφών Παιανίας, τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας και την ΑΕΚ. Με τον χαρακτήρα του και την μαχητικότητα που τον διέκρινε ως παίκτη κέρδισε τον σεβασμό και την συμπάθεια φίλων και αντιπάλων του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.

Μετά την καριέρα του στην Ελλάδα αγωνίστηκε στην Ιταλία με την Ρόμα, την Μιλάνο, Λορέτο, Λουμπ, και Νοβάρα ενώ ολοκλήρωσε την σπουδαία καριέρα του ως αθλητής στην Ραντνίνσκι Κραγιουγέβατς.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του το 2007 από την Ραντνίνσκι Κραγιουγέβατς, ενώ μετά πέρασε και από τους πάγκο της Asistel Νοβάρα στην Ιταλία, της Rabita Μπακού στο Αζερμπαϊτζαν και της Σερβικής Vizura.

Το 2009 ήταν διευθυντής Αθλητισμού στην Ρίμπνιτσα, ενώ πριν μερικά χρόνια είχε διοικητική θέση στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν προπονητής στην Ραμπίτα Μπακού.

Ο γιός του Αλέξα είναι μέλος της Εθνικής Σερβίας και αγωνίζεται στην Ρωσία με την Γκάζπρομ Ούγκρα Σουργκούτ. Ομάδα που αντιμετωπίζει στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο στην φάση των «8». Αντίθετα η κόρη του, Αλεξάντρα, αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα όπου ήταν η μεγάλη αγάπη του Ντέγιαν έχοντας αγωνιστεί 9 συνολικά χρόνια…

VIDEO