Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Καθάρισε» με Σεπέδα ο ΠΑΟΚ

«Καθάρισε» με Σεπέδα ο ΠΑΟΚ

Ανάλυσε το

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα της τοπικής αναμέτρησης στη Μίκρα, με πολλά χαμένα σερβίς  αλλά και σχεδόν αλάνθαστα ποσοστά στην επίθεση εκατέρωθεν. Τα προβλήματα όμως που δημιούργησε το πολύ καλό σερβίς των φιλοξενούμενων, έβαλε “δύσκολα” στην υποδοχή του “Γηραιού”, που μη μπορώντας να σταματήσει κυρίως τους Σεπέδα, Πέτρογλου ο “Δικέφαλος του Βορρά” ελέγχοντας πλήρως το ρυπόμό αό 8-3 και 16-12 προηγήθηκε με το “πέναλτι” του Ντίνα στο φιλε, 25-18 και 1-0 σετ.

Ανάλογη εικόνα είχαμε και στο β’ σετ, όπου ο ΠΑΟΚ προσθέτωντας στους ήδη αποτελεσματικούς τομείς  σερβίς, επίθεση και το μπλοκ έχτισε, εκμεταλλευόμενος και τα προβλήματα υποδοχής των γηπεδούχων, από την αρχή μία διαφορά 8-4 την οποία συντήρησε και στο 11-8. Στη συνέχεια ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό των φιλοξενούμενων και μία μικρή διακοπή στο παιχνίδι, έπειτα από δύο παρατηρήσεις της διαιτήτριας για τη συμπεριφορά των οπαδών του Ηρακλή, που ενοχλούσαν με τη συμεριιφορά τους το ζέσταμα των αναπληρωματικών αλλά και τα σερβίς των αθλητών του ΠΑΟΚ,  ισοφάρισε σε 12-12. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη με όπλο της την επίθεη και το προσαρμοσμένο μπλοκ πάνω στον Παλέντζα ξέφυγε και πάλι 17-14.

Στο 20-16 η κα Δανιηλίδου, αφού αρχικά ζήτησε να εκκενωθεί η κερκίδα στη συνέχεια, μετά από συζήτηση με τον β’ διαιτητή, Γεωργιάδη, το… ξανασκέφτηκε και ζήτησε να γίνει ανακοίνωση για τελευταία φορά προς τους οπαδούς του Γηραιού. Στο 22 -17 σε μία άμυνα, υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους αθλητές του Ηρακλή, η διαιτητής έβγαλε αρχικά κίτρινη κάρτα στον Παλέντζα και στη συνέχεια, κατέβηκε ξανά από τη σκάλα και έδωσε επιτακτικά εντολή για εκκένωση του γηπέδου, προκαλώντας ξανά διακοπή του παιχνιδιού μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση. Μία απόφαση που τελικά αποδείχθηκε “ως μη γενόμενη”, αφού η αστυνομία πέταγε το μπαλάκι στον Ηρακλή και εκείνος στους διαιτητές, συμφωνήθηκε τελικά με τις δύο ομάδες να συνεχιστεί το ματς. Κάποια λάθη των φιλοξενούμενων έφεραν τον Ηρακλή στον πόντο 24-23, όμως ο νεοεισελθών Πιπέργιας με άουτ σέρβις έδωσε το δικαίωμα στους ασπρόμαυρους να κάνουν με 25-23 το 2-0.

Στο τελευταίο σετ ο ΠΑΟΚ με καλό μπλοκ προηγήθηκε με 8-5, αλλά ο Ηρακλής με το καλό σερβίς του Παλέντζα, που πολλές φορές έδειχνε να παλεύει μόνος του, και κάποια λάθη του αντιπάλου του μείωσε προς στιγμήν σε 10-9, όμως και πάλι οι νταμπλούχοι με καλή μοιρασιά του παιχνιδιού από τον Κουρνέτα και “κίνδυνο-θάνατο” τον Σεπέδα ξέφυγε και πάλι με αριστοτεχνικό πλασέ του Κουβανού 16-11. Η αποτελεσματικότητα όμως των φιλοξενούμενων στην επίθεση δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίστασης στα παιδιά του Γιάννη Ορφανού, που δεν απέφυγαν τα λάθη. Τελικά όμως το ματς το τέλειωσε 3-0 ο Ντίνας με 25-18, ενώ νωρίτερα η κα Δανιηλίδου, απέβαλλε με κίτρινη-κόκκινη κάρτα στο χέρι και τον φυσιοθεραπευτή του Ηρακλή.

Το… «κλειδί»

Σε ένα επεισοδιακό ματς με πολλές διακοπές και αποφάσεις που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στη Μίκρα και τον Σεπέδα να παίζει και για τον τιμωρημένο συμπατριώτη του Χιμένες,  ο ΠΑΟΚ,  ανώτερος σε όλους τους τομείς, επικράτησε με 3-0 (25-18, 25-23, 25-18) του Ηρακλή στο τοπικό ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής Volleyleague “Πάμε Στοίχημα” και ο Γιάννης Καμαζίδης έκανε το “2 στα 2” από τη μέρα που επέστρεψε ξανά στην τεχνική ηγεσία του νταμπλούχου.

Τάδε έφη…

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής ΠΑΟΚ στα κανάλια Novasports): “Σίγουρα ο Σεπέδα ήταν πολύ καλός, αλλά το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται σε ομαδική δουλειά, καθώς έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Υπήρχαν πολλά νεύρα στο ματς, που δυστυχώς χαλάνε το παιχνίδι και όλα αυτά που γίνονται δεν βοηθάνε κανέναν. Το διάστημα πάντως που είμαι στον πάγκο της ομάδας εισπράττω θετική αύρα και θέληση για δουλειά από όλους”.

Γιάννης Ορφανός (προπονητής Ηρακλής στα κανάλια Novasports): “Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τον Σεπέδα, ο οποίος πέρναγε συνεχώς τις επιθέσεις του και δεν τον επιανε το μπλοκ μας. Είχαμε πει να ρισκάρουμε στο σερβίς, αλλά δεν μας βγήκε, ενώ κάναμε και λάθη στην υποδοχή”.

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2015 (Ορφανός): Χατζηηλιάδης 6 (4/9 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 75% υπ – 50% άριστες), Παλέντζας 12 (10/20 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Στεφανίδης 5 (5/6 επ, 54% υπ – 21% άριστες), Στίγγας 6 (3/5 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Πέντσεφ 4 (3/7 επ, 1 άσσος), Γάτσης 3 (3/5 επ) / Παπαδημητρίου (λ, 47% υπ – 24% άριστες), Πιπέργιας, Μαυροβουνιώτης
 
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Ντίνας 8 (4/5 επ, 4 μπλοκ), Κουρνέτας, Σεπέδα 22 (20/26 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκεοργκίεφ 6 (3/4 επ, 2 άσσος, 1 μπλοκ), Εφραιμίδης 7 (6/12 επ, 1 μπλοκ 58% υπ – 5 % άριστες), Πέτρογλου 10 (10/12 επ, 40% υπ – 20% άριστες)/ Γκαράς (λ, 46% υπ – 15% άριστες), Καρασαββίδης.