Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Καθαρό διπλό στο Ζηρίνειο ο ΠΑΟΚ, 3-0 την Κηφισιά

Καθαρό διπλό στο Ζηρίνειο ο ΠΑΟΚ, 3-0 την Κηφισιά

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με καθαρή νίκη από το Ζηρίνειο, επικρατώντας 3-0 του ΑΟΠ Κηφισιάς, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Η Κηφισιά μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση (6-2, 11-6) και τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί. Με τον Γιόρνα στο σερβίς να πιέζει την υποδοχή των γηπεδούχων οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο (12-11). Ο ΑΟΠΚ πήρε και πάλι μία μικρή διαφορά, 15-12 αλλά οι Θεσσαλονικείς απάντησαν και ισοφάρισαν 18-18. Στην τελική ευθεία οι δύο ομάδες ήταν μαζί (22-22) με το Δικέφαλο να εκμεταλλεύεται τα λάθη της Κηφισιάς, κάνοντας με 23-25 το 0-1.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του (7-11) με τον ΑΟΠΛ να μην αφήνει τον αντίπαλο να ξεφύγει 13-13. Με τον Ράπτη ‘ζεστό’ η διαφορά άνοιξε στο +3 (15-18), διαφορά που διατήρησε (20-23) για το 0-2 με 21-25.

Με την ψυχολογία υπέρ του, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε κα το τρίτο σετ πιο εύκολα (17-25), φεύγοντας από το Ζηρίνειο με ένα σπουδαίο τρίποντο.

*Οι πόντοι του Α.Ο.Π.Κηφισιάς προήλθαν: 0 άσσοι, 31 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 24 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν: 6 άσσοι, 39 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (23-25, 21-25, 17-25) σε 82΄.

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Χριστοφιδέλης): Οκοσάνοβιτς 13π. (12/24επ., 1 μπλοκ), Στιβαχτής, Ρικάρντο 9 (7/16επ., 2 μπλοκ, 53%υπ., 7%αρ.), Σπηλιώτης 2 (2/5επ.), Μορέιρα 6 (4/7επ., 2 μπλοκ), Τσέιβερς 6 (5/19επ., 1 μπλοκ, 44%υπ., 17%αρ.) / Κοντοστάθης (λ. – 55%υπ., 5%αρ.), Κοσμάς (λ), Σιημήτρας, Ρουσσόπουλος, Τσικάτος, Δραβόπουλος, Οικονομόπουλος.

ΠΑΟΚ (Γιόσκο Μιλενκόνσκι): Γιόρνα 8 (6/14επ., 2 άσσοι, 70%υπ., 25%αρ.), Γουόλς 2 (1/1επ., 1 μπλοκ), Βουλκίδης 8 (8/11επ.), Ράπτης 15 (11/20, 1 μπλοκ, 3 άσσοι, 44%υπ., 6%αρ.), Σκρεντάου 7 (5/7επ., 2 μπλοκ), Βαν ντε Ντρις 10 (8/20επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Κοκκινάκης (λ. – 69%υπ., 8%αρ.), Ηλίας, Μιχελάκης (λ), Γάτσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κώστας Χριστοφιδέλης (Προπονητής Α.Ο.Π. Κηφισιάς) : «Ξεκινήσαμε πολύ καλά στο 1ο σετ και μέχρι τα μισά ήμασταν μπροστά. Στη συνέχεια κάναμε πολλά αβίαστα λάθη, το οποία σε συνδυασμό με τις καλές ενέργειες του ΠΑΟΚ ειδικά στο κομμάτι της υποδοχής έφεραν την απώλεια του σετ.Τα επόμενα δύο σετ ήταν από τα χειρότερα που έχουμε κάνει τη φετινή περίοδο και είναι κάτι που με προβληματίζει. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι για το Κύπελλο την Τετάρτη με τον ΟΦΗ και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό.  Αναφερόμενος στην παρουσία των φιλάθλων αλλά και των πολλών παιδιών στο Ζηρίνειο τόνισε: “Είναι κάτι που μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Ειδικά η παρουσία των παιδιών είναι κάτι που μας δίνει μεγάλη χαρά. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η παρουσία και να μπορέσουμε με την απόδοση μας σε επόμενα παιχνιδια να τους δώσουμε χαρά».

Γρηγόρης Κοντοστάθης (Α.Ο.Π. Κηφισιάς) : «Τα λάθη και οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κρίνουν τα παιχνίδια. Αν κατακτούσαμε το 1ο σετ θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Όμως τα αν δεν υπάρχουν στον αθλητισμό, μετρά το αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και κοιτάμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ με στόχο να πάρουμε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους για τη στήριξη τους. Χαρήκαμε πολύ για την παρουσία τους και τους θέλουμε πάντα δίπλα μας. Συγχαρητήρια και στη διοίκηση της ομάδας για την όμορφη παρουσίαση που έκανε. Δείχνει το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στην ομάδα».

Γιόσκο Μιλενκόσκι (Προπονητής του ΠΑΟΚ) : «Ξέραμε ότι θα παίξουμε σ’ ένα δύσκολο γήπεδο κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα. Η τακτική μας ήταν να ρισκάρουμε στο σερβίς, ώστε να δυσκολέψουμε την υποδοχή της Κηφισιάς, διότι αν δεν το κάναμε αυτό ο Στιβαχτής θα μοίραζε σωστά στο παιχνίδι. Όταν πήραμε το πρώτο σετ, το άγχος μας έφυγε, βρήκαμε τον ρυθμό μας, χαλαρώσαμε από την γραμμή του σερβίς αλλά ανεβήκαμε στην επίθεση μας. Χρειαζόμασταν μία «καθαρή» νίκη, ώστε να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις, με στόχο να έχουμε πλεονέκτημα στα πλέι-οφ».

Αλέξανδρος Ράπτης (ΠΑΟΚ) : «Γνωρίζαμε από την αρχή ότι η Κηφισιά είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα με καλό side out και μπλοκ-άμυνα, οπότε ξέραμε ότι έπρεπε να πιέσουμε στο σερβίς. Ήμασταν σοβαροί στα κρίσιμα σημεία και είμαι χαρούμενος που πήραμε μία καθαρή νίκη σε ένα δύσκολο γήπεδο. Κάναμε πολλά λάθη, αλλά μας κράτησε το side out που είχαμε, παρά την όχι τόσο καλή υποδοχή από τα πιεστικά σερβίς της Κηφισιάς. Αυτό έπαιξε ρόλο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».