ΔΙΕΘΝΗ

«Κάθε αρχή και δύσκολη» για Κάλα στη Δανία

«Κάθε αρχή και δύσκολη» για Κάλα στη Δανία

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Δανίας ο Πέτρος Καλάς, καθώς η νεά του ομάδα Χβιντόβρε, ηττήθηκε εντός έδρας με 3-1 (25-21,25-16, 22-25 25, 27-25) σετ από την Μάριενλιστ.

Σε έναν αγωνιστικό χώρο-πολυχώρο, στα γερμανικά πρότυπα, που σε έπιανε…ζάλη από τις πολλές γραμμές, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 και έδειξαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν εύκολα το πρώτο ματς, έπειτα από διακοπή και αναβολές αγώνων πολλών εβδομάδων, λόγω κορονοϊού (τελευταίο παιχνίδι της Χβιντόβρε στις 29/11/2020).

kalas_hvidovre

Στο τρίτο σετ  όμως η παρέα του Κάλα αντέδρασε και με τον Έλληνα ακραίο, που αποκτήθηκε ως αντικαταστάτη του Καναδού τραυματία, Josh Mullaney, εκ των πρωταγωνιστών μαζί με τον Δανό πρώην  διαγώνιο του Ηρακλή Χαλκίδας, κατάφερε να μειώσει σε 2-1.  Στο 4ο σετ οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα για την ισοφάριση, αλλά η Μάριενλιστ, που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κατάφερε στις λεπτομέρειες να “κλέψει” το τρίποντο.

Στο ντεμπούτο του με την Χβιντόβρε ο πρώην άσος της Κομοτηνής σημείωσε μια ντουζίνα πόντους με 11/26επ., 1 μπλοκ, 43%υπ. (14%αρ.),  έναν λιγότερο από τον Σόρενσεν, ενώ τοπ σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε ο Βάρμινγκ των φιλοξενούμενων με 19π.

HVIDOVRE 3

Με την 5η φετνή ήττα της σε συνολικά 8 ματς η ομάδα του Κάλα βρίσκεται πλέον με 9 πόντους στην 7η θέση της κατάταξης, όπου επικεφαλής είναι η αήττητη Γκεντόφτε.