Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Καζάζης: «Μέτρησε το καθαρό μυαλό και η ψυχή του πρωταθλητή»

Καζάζης: «Μέτρησε το καθαρό μυαλό και η ψυχή του πρωταθλητή»

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην μετά-κορονοϊού επιστροφή στην αγωνιστική δράση, στο καθαρό μυαλό αλλά στην καρδιά του πρωταθλητή στάθηκαν μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης και ο διαγώνιος Χέρμανς Έγκλσκαλνς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης μετά την επικράτηση κόντρα στον ΠΑΟΚ, ανέφερε τα εξής:«Σήμερα βγάλαμε την ψυχή του πρωταθλητή. Δείξαμε ότι είμαστε Ολυμπιακός και παρότι έχουμε περάσει, τον τελευταίο μήνα πάρα πολύ δύσκολα, την τελευταία εβδομάδα, τρία παιχνίδια με μετακίνηση, καταφέραμε απέναντι στον καλύτερο ΠΑΟΚ της χρονιάς, να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε μια τεράστια νίκη. Προσωπικά είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για τους αθλητές μας.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ μας πίεσε πάρα πολύ στο κομμάτι του σερβίς του. Στην υποδοχή δεν ήμασταν πολύ καλοί και κάναμε πολλά λάθη. Όσο περνούσε η ώρα, οι δυνάμεις μας έπεφταν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνονται αρκετά λάθη, εύκολα λάθη από την πλευρά μας. Αυτό έφερε ισορροπία στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος αυτό που μέτρησε, ήταν το θέλω μας και βγάλαμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να πάρουμε το παιχνίδι.

Όπως είχα από πριν, περίμενα ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, γιατί ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση και παίζει αρκετά καλά. Περίμενα να έχουμε αυτά τα πάνω κάτω, τα οποία είναι πολύ φυσιολογικά για εμάς, μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει. Στο τέλος αυτό που μέτρησε ήταν το καθαρό μυαλό και η ψυχή του πρωταθλητή».

Ο Χέρμανς Έγκλεσκαλνς δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr τα εξής : «Περάσαμε μια δύσκολη κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Δώσαμε τρία παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ προερχόμασταν και από την ταλαιπωρία με τον COVID. Ωστόσο όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά,  χρειάζεται η καρδιά για να προχωρήσεις.

Έτσι κερδίζεις τα πρωταθλήματα, όταν δεν εξελίσσεται η κατάσταση με τις καλύτερες συνθήκες. Με την καρδιά! Και η σημερινή νίκη είναι μια φοβερή νίκη με την οποία κάνουμε ένα ακόμα βήμα για τον τίτλο. Τώρα θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε λίγο και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».